لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۰

رئیس جمهور چین در آمریکا: چین به دنبال سلطه و توسعه‌طلبی نیست


رؤسای جمهور آمریکا و چین، ۱۹ ژانویه ۲۰۱۱
رؤسای جمهور آمریکا و چین، ۱۹ ژانویه ۲۰۱۱
هو جین‌تائو، رئیس جمهور چین، در جریان سفر چهارروزه خود به ایالات متحده اعلام کرد که چین علاقه‌ای به ایجاد یک مسابقه تسلیحاتی ندارد و به دنبال سلطه نظامی بر دیگر کشورها نیست.

دیدار رهبران آمریکا و چین که از روز چهارشنبه در کاخ سفید آغاز شد مهم‌ترین دیدار رهبران دو کشور در ۳۰ سال اخیر به ‌شمار می‌رود.

هو جین‌تائو که به پایان سفر خود به ایالات متحده نزدیک می‌شود در این سفر در زمینه روابط اقتصادی و سیاسی، کره شمالی، مناسبات دولت چین با دالایی لاما و مسئله حقوق بشر با طرف‌های آمریکایی گفت‌وگو کرده ‌است.

رئیس جمهور چین پیش از بازدید خود از شهر شیکاگو، در یک سخنرانی در واشینگتن با حضور مقام‌های ارشد سیاسی و اقتصادی آمریکایی گفت: «ما درگیر مسابقه‌های تسلیحاتی نمی‌شویم و تهدیدی نظامی برای هیچ کشوری نیستیم. چین هرگز به دنبال سلطه‌گری و سیاست توسعه‌طلبانه نیست.»

وی در ادامه از تعهد کشورش برای ادامه راه توسعه مسالمت‌آمیز سخن گفت و خواستار همکاری میان دو کشور در موضوعات اقتصادی و امنیتی شد. وی روابط چین و ایالات متحده را «حائز اهمیت راهبردی با قابلیت نفوذ جهانی» توصیف کرد.

هو جین‌تائو در این سفر در یک نشست خبری پس از دیدار با همتای آمریکایی خود، باراک اوباما، اذعان کرد که در زمینه حقوق بشر در چین «هنوز کارهای بسیاری باید انجام شود.»

باراک اوباما در دومین روز دیدار خود با هو جین‌تائو بار دیگر مسئله حقوق بشر را مطرح کرد.

هو و اوباما در پایان سخنان خود در زمینه حقوق بشر، تفاوت‌های ادامه‌دار میان دیدگاه‌های دو کشور به این موضوع را به‌ رسمیت شناختند و قول دادند تا تعامل در این حوزه را «به طریقی صریح و صادقانه» ادامه دهند.

مسئله حقوق بشر، از مسائل حساس در چین است و به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، بخش‌های مربوط به این موضوع در گفت‌وگوهای این سفر و حتی در سخنرانی‌های هو جین‌تائو در آمریکا در کانال‌های تلویزیونی چین سانسور شده ‌است.

بنا بر گزارش‌ها، باراک اوباما به خبرنگاران گفت که هم‌چنین از هو جین‌تائو خواسته ‌است تا گفت‌وگوهای خود با دالایی لاما، رهبر معنوى بوداييان جهان، را ادامه دهد.

در این سفر هو جین‌تائو و باراک اوباما از کره شمالی خواسته‌اند تا «از تحریک‌های خود دست بکشد» و این دو رئیس جمهور هم‌چنین خواستار برچیده شدن کامل جنگ‌افزار هسته‌ای از شبه‌جزیره کره شده‌اند.

در جریان سفر چهارروزه هو جین‌تائو به ایالات متحده، موضوع اقتصاد از مهم‌ترین محورهای مذاکرات بود. ایالات متحده و چین در این دیدارها قراردادهایی تجاری به مبلغ ۴۵ میلیارد دلار به امضا رساندند و چین قرار گذاشت تا ۲۰۰ هواپیما به ارزش ۱۹ میلیارد یورو از شرکت آمریکایی بوئینگ خریداری کند.

باراک اوباما سفر هو جین‌تائو به ایالات متحده را «پایه‌ای برای سی سال دیگر از روابط میان دو ملت» نامیده ‌است.
XS
SM
MD
LG