لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۳۹

حمله ناتو به یکی از اقامتگاه‌های قذافی؛ روسیه: قذافی باید برود


دودی که پس از حمله هوایی روز جمعه ناتو در طرابلس به هوا خاسته است. ۲۷ مه ۲۰۱۱.
دودی که پس از حمله هوایی روز جمعه ناتو در طرابلس به هوا خاسته است. ۲۷ مه ۲۰۱۱.
با ادامه یافتن بمباران مواضع حکومتی و نظامی در پایتخت لیبی توسط نیروهای ناتو برای چهارمین روز پیاپی، و پیوستن روسیه به جرگه کشورهایی که خواستار برکناری رهبر لیبی هستند، معمر قذافی در روزهای اخیر با فشارهای نظامی و دیپلماتیک بیشتری روبه‌رو شده‌است.

پس از آنکه نیروهای ناتو، جمعه شب چندین نقطه در طرابلس، پایتخت لیبی را بمباران کردند، ناتو روز شنبه خبر داد که در این روز یکی از مراکز فرماندهی ارتش لیبی که از اقامتگاه‌های موقتی معمر قذافی به‌شمار می‌آید را هدف قرار داده‌است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سخنگوی ناتو می‌گوید ساختمانی در مجتمع باب‌العزیزیه طرابلس که به عنوان یکی از خانه‌های معمر قذافی به‌شمار می‌آید، بامداد شنبه هدف بمباران قرار گرفته ولی در مورد حضور رهبر لیبی در این مجتمع به هنگام بمباران اطلاعاتی در دست نیست.

به گفته تلویزیون دولتی لیبی حملات ناتو همچنین موجب خسارات انسانی و مادی در جنوب طرابلس شده‌است.

روسیه که همواره از بمباران‌های ۱۰ هفته اخیر ناتو در لیبی انتقاد داشته، روز جمعه برای نخستین بار با قدرت‌های غربی همصدا شده و از معمر قذافی خواست تا از قدرت کنار برود.

دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، در نشست هشت کشور صنعتی جهان، موسوم به «گروه ۸» به خبرنگاران گفت که معمر قذافی «دیگر حق رهبری بر لیبی را از دست داده‌است» و افزود که «جامعه جهانی دیگر او را به عنوان رهبر لیبی نمی‌شناسد.»
معمر قذافی دیگر حق رهبری بر لیبی را از دست داده‌است.

رئیس جمهوری روسیه

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز در نشست گروه هشت از اعلام آمادگی روسیه برای میانجی‌گری در بحران لیبی خبر داد و در این خصوص گفت: «به باور ما، قذافی مشروعیت خود به عنوان رهبر لیبی را از دست داده و لازم است که برای کناره‌گیری از قدرت به او کمک کنیم.»

روز جمعه رهبران گروه ۸، متشکل از بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، روسیه و ایالات متحده از معمر قذافی خواستند تا پس از ۴۱ سال حکومت بر لیبی از قدرت کناره‌گیری کند.

فرانسه، آمریکا و بریتانیا از حامیان قطعنامه شورای امنیت در مورد اقدامات نظامی و حمله هوایی علیه حکومت معمر قذافی هستند و این در حالی است که روسیه همواره با این دست اقدامات مخالفت کرده‌است.

شورای امنیت می‌گوید هدفش از اقدامات نظامی، تحت فشار قرار دادن معمر قذافی برای ترک قدرت و همچنین پشتیبانی از شهروندان لیبی در برابر سرکوب‌های حکومت قذافی است.

درگیری‌های موافقان و مخالفان رهبر لیبی، روز شنبه نیز در این کشور ادامه یافت و به گزارش خبرگزاری فرانسه، در پی درگیری این دو گروه در نزدیکی یک تأسیسات نفتی در حومه شهر اجدابیا، دو تن از مخالفان معمر قذافی جان خود را از دست دادند.

از شهر جالو، واقع در صحرای لیبی که در دست مخالفان است نیز درگیری‌های پراکنده با نیروهای قذافی گزارش می‌شود. بنا بر گزارش‌ها، ‌نیروهای هوادار رهبر لیبی با کمبود ذخیره‌های نفت و گاز مواجه‌اند و برای دستیابی به این‌گونه ذخایر سعی کرده‌اند کنترل منطقه جالو را به دست بگیرند ولی تاکنون در این کار موفق نبوده‌اند.
XS
SM
MD
LG