لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۶

اوباما: بی‌حرمتی به قرآن متعصبانه و قتل‌ها در افغانستان شرم‌آور بود


باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز شنبه سوزاندن نسخه‌ای از قرآن در کلیسایی در فلوریدای آمریکا را عملی «متعصبانه» خواند و در عین حال قتل‌هایی که در واکنش به این اقدام در افغانستان روی داده را «شرم‌آور» توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای که از سوی کاخ سفید منتشر شد گفت: «بی‌حرمتی به هر متن مقدس، از جمله قرآن، نشانه فقدان هرگونه تسامح و عملی متعصبانه است.»

وی افزود که «در عین حال، حمله و کشتن افراد بیگناه در پاسخ به این عمل، نیز کاری شرم‌آور و مغایر با شرف و آبروی انسانی است.»

روز جمعه، هزاران نفر در اعتراض به سوزانده شدن قرآن به دست تری جونز، کشیش آمریکایی، به مقر سازمان ملل در شهر مزار شریف افغانستان حمله کردند و نزدیک به ۲۰ نفر از کارکنان آن را به قتل رساندند.

برپایه گزارش‌ها، هنگامی که معترضان به داخل مقر سازمان ملل راه یافتند، سر دو نفر از کارکنان خارجی را نیز بریدند.

بیانیه باراک اوباما در واکنش به این رویدادها می‌افزاید: «هیچ دینی کشتار و سر بریدن افراد بیگناه را برنمی‌تابد و هیچ توجیهی برای چنین عمل زشت و اسفباری وجود ندارد.»

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه گفت: «اکنون وقت آن شده تا به انسانیت مشترکی که داریم رجوع کنیم؛ انسانیتی که نمونه بارز آن را می‌توان در کارکنان سازمان ملل که در راه کمک به مردم افغانستان جان خود را از دست دادند مشاهده کرد.»

گزارش‌ها حاکی است که اعتراض‌ها در افغانستان به اقدام تری جونز، روز یک‌شنبه نیز برای سومین روز ادامه یافت و در جریان اعتراضات این روز، دست کم یک نفر کشته و ۱۶ تن دیگر زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه این اعتراض‌ها در ولایت قندهار روی داد و جراحات زخمی‌شدگان بر اثر پرتاب سنگ و ضربات گلوله رخ داده که در میان مجروحان دو مأمور پلیس نیز دیده می‌شوند.

روز شنبه نیز در همین رابطه کابل شاهد یک حمله انتحاری بود و در شهر قندهار نیز در جریان یک تظاهرات دست‌کم ۵ نفر کشته و ۴۶ نفر دیگر زخمی شدند.

برنامه راهپیمایی ضد اسلامی

در همین حال تری جونز، کشیش کلیسای کوچکی در فلوریدا، در مصاحبه تازه‌ای با خبرگزاری رویترز، گفت که از عمل خود پشیمان نیست و خبر داد که قصد دارد رهبری یک راهپیمایی ضد اسلامی را در ماه جاری در مقابل بزرگ‌ترین مسجد ایالات متحده در «دیربورن» میشیگان برعهده بگیرد.

وی در مصاحبه دیگری به خبرگزاری فرانسه گفت که از شنیدن خبر کشته شدن کارکنان سازمان ملل بسیار متأثر شده ولی خود را مسئول این رویداد نمی‌داند.

وی افزود که «عناصر تندروی مسلمان اقدام ما را بهانه کرده‌اند تا فعالیت‌های خشونت‌آمیز خود را گسترش دهند.»

تری جونز شهریورماه گذشته تصمیم خود برای سوزاندن قرآن را با تصمیم گروه‌های مسلمان برای ساخت یک مرکز فرهنگی اسلامی در نزدیکی برج‌های دوقلوی سابق در نیویورک مرتبط اعلام کرده‌بود و امیدوار بود که رئیس جامعه اسلامی ایالت فلوریدا دیداری را با طراحان ایجاد مرکز اسلامی نیویورک برای او ترتیب دهد.

طرح تری جونز برای سوزاندن قرآن با خشم مسلمانان روبه‌رو شد و محکومیت وسیعی در سراسر جهان در پی داشت. در آمریکا نیز مقامات این کشور این برنامه را محکوم کردند.

این تحولات باعث شد تا تری جونز سال گذشته قول دهد که هیچ‌گاه این کار را نخواهد کرد اما روز بیستم مارس جاری به هنگام اجرای «مراسم قرآن‌سوزی» گفت که «سعی کرد تا به مسلمانان جهان فرصتی دهد تا از کتاب خود دفاع کنند» اما پاسخی در این مورد دریافت نکرد.

وی گفت که به نظر او برای انجام «محاکمه واقعی» قرآن نیاز به اجرای یک «تنبیه واقعی» نیز بود. این «برنامه» برای بازدید عموم آزاد بود اما بنا بر گزارش‌ها کمتر از ۳۰ نفر برای تماشای آن به این کلیسا آمدند.
XS
SM
MD
LG