لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۶

دولت معمر قذافی مرگ یک پسر دیگر او را تکذیب کرد


خمیس قذافی (چپ)، پسر جوان معمر قذافی در طرابلس. ۲۹ مارس ۲۰۱۱.
خمیس قذافی (چپ)، پسر جوان معمر قذافی در طرابلس. ۲۹ مارس ۲۰۱۱.
در حالی که شورشیان لیبی روز جمعه گفتند که خَمیس قذافی، جوان‌ترین پسر رهبر لیبی، به همراه ۳۱ تن دیگر در جریان حمله ناتو به شهر زلیتن، واقع در غرب این کشور، کشته شده، دولت لیبی این امر را تکذیب می‌کند.

محمد زواوی، از سخنگویان نظامی شورشیان، به خبرگزاری‌ها گفت که «عملیات جاسوسی که در میان صفوف قذافی انجام شده و پیام‌های رادیویی شنود شده» نشان می‌دهد که خمیس قذافی در این حملات کشته شده ‌است.

اما روز جمعه موسی ابراهیم، سخنگوی دولت لیبی، با تکذیب این گزارش به خبرنگاران گفت: «خبر کشته شدن خمیس به دنبال حمله هوایی ناتو دروغی بسیار کثیف است تا قتل غیرنظامیان در این شهر آرام را تحت‌الشعاع قرار دهند.»

در همین حال یک مقام سازمان ناتو در مقر فرماندهی این سازمان در ناپل ایتالیا شلیک هواپیماهای جنگی ناتو به دو هدف در زلیتن طی شب گذشته را تأیید کرد، اما در مورد گزارش‌های مربوط به کشته شدن خمیس قذافی اظهار نظری نکرد.

خمیس قذافی، ۲۸ساله، که در یک آکادمی نظامی روسی آموزش دیده‌ است فرماندهی یکی از نیرومندترین یگان‌های رزمی رژیم قذافی به نام «تیپ خمیس» را برعهده دارد.

اعضای ارشد نیروهای شورشی می‌گویند که «کشته شدن» خمیس قذافی ضربه بزرگی برای جبهه قذافی و «یک پیروزی برای مخالفان دولت لیبی» به شمار می‌آید.

حمله‌های هوایی ناتو به زلیتن چند ساعت پس از آن رخ داد که مأموران حکومتی قذافی روزنامه‌نگاران را برای بازدید به مرکز شهر زلیتن بردند تا بدین‌ وسیله ادعاهای شورشیان مبنی بر این که این شهر مورد حمله قرار دارد را رد کنند.

زلیتن از شهرهای استراتژیک در مسیر ساحلی منتهی به طرابلس، پایتخت لیبی، است و نیروهای مسلح مخالف قذافی که در مصراته، در ۶۰ کیلومتری شرق زلیتن، مستقر هستند این هفته اعلام کردند که توانسته‌اند کنترل سه محله زلیتن را به‌دست بگیرند. دولت لیبی فوراً این گفته شورشیان را تکذیب کرد.

در همین حال بامداد جمعه تلویزیون دولتی لیبی اعلام کرد که هواپیماهای جنگی ناتو در ساعات اولیه این روز اقدام به بمباران طرابلس، پایتخت این کشور، کرده‌اند.

روز پنج‌شنبه وزیر خارجه فرانسه موضوع گرفتار شدن عملیات هوایی ناتو در لیبی در روندی بدون پیشرفت را رد، اما اذعان کرد که «سازمان ناتو درجه مقاومت معمر قذافی را دست کم گرفته‌ بود».

به گزارش خبرگزاری فرانسه، الن ژوپه در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: «کسی نگفته‌ بود که این جنگی با پیروزی برق‌آسا خواهد بود؛ ما احتمال ایستادگی نیروهای قذافی را دست کم گرفتیم، ولی این‌طور نیست که در لیبی گرفتار شده‌ باشیم.»

حملات هوایی کشورهای غربی به نیروهای وفادار به معمر قذافی از اواخر اسفندماه سال گذشته خورشیدی آغاز شده و همچنان ادامه دارد و از سوی دیگر مخالفان مسلح رهبر لیبی که کنترل بخش شرقی این کشور را در اختیار دارند، با استفاده از پشتیبانی هوایی ناتو همچنان به نبرد خود با نیروهای وفادار به معمر قذافی ادامه می‌دهند.
XS
SM
MD
LG