لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۶

از اخراج ۱۰۰ هزار کارگر تا سوء تغذیه ۸۰۰ هزار کودک ایرانی


کاریکاتوری از روزنامه‌نگار اهل تاجیکستان، فرخ احرارف.
کاریکاتوری از روزنامه‌نگار اهل تاجیکستان، فرخ احرارف.
اعداد و ارقام بعضی اوقات حامل واقعیاتی شگفتی‌آفرین هستند. رادیو فردا نگاهی دارد به آمار و ارقامی که در روزهای اخیر در ایران بر سر زبان‌ها بوده‌اند:
«اخراج ۱۰۰ هزار کارگر طی یک سال»

روزنامه جمهوری اسلامی روز یک‌شنبه هفته گذشته از قول دبیرکل خانه کارگر خبر داده است که طی یک سال اخیر «۱۰۰هزار کارگر از هزار واحد تولیدی اخراج شده‌اند».

به نوشته این روزنامه، علیرضا محجوب دبیر کل خانه کارگر «وضعیت واحدهای تولیدی کشور را بحرانی» اعلام کرده و گفته است که «بنا بر آمارهای رسمی طی سال گذشته ۱۰۰ هزار کارگر در بیش از یک هزار واحد تولیدی اخراج شده‌اند».

به گفته دبیر کل خانه کارگر، هم اکنون «نرخ بیکاری زنان در ایران دو برابر نرخ بیکاری مردان است» و «زنان در بسیاری از واحدهای بزرگ و قالی‌بافی گاهی دوسوم دستمزد مصوب شورای عالی کار را دریافت می‌کنند، اما به دلیل ترس از دست دادن شغل از شکایت صرف نظر می‌کنند».

پاداش ۱۰۰ میلیون تومانی برای مدیرعامل مخابرات

روزنامه خراسان روز یک‌شنبه از افزایش انتقادها به «پاداش ۱۰۰ میلیون تومانی مدیرعامل مخابرات» خبر داده‌است.
به نوشته این روزنامه به دنبال انتشار اخباری درباره «پاداش ۱۰۰ میلیون تومانی به صابر فیضی مدیرعامل شرکت مخابرات» و افزایش انتقاد رسانه‌ای به چنین پاداشی، روز شنبه «مقام آگاه» گفت که «محمود احمدی‌نژاد دستور پیگیری این موضوع را داده‌است.»

روزنامه خراسان درعین حال خبر داده که داود زارعیان مدیرکل روابط عمومی مخابرات در واکنش به خبر پاداش ۱۰۰ میلیونی مدیرعامل این شرکت گفته‌است «پرداخت پاداش به مدیران شرکت‌های خصوصی یک رویه معمولی و آشکار است و این شرکت به همه مدیرانش پاداش پرداخت کرده‌است.»

یک‌هزار و ۱۵۰میلیارد تومان وزارت «سلامت» در جیب وزارت راه

روزنامه شرق روز دوشنبه نوشت: بی‌توجهی دولت به تعهدات خود در قبال نظام بهداشت و درمان کشور به بالاترین حد خود رسیده‌است. دست خالی مسئولان وزارت بهداشت برای اجرای سیاست‌های سلامت و درمان کشور به شکلی خالی‌تر شده‌است که خبر می‌رسد، دولت با مصوبه‌ای یک‌هزار میلیارد تومان از مجموع سه‌هزار میلیارد تومان سهم قانونی از درآمد مازاد نفتی را به جای نظام سلامت به جیب وزارت راه ریخته‌است.

این روزنامه ادامه می‌دهد: بر اساس مصوبه جدید دولت مبلغ یک‌هزار و ۱۵۰میلیارد تومان از محل جزء ب بند دو ماده واحده قانون بودجه سال ۹۰ با تغییر دستگاه اجرایی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به وزارت راه و شهرسازی پرداخت گردد تا برابر قوانین و مقررات هزینه شود. اقدام غیرمنتظره دولت در عدم پرداخت سهم قانونی وزارت بهداشت در شرایطی است که وزارت بهداشت و درمان طی سال‌های اخیر با توجه به تبعات اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش هزینه‌های درمانی، کسری بودجه‌های سالانه، مقابله با اثرات تحریم‌های بین‌المللی، کم‌کاری مراکز بیمه‌گذار و طلب بیمارستان‌های دولتی از سازمان‌های بیمه با بیشترین فشار اقتصادی مواجه بوده‌است.

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس پیرامون این رخداد به «شرق» گفت: «اقدام غیرمنتظره دولت ناشی از نگاه منفی و غیرمسئولانه دولتمردان نسبت به بهداشت و درمان است.»

سیلاب در مترو تهران دست‌کم ۲۱ میلیارد تومان خسارت داشت

مجتبی شفیعی، روز یکشنبه به خبرگزاری فارس گفت که «فعالیت‌های عمرانی نادرست متروی تهران» باعث ورود آب به تونل مترو شده‌است.
دبیر شورای عالی ترافیک ایران گفت که جاری شدن سیلاب در مترو تهران دست‌کم ۲۱ میلیارد تومان خسارت به دنبال داشته‌است.

او با بیان این که شهرداری تهران حجم خسارات ناشی از جاری شدن سیلاب در مترو را ۲۱ میلیارد تومان اعلام کرده، گفت که «برآورد ریالی ما چندین برابر این عدد است.»

«۸۰۰ هزار کودک ایرانی از سوء تغذیه رنج می‌برند»

روزنامه جام جم روز یک‌شنبه گزارشی درباره سوء تغدیه صدها هزار کودک زیر ۶ سال ایرانی منتشر کرده و بر اساس آمار اعلام شده از سوی سازمان بهزیستی و کمیته امداد نوشته‌است که دست‌کم «۸۰۰ هزار کودک ایرانی از سوء تغذیه رنج می‌برند».

به گزارش این روزنامه، آمارهای رسمی سازمان بهزیستی و کمیته امداد همچنین نشان می‌دهد که دست‌کم «نیمی از ۸۰۰ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه» یعنی نزدیک به ۴۰۰ هزار کودک ایرانی «به‌دلیل مشکلاتی همچون فقر مادی از تغذیه صحیح برخوردار نیستند».

پیش‌بینی گرانی ۷۰ درصدی بنزین درپی تصویب اعتبار یارانه‌ها

مهر، سه‌شنبه: کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ایران روز دوشنبه، ۱۸ اردیبهشت، اعتبار ۶۶ هزار میلیارد تومانی برای هدفمندی یارانه‌ها در سال جاری را تصویب کرد که این امر، به گفته الیاس نادران، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، منجر به افزایش دست‌کم ۷۰ درصدی قیمت بنزین و دیگر انواع سوخت خواهد شد.

۹۵ درصد «اراذل و اوباش» محلات تهران زیر ۲۵ سال سن دارند

خبرگزاری مهر، یک‌شنبه: حسین ساجدی‌نیا، فرمانده انتظامی پایتخت با بیان این که «۹۵ درصد اراذل دستگیر شده در طرح امنیت محله‌محور کمتر از ۲۵ سال سن دارند» گفت: «در میان ۱۴۱ اوباش دستگیرشده تعداد زیادی سارق و قاتل فراری که تحت پیگرد پلیس آگاهی بودند نیز دستگیر شدند.»

وی با اظهار اینکه «این تعداد از اراذل و اوباش نوپا از سطح ۳۷۵ محله شهر تهران جمع‌آوری شدند» گفت: «با توجه به سن متهمان باید چاره‌ای برای این موضوع اندیشید.»

۲ هزار مرگ ناشی از سوختگی در سال ۹۰

خبرگزاری فارس، روز شنبه نوشت: پزشکی قانونی از مرگ دو هزار و ۶۳ نفر بر اثر سوختگی در سال ۹۰ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان پزشکی قانونی، در سال گذشته دو هزار و ۶۳ نفر (یک‌هزار و ۲۳ زن و یک‌هزار و ۴۰ مرد) بر اثر سوختگی جان خود را از دست دادند، این آمار در مقایسه با سال ۸۹ که تعداد فوتی‌های ناشی از سوختگی دو هزار و ۳۱۰ نفر بود، ۱۰٫۷ درصد کاهش یافته‌است.

۲۹ هزار مرگ ناشی از سوختگی در ۱۱ سال

خبرگزاری فارس، روز شنبه نوشت: بر اساس گزارش پزشکی قانونی از سال ۱۳۸۰ تا پایان سال ۱۳۹۰ بر اساس آمارهای موجود، ۲۸ هزار و ۹۹۱ نفر در کشور بر اثر سوختگی جان باختند که به طور میانگین مرگ ناشی از سوختگی در هر سال دو هزار و ۶۳۵ نفر بوده‌است.

مرگ‌ ناشی از سوختگی سال ۱۳۹۰ (دو هزار و ۶۳ نفر) نسبت به میانگین ۱۱ساله این دست مرگ‌ها، ۵۷۲ نفر کاهش را نشان می‌دهد.

قدمت ۵۰ ساله بیمارستان‌های مازندران؛ کمبود پرستار

خبرگزاری مهر، چهارشنبه: محمد اسماعیل صفرپور، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران از فرسوده بودن بیمارستان‌های استان با قدمت ۵۰ سال خبر داد.

به گفته وی بیمارستان‌های آمل، چالوس، بهشهر و قائم‌شهر بالای ۵۰ سال قدمت دارند. این مدیر هم‌چنین بیان داشت: «کمبود نیروی انسانی پرستار و تخصص‌های گروه پزشکی بوده یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های ما بوده و در حال پیگیری هستیم.»

آزادی ۳۰۰۰ زندانی افغان، در ازای چه؟

سایت تابناک روز جمعه نوشت: ایران و افغانستان موافقتنامه تبادل زندانی امضا کرده‌اند که بر پایه آن، سه هزار قاچاقچی افغانی که در ایران زندانی هستند، به کشورشان برمی‌گردند؛ اما مشخص نیست در ازای تحویل این افراد یا این میزان مجرم، افغانستان چه تعداد ایرانی در بند زندان‌های این کشور را تحویل می‌دهد.

مقامات افغانی همواره نارضایتی خود را از زندانی بودن این تعداد از شهروندان خود در ایران اعلام کرده‌اند و حتی همین موضوع در سال گذشته، تنش‌هایی را میان دو کشور پدید آورد؛ اما به تازگی با امضای رئیس‌جمهور ایران، دو طرف، زندانیان از اتباع همدیگر را معاوضه خواهند کرد.

این سایت خبری می‌پرسد: هیچ آماری درباره ایرانیان در بند افغانستان نیست. با این وصف، مقامات ایرانی، چه چیز را می‌خواهند معاوضه کنند؟

ادعای «دیدار بیش از ۲۱ میلیون مسافر از شهر قم در هشت روز»

خبرگزاری فارس روز شنبه خبر داد که: سازمان گردشگری ایران ابراز امیدواری کرده‌است که تا پایان سال جاری ۷٫۵ میلیون گردشگر خارجی از ایران دیدن کنند، حال آن‌ که طبق پیش‌بینی‌های شورای جهانی گردشگری شمار گردشگران خارجی ایران تا پایان سال جاری میلادی، ۲۰۱۲، تنها به ۲٫۵ میلیون تن خواهد رسید.

اواسط فروردین‌ماه سال جاری در حالی که مسئولان تعداد بازدیدکنندگان نوروزی از استان تاریخی اصفهان را کمتر از چهار میلیون تن گزارش کرده بودند، استاندار قم از ورود بیش از ۲۱ میلیون مسافر به قم تنها در هشت روز اول سال ۹۱ خبر داد.

دیدار بیش از ۲۱ میلیون مسافر از شهر قم در هشت روز در حالی مطرح شده‌است که بریتانیا در طول سال ۲۰۱۱ بیش از ۳۰٫۵ میلیون تن بازدیدکننده داشته و لندن، از شهرهایی که از جاذبه گردشگری بالایی برخوردار است، نیز در این مدت از سوی ۱۵ میلیون نفر بازدید شده‌است.

«پس از گذشت ۱۱۲ سال چای ایرانی همچنان درجا می‌زند»

روزنامه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه با درج این تیتر نوشت: پس از گذشت ۱۱۲ سال از زمان ورود نهال و بذر چای به ایران، چایکاران هنوز اندرخم یک کوچه مانده و همچنان درجا می‌زنند... سازمان چای نیز به نمایندگی از وزارت جهاد کشاورزی و بخش دولتی نه تنها اقدامی برای ارتقای تولید چای و بهبود اوضاع چایکاران نداشته‌است، بلکه طی سال‌های اخیر نه قیمت مناسبی برای خرید تضمینی تعیین شده و نه هیچ گاه به موقع دستمزد کشاورزان پرداخت شده‌است.

این گزارش می‌نویسد: سالانه ۱۱۰ هزار تن چای خشک مورد نیاز کشور است که ۷۵۰۰ تن آن از تولید داخل و بقیه از طریق واردات تامین می‌شود. این درحالی است که سال گذشته ۲۰ هزار تن مجوز واردات چای صادر شده که بدین معناست بیش از ۸۲ هزار تن چای قاچاق وارد بازار مصرف شده‌است.

نهال و بذر برگ سبز چای در دهم آبان‌ماه سال ۱۲۷۹ از سوی محمد میرزای کاشف‌السلطنه از طریق هندوستان به لاهیجان آورده شد و پس از آن کشت این محصول در مناطق متعدد استان‌های گیلان و مازندران گسترش یافت.
XS
SM
MD
LG