در حالی که نزدیک به یک هفته از انتشار خبر ابطال مرحله دوم انتخابات در دو شهر اهر و هریس میگذرد، وزیر کشور روز سهشنبه، ۱۸ خردادماه، اعلام کرد که شورای نگهبان هنوز «مستندات» مربوط به این اقدام را رسما اعلام نکرده است.
در همین روز وزارت کشور ایران با برگزاری مراسمی از فرمانداران این دو شهر تجلیل کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، در روز سهشنبه گفت که «اگرچه شورای نگهبان نتیجه انتخابات این حوزه را باطل اعلام کرد»، اما «مجموعه دولت در شهرستانهای اهر و هریس زحمت فراوانی در برگزاری انتخابات کشیدهاند».
آقای رحمانی فضلی همچنین تاکید کرد که بهرغم باطل شدن نتیجه انتخابات در این دو شهر شورای نگهبان هنوز وزارت کشور را «در جریان مستندات» و دلایل این اقدام قرار نداده است.
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران، وزارت کشور مجری و شورای نگهبان ناظر انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و مجلس خبرگان رهبری است. تایید یا ابطال نتایج انتخابات نیز بر عهده شورای نگهبان است.
با وجود این، وزیر کشور گفته است که «توقع و انتظار از شورای نگهبان این بود که اگر در حوزهای به نظراتی میرسند، وزارت کشور را... در جریان مستندات قرار بدهند».
آقای رحمانی فضلی افزود: «دولت و وزارت کشور مجری انتخابات بوده است و چه بسا برای مستندات شورای نگهبان دلایلی داشته باشیم که بشود مسئله را به نحو دیگری حل کرد.»
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات روز ۱۲ خرداد خبر داد که آرای مرحله دوم انتخابات مجلس در دو شهر اهر و هریس باطل شده است.
سیامک رهپیک گفت که «تخلفات و دخالتهای غیرقانونی» دلیل شورای نگهبان برای ابطال نتایج انتخابات در اهر و هریس بوده، اما توضیحی درباره مصادیق این موارد نداد.
در حوزه انتخابیه اهر و هریس، بیتالله عبداللهی، نامزد مورد حمایت حامیان دولت، پیروز شده بود.
شورای نگهبان پیشتر نیز نتایج انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی در بندرلنگه، بستک و پارسیان واقع در استان هرمزگان را به دلیل «مخدوش بودن روند برگزاری انتخابات» و «اثبات تخلفات صورت گرفته» باطل اعلام کرده بود.
خالد زمزمنژاد، منتخب این حوزه، نیز در فهرست حامیان دولت قرار داشت.
شورای نگهبان همچنین پس از برگزاری انتخابات، آرای مینو خالقی، منتخب سوم اصفهان در انتخابات اخیر، را باطل اعلام و او را ردصلاحیت کرد.