لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۴

رویترز: واردات پنهانی صدها هزار تن گندم از اروپا به ایران در یک هفته


خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه، ۳۱ مرداد، به نقل از تاجران اروپایی گزارش داد که ایران طی هفته‌ای که گذشت دور از چشم ناظران تجارت جهانی حدود ۴۰۰ هزار تن گندم از اتحادیه اروپا، و کشورهای منطقه بالتیک و دریای سیاه خریده‌ است.

واردات گندم به ایران به طور معمول توسط بخش خصوصی انجام می‌شود، اما بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، هم‌اینک به خاطر مشکلات پیش‌آمده به دلیل وجود تحریم‌های غرب در زمینه نقل و انتقال پول از ایران، شرکتی دولتی به نام «شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران» وارد صحنه واردات گندم شده‌ است.

برخی تاجران اروپایی گفته‌اند که خریداری گندم توسط این شرکت از خارج از کشور احتمالاً تا ۵۰۰ هزار تن نیز انجام شده‌ است. به گفته این تاجران، بخش عمده خرید گندم ایران از اتحادیه اروپا از کشور آلمان بوده‌ است.

ایران در گذشته گندم صادر می‌کرد، اما همراه شدن تحریم‌های تجاری جدید با خشکسالی‌های اخیر باعث شده تا مسئولان ایرانی مجدداً به واردات گندم روی آورند.

به نوشته رویترز، «شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران» که زیرمجموعه وزارت صنعت ایران است برای خرید گندم به جای استفاده از روش معمول یعنی ارائه مناقصه خرید، به تماس مستقیم با تاجران روی آورده تا از این راه «گردآوری اطلاعات مجموع این خریدها را برای دیگران دشوار کند».

تحریم‌های غرب علیه ایران شامل محموله‌های غذایی نمی‌شود، اما بر اثر این تحریم‌ها واردکنندگان به سختی می‌تواند به ضمانت‌نامه‌های وارداتی دست پیدا کنند و مبالغ خود را از طریق بانک‌ها رد و بدل کنند.

برپایه گزارش ۱۹ آوریل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، انتظار می‌رود که تولید گندم ایران در سال جاری نسبت به سال ۲۰۱۱ به خاطر کاهش بارندگی در مناطق کشت گندم کاهش یابد و به ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.

بر پایه آمار فائو، ایران در سال ۲۰۱۰ حدود ۱۵ میلیون تن گندم تولید کرده بود.

اسفندماه گذشته و همزمان با تشدید تحریم‌های اقتصادی کشورهای غربی علیه ایران، وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرد که جمهوری اسلامی ۱۲۰ هزار تن گندم از این کشور خریداری کرده‌ است.

واردات گندم از آمریکا و هم‌اینک از آلمان و دیگر کشورها در حالی صورت می‌گیرد که محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور، در سال ۱۳۸۷ قول داده بود که به زودی کشور در زمینه تولید غلات به «خودکفایی کامل» برسد.
XS
SM
MD
LG