لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۴۸

مهم‌ترین رویدادهای ورزش جهان در سال ۲۰۱۱


جام جهانی راگبی، ولینگتون نیوزیلند، ۸ اکتبر ۲۰۱۱.
جام جهانی راگبی، ولینگتون نیوزیلند، ۸ اکتبر ۲۰۱۱.
در سالی که گذشت مرد اول تنیس جهان در سال ۲۰۱۱ نوواک جوکوویچ بود. در این سال سباستین فتل با عنوان سومی که در مسابقه جایزه بزرگ ژاپن کسب کرد برای دومین سال پیاپی قهرمان رقابت‌های فرمول یک جهان شد. در سال ۲۰۱۱ تیم ملی فوتبال زنان ژاپن با غلبه بر آمریکا، برای نخستین بار قهرمان جام جهانی فوتبال زنان شد. رسیدن تمام طلاهای بدمینتون جهان به چین رسید و تداوم پیشتازی آمریکا در دو و میدانی از دیگر رویدادهای ورزشی سال ۲۰۱۱ بود.

تنیس؛ آغاز جوکوویچی و پایان فدرری

مرد اول تنیس جهان در سال ۲۰۱۱ نوواک جوکوویچ بود. او در رقابت‌های مسترز و گرنداسلم‌ها فوق‌العاده نیرومند ظاهر شد تا در پایان سال، با اختلافی چشمگیر نسبت به حریفانش در صدر رده‌بندی جهانی بایستد.

کارولینه ووزنیاکی نیز اگرچه تاکنون هیچ گرنداسلمی را فتح نکرده اما به خاطر عملکرد پرنوسان حریفانش، در رده نخست تنیس‌بازهای زن حرفه‌ای جهان قرار دارد.

در صد و ششمین دوره از رقابت‌های تنیس آزاد استرالیا که اولین گرنداسلم سال به‌شمار می‌آید، نوواک جوکوویچ از صربستان به قهرمانی رسید. او برای راهیابی به فینال، موفق شده بود فدرر را از پیش رو بردارد. کیم کلایسترز بلژیکی هم قهرمان رقابت‌های زنان شد.

در ۱۱۰ مین دوره رولان گاروس، نادال توانست در فینال بر فدرر غلبه کند و عنوان نخست را نصیب خود کند. در مسابقات زنان هم لی نا از چین از سد فرانچسکا اسکیاوونه ایتالیایی گذشت تا نخستین تنیس‌باز تاریخ کشورش باشد که یک گرنداسلم را فتح می‌کند.

در مرحله نیمه‌نهایی از ۱۲۵ مین دوره رقابت‌های تنیس ویمبلدون، نوواک جوکوویچ از صربستان با غلبه بر جو ویلفرید سونگا از فرانسه به فینال راه یافت. او در دیدار نهایی نیز موفق شد رافائل نادال را از پیش رو بردارد.

جوکوویچ با این موفقیت توانست عنوان نخست رده‌بندی برترین تنیس‌بازهای جهان را نیز نصیب خود کند. او اولین فردی بود که پس از ۷ سال و ۴ ماه، صدر جدول را از انحصار رافائل نادال و راجر فدرر خارج کرد.

آخرین نفری که غیر از این دو تنیس‌باز بزرگ به رتبه اول صعود کرد، اندی رادیک آمریکایی در فوریه ۲۰۰۴ بود.

پترا کویتووا از جمهوری چک هم با برتری ۲ بر صفر مقابل ماریا شاراپووا از روسیه، فاتح رقابت‌های انفرادی تنیس زنان ویمبلدون ۲۰۱۱ شد.
کویتووا در نخستین گرنداسلم امسال در استرالیا، در مرحله یک چهارم نهایی مغلوب زوناره‌وا از روسیه شد. در رولان گاروس هم در مرحله یک هشتم نهایی مغلوب لی نا از چین شده بود.

در رقابت‌های تنیس آزاد آمریکا نیز نوواک جوکوویچ حرف اول را زد. در مسابقات زنان هم سامانتا استوزر از استرالیا قهرمان شد.
سال ۲۰۱۱ سال بسیار بدی برای راجر فدرر بود و او تا رده چهارم جهان تنزل پیدا کرد. اما دو ماه آخر سال برایش فوق‌العاده پرشکوه بود.
راجر فدرر نیز در سه متمادی، با سه قهرمانی در بازل، پاریس و لندن، رده سوم را از اندی ماری پس گرفت.

او حالا با مصدومیت مزمن نادال، ناراحتی جوکوویچ از ناحیه کمر و مصدومیت‌های پیاپی اندی ماری و توماس بردیچ، آماده‌ترین تنیس‌باز جهان است که به استقبال رقابت‌های آغاز فصل ۲۰۱۲ در استرالیا خواهد رفت.

قهرمانی‌های مقتدرانه فدرر در پایان سال، در شرایطی رقم خوردند که شایعه خداحافظی او بیش از پیش شنیده می‌شد.

سباستین فتل؛ آقای فرمول یک

سباستین فتل با عنوان سومی که در مسابقه جایزه بزرگ ژاپن کسب کرد برای دومین سال پیاپی قهرمان رقابت‌های فرمول یک جهان شد.

راننده ۲۴ ساله تیم ردبول که در خط نخست قرار داشت، فقط یک امتیاز می‌خواست تا عنوان قهرمانی خود را در این فصل مسجل کند. فتل در این مرحله بعد از جنسن باتن و فرناندو آلونسو در جایگاه سوم قرار گرفت و با ۱۵ امتیازی که کسب کرد، قبل از پایان فصل، با برتری چشمگیر نسبت به رقبای خود عنوان قهرمانی را از آن خود کرد.

فتل امسال فوق‌العاده درخشان ظاهر شد. او در پیست‌های استرالیا، مالزی، ترکیه، اسپانیا، موناکو، اروپا، بلژیک ایتالیا، سنگاپور، کره جنوبی و هندوستان سریع تر از بقیه راننده‌ها از خط پایان عبور کرد. یعنی ۱۱ قهرمانی از ۱۹ مرحله! او همچنین در پنج مرحله نیز در رده دوم قرار گرفت.

رده بندی نهایی رقابت‌های فرمول یک در سال ۲۰۱۱ به شرح زیر است.
۱- سباستین فتل (آلمان) ۳۹۲ امتیاز
۲- جنسن باتن (انگلستان) ۲۷۰ امتیاز
۳- مارک وبر (استرالیا) ۲۵۸ امتیاز
۴- فرناندو آلونسو (اسپانیا)
۵- لوئیز همیلتون (انگلستان)
۶- فیلیپه ماسا (برزیل)

در این رقابت‌ها میشاییل شوماخر ۴۲ ساله در رده هشتم قرار گرفت.

سباستین فتل ۲۴ ساله، با این قهرمانی به جوانترین راننده‌ای تبدیل شد که دو سال پیاپی این افتخار را کسب کرده‌است. پیش از این فرناندو آلونسو در سال ۲۰۰۶ در حالی که ۲۵ سال داشت با تیم رنو دومین قهرمانی پیاپی خود را جشن گرفته بود.

سال ۲۰۰۶ هنگامی که او در ترکیه توانست در اولین حضور رسمی‌اش در فرمول یک به عنوان قهرمانی برسد، مفسران این ورزش مهیج و پول‌ساز از ظهور شوماخر جدید خبردار دادند. سن او فقط ۱۹ سال و ۵۳ روز بود. یعنی جوان ترین راننده تاریخ فرمول یک که موفق شده در رقابتی رسمی قهرمان شود.


فوتبال؛ جام جهانی زنان و مقدماتی جام ملت‌ها

در سال ۲۰۱۱ تیم ملی فوتبال زنان ژاپن با غلبه بر آمریکا، برای نخستین بار قهرمان جام جهانی فوتبال زنان شد.

ششمین دوره از رقابت‌های جام جهانی فوتبال زنان در آلمان و با پوشش خبری کاملاً متفاوتی نسبت به پنج دوره قبلی برگزار شد. در این مسابقات رکوردهای پخش تلویزیونی و حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها فروریخت و ستاره‌های زن فوتبال جهان، به صورتی فراگیر توجه رسانه‌ها را به خود جلب کردند.

دیدار پایانی این رقابت‌ها در فرانکفورت و با حضور ۴۹ هزار تماشاگر به انجام رسید و ژاپن با شکست ۵ بر ۳ آمریکا در ضیافت پنالتی‌ها توانست جام قهرمانی را نصیب خود کند.

آمریکا که پیش از این دو بار قهرمان جام جهانی شده بود، تنها تیمی است که در تمام دوره‌های این رقابت‌ها به نیمه‌نهایی راه یافته. جالب آن که ژاپنی‌ها در ۲۵ بازی گذشته خود مقابل آمریکا هرگز برنده از زمین بیرون نرفته بودند! دو تساوی و ۲۳ شکست نتیجه‌ رقابت‌ها میان آمریکا و ژاپن پیش از فینال جام جهانی ۲۰۱۱ زنان بود. همچنین سنگین‌ترین شکست تاریخ فوتبال زنان ژاپن نیز نتیجه ۹-۰ است که مقابل آمریکا رقم خورده بود.

در پایان این رقابت‌ها، کفش طلایی نصیب هوماره ساوا از ژاپن شد که ۵ گل به ثمر رساند. مارتا از برزیل و ابی ومبچ از آمریکا با ۴ گل پس از او بهترین گلزنان جام ششم بودند.

هوپ سولو دروازه بان ۲۹ ساله آمریکایی‌ها که ۱۰۰ بازی ملی دارد به عنوان بهترین سنگربان رقابت‌ها برگزیده شد.

توپ طلایی رقابت‌ها هم به هوماره ساوا از ژاپن رسید. ابی ومبچ و هوپ سولو نیز در رده‌های بعدی قرار گرفتند. کاتلین فورد ۱۶ ساله از استرالیا به عنوان ستاره جوان رقابت‌ها معرفی شد. کاپ بازی جوانمردانه هم به قهرمان رقابت‌ها تعلق گرفت.

مسابقات مقدماتی جام ملت‌های اروپا از مهم ترین رویدادهای فوتبال جهان در سال ۲۰۱۱ بود. با انتخاب ۱۶ تیم برتر، سخت‌ترین گروه این دوره از رقابت‌ها گروه B است که در آن تیم‌های هلند، دانمارک، آلمان و پرتغال به مصاف یکدیگر می‌روند. در این بین، تیم جوان و متحول شده آلمان همچون تیم منسجم و ترسناک هلند، سالی رویایی را در دیدارهای مقدماتی سپری کردند.

اسپانیا تیم اول جهان با ایتالیا، ایرلند و کرواسی هم‌گروه شده‌است.

اوکراین یکی از میزبان‌های جام ملت‌ها، با سوئد، فرانسه و انگلستان همگروه‌است. لهستان دیگر میزبان این دوره از بازی‌ها نیز باید با یونان، جمهوری چک و روسیه بازی کند.

در فینال لیگ قهرمانان اروپا که در لندن برگزار شد، بارسلونا ۳-۱ بر منچستر یونایتد غلبه کرد. پدرو رودریگر، لیونل مسی و دیوید ویا گل‌های بارسا را مقابل تک گل وین رونی به ثمر رساندند.

در فصل ۱۲-۲۰۱۱ نیز قرعه‌کشی مرحله یک هشتم نهایی انجام شد. بارسا قهرمان دوره قبل باید با لورکوزن روبرو شود و رئال نیز حریف زسکا مسکو شد. بازل شگفتی‌ساز مرحله گروهی که منچستریونایتد را حذف کرد، در این مرحله با بایرن‌مونیخ روبرو خواهد شد. دو تیم ایتالیایی میلان و ناپولی نیز با دو تیم انگلیسی آرسنال و چلسی روبه‌رو خواهند شد.

المپیک لیون مقابل آپوئل نیکوزیا از قبرس قرار می‌گیرد. زنیت سن پترزبورگ با بنفیکا پرتغال روبه‌رو می‌شود و المپیک مارسی نیز به مصاف اینترمیلان می‌رود.

در سال ۲۰۱۱ همچنین ژاپن با هدایت آلبرتو زاکرونی به جام قهرمانی دست یافت. این تیم در فینال با گل تاداناری لی در دقیقه ۱۰۹، مقابل استرالیا به برتری رسید. کره جنوبی هم با غلبه بر ازبکستان سوم شد.

هندبال؛ دنیا به کام خروس‌ها

در اولین ماه از سال ۲۰۱۱، بیست و دومین دوره رقابت‌های قهرمانی هندبال جهان در سوئد برگزار شد. فرانسه در دیدار نهایی و رقابتی مهیج با حضور ۱۳ هزار تماشاگر، با نتیجه ۳۷-۳۵ در برابر دانمارک به پیروزی رسید.

در دیدار رده‌بندی نیز اسپانیا بر سوئد غلبه کرد تا میزبان مسابقات به عنوان چهارمی بسنده کند.

میکل هانسن فوق ستاره هندبال جهان از دانمارک با ۶۸ گل زده، عنوان آقای گلی را نصیب خود کرد. گل شدن بسیاری از شوت‌های او که از فاصله دور نواخته می‌شد، شگفتی کارشناسان هندبال جهان را برانگیخت. هانسن در صدر جدول، ۱۶ گل با نفر دوم که هوارد وت از نروژ بود فاصله داشت.

فرانسوی‌ها که مدال طلای المپیک ۲۰۰۸ پکن را هم نصیب خود کرده بودند، پیش از این نیز در سال‌های ۱۹۹۵، ۲۰۰۱ و همچنین دور قبلی رقابت‌ها در سال ۲۰۰۹، روی سکوی نخست هندبال قهرمانی جهان قرار گرفته بودند.

آن‌ها از گروه خودشان با یک تساوی مقابل اسپانیا به مرحله بعد صعود کردند. فرانسه بر بحرین، مصر، تونس و آلمان غلبه کرد تا به عنوان صدرنشین به دور بعد صعود کند.

درخشش برتراند ژیل، نیکولا کاراباتیچ و ژیلوم ژولی، این تیم را در گروه نخست مرحله دوم نیز در صدر قرار داد. تیم قدرتمند آقای کلود اونستا در نیمه نهایی و در حضور ۱۲ هزار تماشاگر، ۲۹-۲۶ بر سوئد غلبه کرد.

آسیایی‌ها که هرگز به مدال‌های جهانی این رشته دست نیافته‌اند، این بار هم توفیقی کسب نکردند. بحرین بین ۲۴ تیم در رده بیست و سوم قرار گرفت. ژاپن شانزدهم شد و کره جنوبی هم سیزدهم.

دائودا کارابو سنگربان فرانسه بهترین دروازه‌بان جام شناخته شد. عنوان با ارزش ترین بازیکن جام به نیکولا کاراباتیچ از فرانسه تعلق گرفت.

دو و میدانی؛ تداوم پیشتازی آمریکا

سیزدهمین دوره از رقابت‌های دو و میدانی قهرمانی جهان به میزبانی کره جنوبی و در ورزشگاه ۶۷ هزار نفری دایگو برگزار شد. ورزشگاهی که میزبان جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۰۲ هم بود.

در این رقابت‌ها ۱۹۴۵ ورزشکار از ۲۰۳ کشور حضور داشتند. در پایان رقابت‌ها آمریکا با ۱۲ مدال طلا، ۸ نقره و ۵ برنز قهرمان شد و روس‌ها که با درخشش در رقابت‌های زنان ۹ طلا گرفته بودند را جا گذاشتند.

کنیا، جامائیکا و آلمان هم در رده‌های بعدی قرار گرفتند. ایران هم با مدال برنز احسان حدادی در پرتاب دیسک که نخستین مدال تاریخ دو و میدانی ایران در مسابقات جهانی بود، همراه با هشت کشور دیگر در رده نهم قرار گرفت.

در فینال ۱۰۰ متر، والتر دیکس از آمریکا به اتفاق یوهان بلیک، یوسین بولت و نستا کارتر از جامائیکا، کریستوف له مایته و جیمی ویکاد از فرانسه، کیم کالینز از جزایر سنت کیتس و دانیل بیلی از آنتیگوآ و بارابادوس به رقابت پرداختند.

مهم ترین حادثه کل رقابت‌ها، تخلف یوسین بولت در خط استارت بود که با کارت قرمز مواجه شد تا ناگزیر با عصبانیت و فریادهای ناشی از ناباوری، پیست رقابت‌ها را ترک کند.

بولت دارنده رکورد جهانی این ماده و برنده ۳ مدال طلا از المپیک پکن است. او در دوره قبلی رقابت‌ها نیز قهرمان شده بود. در غیاب او، یوهان بلیک با حدنصاب ۹:۹۱ از خط پایان گذشت و قهرمان شد. در یکی از ضعیف‌ترین فینال‌های ۱۰۰ متر در دهه اخیر، فقط نفر اول بود که این مسافت را زیر ۱۰ ثانیه دوید.

یوسین بولت اما با کسب مدال طلای ۲۰۰ متر، خاطره تلخ اخراجش از فینال صد متر این رقابت‌ها را به فراموشی سپرد. او که رکورد ۲۰۰ متر جهان را هم در اختیار دارد، به راحتی رقبایش را جا گذاشت و با ثبت زمان ۱۹ ثانیه و ۴۰ صدم ثانیه بار دیگر مدال طلای این رشته را از آن خود کرد.

بولت پس از این قهرمانی با اشاره به اخراجش از فینال صد متر گفت: من اشتباه کردم، اما دوباره برگشتم تا به جهان نشان دهم که هنوز بهترین هستم.
این دونده جاماییکایی گفت: می‌خواهم به المپیک لندن بروم و مردم را شگفت‌زده کنم و در المپیک کاری خارق‌العاده انجام دهم.

پس از اتفاقی که در فینال صد متر افتاد، پیش‌بینی می‌شد که او پیش از آغاز فینال ۲۰۰ متر رفتاری متفاوت داشته باشد. اما بولت پیش از شروع مسابقه و هنگام اعلام نامش همان ادا بازی‌ها و حرکات نمایشی همیشگی خود را انجام داد.

گرچه او ۱۹۳ صدم ثانیه پس از شلیک تپانچه مسابقه را آغاز کرد که نشانی از احتیاط او بود.

پس از قهرمانی کالوین اسمیت در سال ۱۹۸۷، این دومین باری بود که یک دونده در رشته ۲۰۰ متر از عنوان قهرمانی جهان خود دفاع کرد.
در ۴۰۰ متر مردان، کرانی جیمز از گرانادا با رکورد ۴۴٫۶۰ ثانیه روی سکوی نخست ایستاد تا یکی دیگر از شگفتی‌های این جام رقم بخورد. طلای ۸۰۰ متر نصیب دیوید رادیشا از کنیا شد.

در ۳ هزار متر با مانع زنان و در عین ناباوری تماشاگران و کارشناسان این رشته ورزشی، هیچ کدام از ۸ دونده آفریقایی که فینالیست شده بودند، نتوانستند روی سکوی قهرمانی قرار بگیرند. مدال طلا را یولیا زاریپووا از روسیه به گردن آویخت.

حذف "یلنا ایزین بایه واً رکورددار پرش با نیزه دختران جهان از روسیه، بزرگترین حادثه این ماده بود. فابیانا مورر از برزیل توانست از مانع ۴٫۸۵ متری عبور کند و مدال طلا را به خود اختصاص دهد.

رقابت‌های هفتگانه زنان را هم تاتیانا چرنووا از روسیه فتح کرد. در رقابت‌های ۱۰ هزار متر مردان، ابراهیم جیلان از اتیوپی در گام‌های آخر توانست محمد فرح از انگلستان را جا بگذارد و به مدال طلا برسد.


والیبال؛ قهرمانی روسیه پس از ۱۱ سال

دوازدهمین دوره رقابت‌های جام جهانی والیبال و انتخابی المپیک طبق سنت دهه‌های اخیر، در ژاپن برگزار شد. عنوان قهرمانی در شرایطی نصیب روسیه شد که این تیم پیش از این برای اولین آخرین بار، در سال ۱۹۹۹ روی سکوی قهرمانی ایستاده بود.
روس‌ها با سرمربیگری ولادیمیر آلکنو به دو دوره قهرمانی متوالی برزیلی‌ها خاتمه دادند.

روسیه، لهستان و برزیل به عنوان سه تیم برتر این مسابقات راهی رقابت‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن شدند. ایران برای اینکه بخت خود را برای حضور در رقابت‌های المپیک بیازماید از دوم تا دهم ژوئن ۲۰۱۲ (۱۲ تا ۲۰ خرداد ۱۳۹۱) در ژاپن با سایر تیم‌های مدعی آسیایی به میدان می‌رود. از این رقابت‌ها فقط یک تیم مجوز حضور در المپیک را کسب خواهد کرد.

ایران در جام جهانی ۲۰۱۱ آغاز خوبی داشت و پس از پیروزی ۳ بر یک مقابل ژاپن موفق شد در عین شگفتی کارشناسان والیبال جهان، تیم‌های قدرتمند صربستان، لهستان و آرژانتین را هم مغلوب کند.

شاگردان خولیو ولاسکو تا قبل از بازی با چین، عملکرد نسبتا خوبی از خود بر جای گذاشتند اما بازی سردرگم مقابل چینی‌های ته جدولی باعث شد ایران ضمن فاصله گرفتن از جمع مدعیان، سه دیدار بعدی مقابل برزیل، روسیه و ایتالیا را نیز واگذار کرده و جایگاه چهارمی خود در میانه رقابت‌ها را با جایگاه نهمی در پایان مسابقات عوض کند.

در پایان مسابقات، ماکسیم میخائیلوف از روسیه به عنوان بهترین بازیکن انتخاب شد. فرناندو هرناندز از کوبا نیز امتیاز آورترین بازیکن رقابت‌ها لقب گرفت.

بهترین آبشارزن جهان، احمد عبدالحی از مصر بود. مارچین موژونک از لهستان بهترین مدافع شناخته شد و پس از او، علیرضا نادی از ایران قرار گرفت. بهترین سرویس‌ها را نیز کریستین ساوانی از ایتالیا نواخت.

سرجیو سانتوز از برزیل بهترین دریافت کننده و رن کی از چین نیز برترین لیبروی رقابت‌ها شناخته شدند. لوچیانو د سسو از آرژانتین هم برترین پاسور جام جهانی بود.

بدمینتون؛ تمام طلاها به چین رسید

نوزدهمین دوره مسابقات جهانی بدمینتون در ورزشگاه ومبلی لندن، با برتری کامل چینی‌ها به پایان رسید. این تیم هر پنج مدال طلای توزیع شده در مسابقات مردان، زنان، دو نفره و مختلط را کسب کرد.

چینی‌ها همچنین یک مدال نقره و ۳ برنز را هم به خود اختصاص دادند.
کره جنوبی با یک نقره و یک برنز در رده دوم جدول رده‌بندی تیمی قرار گرفت. اندونزی، سلطان پیشین بدمینتون جهان، فقط با دو برنز در رده ششم ایستاد.

در این رقابت‌ها ۳۴۷ بدمینتون‌باز از ۴۸ کشور از جمله ایران با کاوه محرابی حضور داشتند.
در رقابت‌های انفرادی مردان، لین دان از چین موفق شد در فینال بر لی چونگ وی مرد شماره یک جهان و نایب قهرمان المپیک پکن از مالزی غلبه کند.
مدال طلای انفرادی زنان به وانگ یی هان از چین رسید.

در رقابت‌های دو نفره مردان، چای یون وهای فنگ از چین با غلبه بر تیم دو نفره کره جنوبی در صدر قرار گرفتند. در دو نفره زنان هم چینی‌ها با وانگ ژیائو لی به اتفاق یو یانگ، حرف اول جهان را زدند.

سرانجام در رقابت‌های مختلط، زوج چینی قهرمان شدند تا هیچ مدال طلایی از اردوی این کشور خارج نشود.
رتبه‌بندی برترین‌های جهان که در تاریخ ۱۳ اردیبهشت سال ۹۱ اعلام می‌شود، مبنای انتخاب بدمینتون‌بازان راه یافته به المپیک خواهد بود.
این رتبه‌بندی بر اساس امتیازاتی است که بدمینتون‌بازان در مسابقات بین‌المللی، در بازه زمانی یک ساله از اردیبهشت ۹۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ کسب کرده‌اند.

بر این اساس، بدمینتون‌بازان ناگزیر هستند با حضور در رویدادهای متعدد، رتبه خود را ارتقا دهند. فهرست نهایی فدراسیون جهانی بدمینتون برای رقابت‌های المپیک، متشکل از ۱۷۲ بدمینتون باز خواهد بود.

شنا، شیرجه و واترپلو؛ ۱۷ طلا برای آمریکا

چهاردهمین دوره رقابت‌های شنا، شیرجه، سینکرونایز و واترپلوی قهرمانی جهان با حضور ۱۸۱ کشور در چین برگزار شد.
در این مسابقات آمریکا با ۱۷ مدال طلا، ۶ نقره و ۹ برنز روی سکوی نخست قرار گرفت. چینی‌ها با کسب ۱۵ مدال طلا و به رغم تعداد مدال بیشتر نسبت به آمریکا، در شانگهای از کسب عنوان قهرمانی باز ماندند.

رایان لوکته آمریکایی با ۵ مدال طلا و یک مدال برنز از برترین شناگران این دوره از رقابت‌ها بود.
او در ۲۰۰ متر آزاد که از مهیج‌ترین فینال‌های این دوره از مسابقات بود، سریع تر از هموطنش مایکل فلیپس توانست دیواره استخر را لمس کند.
مایکل فلپس پر افتخارترین ورزشکار تاریخ المپیک‌ها در ۱۰۰ و ۲۰۰ متر پروانه و دو رشته تیمی، جمعاً ۴ مدال طلا را نصیب خود کرد. فلپس دو مدال نقره هم به گردن آویخت.

اما موفق‌تر از دو فوق ستاره آمریکایی، خانم ناتالیا ایشچنکو قهرمان المپیک پکن از روسیه بود که توانست ۶ مدال طلا را در رقابت‌های شنای موزون (هم‌گام) به خود اختصاص دهد.

میسی فرانکلین ۱۶ ساله از آمریکا در ۲۰۰ متر کرال پشت و ۴۰۰ متر امدادی دو مدال طلا را به گردن آویخت.
در این رقابت‌ها در یک اتفاق نادر، دو مدال طلا در یک ماده اهدا شد و دو سرود ملی برای قهرمانان این ماده نواخته شد.

در ۱۰۰ متر آزاد زنان، دست‌های ژانت اوته سن از دانمارک و الکساندرا گراسیمنیا از بلاروس، زودتر از بقیه به دیوار استخر خورد.
جالب آن بود که هر دو با هم روی سکوی قهرمانی ایستادند. هر دو مدال طلا گرفتند. برای هر دو کشور دانمارک و بلاروس نیز سرود ملی شان نواخته شد.

روی سکوی دوم کسی قرار نگرفت و در عوض، مدال برنز به رانومی از هلند رسید.
در سومین روز از مسابقات هم در ۱۰۰ متر کرال پشت، کامیل لاکور و ژرمی استراویوس در یک لحظه به پایان مسیر رسیدند و به اتفاق روی سکوی قهرمانی ایستادند. اما چون هر دو از یک کشور بودند، فقط یک بار سرود ملی شان نواخته شد.

در واترپلوی مردان، ایتالیایی‌ها موفق شدند ۸-۷ بر صربستان غلبه کنند و برای سومین بار روی سکوی قهرمانی جهان قرار بگیرند.
فینال واترپلوی زنان نیز با اختلاف یک گل به پایان رسید. یونان با نتیجه ۹-۸ موفق شد چین را از پیش رو بردارد.

ربکا سونی از آمریکا نشان طلای ۱۰۰ متر قورباغه را نصیب خود کرد. خانم سونی در ۲۰۰ متر قورباغه نیز سریعترین حد نصاب را به جا گذاشت.
لوته فریس دانمارکی در ۱۵۰۰ متر آزاد زنان قهرمان شد. خانم فریس اما در ۸۰۰ متر نایب قهرمان شد و مدال طلا را به ربکا ادلینگتون از انگلستان واگذار کرد.

آمریکا در ۸۰۰ متر آزاد تیمی، با دو فوق ستاره‌اش مایکل فلپس و رایان لوکته به قهرمانی رسید. این تیم در رقابت‌های زنان این ماده نیز قهرمان شد.

در ۲۰۰ متر قورباغه، دانیل گیورتا از مجارستان روی سکوی نخست ایستاد.
در ماده مهیج ۱۰۰ متر آزاد جیمز مگنوسون استرالیایی در رده اول ایستاد.

در ۵۰ متر کرال پشت زنان آناستازیا زوئوا از روسیه اول شد. در ۵۰ متر پروانه زنان هم اینگه دکر از هلند طلا گرفت.
XS
SM
MD
LG