لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۰۳

شریعتمداری به روحانی: یکی از ۱۰۰ تحریم برداشته شده را نام ببرید


حسین شریعتمداری، نماینده ولی فقیه در موسسه کیهان از حسن روحانی، رئیس جمهور ایران خواسته تا «یکی از ۱۰۰ تحریم برداشته شده را نام ببرد».

آقای شریعتمداری در دو موضع‌گیری جداگانه از سخنرانی حسن روحانی در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات تهران انتقاد کرده است.

مدیرمسئول روزنامه کیهان، شامگاه شنبه ۱۵ آبان در برنامه «نگاه یک» صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت که «امروز یکی از آقایان فرمودند که ۱۰۰ مورد از تحریم‌ها برداشته شده و تنها سه مورد از آنها مانده است و عده‌ای این ۱۰۰ مورد را نمی‌بینند و سه مورد دیگر را می‌بینند که باید از وی خواست که یکی از این ۱۰۰ مورد را نام ببرد».

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز شنبه ۱۵ آبان، در یک سخنرانی گفته بود: «تحریم‌ها را برداشتیم اما بعضی‌ها ناراحت هستند و می‌گویند چرا تحریم‌ها برداشته شده است؟ اگر به عنوان مثال ۱۰۰ تا تحریم برداشته شده و چند تا مانده، آن ۱۰۰ تا را نگاه نمی‌کنند و آن چند تا را می‌بینند».

رهبر جمهوری اسلامی، افراد نزدیک به او و حتی مقام‌های ارشد دولت حسن روحانی، در ماه‌های اخیر ایالات متحده آمریکا را متهم کرده‌اند که به وعده‌های خود در توافق هسته‌ای با ایران عمل نکرده است.

آمریکا در مقابل می‌گوید که حتی فراتر از تعهداتش در توافق هسته‌ای عمل کرده است.

حسین شریعتمداری در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» با طرح این پرسش که کدام تحریم‌ها برداشته شده است، افزود: «تحریم‌های بانکی که همچنان برقرار است و بر اساس گفته آقای سیف بانک‌های بزرگ با ما رابطه برقرار نمی‌کنند و ما را مجبور به قبول فتف می‌کنند که این خود یک قدم به عقب است».

آقای شریعتمداری در سرمقاله شماره ۱۶ آبان روزنامه کیهان هم نوشت که «آقایان صالحی، ظریف، عراقچی و ... تاکید می‌کنند که تحریم‌ها فقط روی کاغذ برداشته شده و آقای سیف رئیس ‌محترم بانک مرکزی می‌گوید دستاوردهای برجام تقریبا هیچ بوده است. این تناقض آشکار میان اظهارات آقای رئیس ‌جمهور و دولتمردان عالی‌رتبه و دست‌اندرکار ماجرا چگونه قابل جمع است؟».

مدیرمسئول روزنامه کیهان همچنین سخنان رئیس جمهوری ایران درباره آزادی بیان را رد کرد و افزود: «اگر تا این اندازه به آزادی بیان و قلم اعتقاد دارند چرا تاکنون کمترین انتقادی از سوی منتقدان خود و دولت خویش را برنتافته و با الفاظی که از ایشان دور از انتظار بوده و هست به آنان تاخته‌اند؟».

آقای شریعتمداری همچنین ادعاهای حسن روحانی درباره موفقیت‌های اقتصادی دولتش را نیز رد کرد.

در برنامه «نگاه یک»، محمدحسین رحیمیان، مسئول مسجد جمکران نیز گفت که «تجربه سال‌های اخیر ثابت کرده که نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد ضمن آنکه مسئله برجام این فرصت را ایجاد کرد که بار دیگر دیدگاه حضرت امام در مورد آمریکا آزموده شود».

عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان هم در کانال تلگرام خود به سخنان آقای روحانی در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات واکنش نشان داد و نوشت: «رئیس ‌جمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات رانت اطلاعات را بلایی برای کشور دانستند. اصل این موضوع درست اما آنچه ایشان وارونه کردند اینکه رانت‌های اقتصادی که معمولا اصحاب قدرت به آنان دسترسی دارند را مخفی و رانت اطلاعات را به حوزه اطلاع‌رسانی ارجاع دادند».

آقای گنجی افزود: «این رانت اطلاعات است که برخی وزرای روحانی را میلیاردر کرده است وگرنه یک کارمند چگونه میلیاردر می‌شود؟ اطلاعات مربوط به وام‌های هلو، مزیت نسبی صادرات و واردات از کجا و به دست چه کسانی می‌رسد؟ در همین دولت رانت اطلاعات بندر آزاد شدن جاسک از دولت به چه کسانی رسید و خریداران زمین‌های جاسک قبل اعلام علنی آن چه کسانی بودند؟».

در ماه های اخیر، شماری منتقدین اصول گرای حسن روحانی، برخی از دولتمردان او را به فساد مالی متهم کرده اند. این اتهام از سوی دولت رد شده است.

صادق زیباکلام، استاد دانشگاه هم از زاویه متفاوتی با اصولگرایان، سخنان آقای روحانی را نقد کرده است.

آقای زیباکلام در روزنامه آرمان نوشت: «رئیس جمهور در سخنان خود نیز اشاره كرد كه مطبوعات و رسانه‌ها رسالت بسط و توسعه شفافیت را در جامعه بر عهده دارند اما وی به این مسئله اشاره نكرد كه چه عواملی موجب ایجاد اختلال در كار مطبوعات می‌شود و اجازه نمی‌دهد رسانه‌ها و فضای مجازی آن‌طور كه باید به تعهد و وظیفه خود در قبال ایجاد شفافیت در جامعه عمل كنند».

این استاد دانشگاه افزود: «دادگاه مطبوعات و رسانه‌ها باید با حضور هیئت منصفه برگزار شود. آیا برای روزنامه‌ها و سایر رسانه‌هایی كه ظرف یک یا سه سال گذشته دادگاهی و به نوعی متوقف شده‌اند، هیئت منصفه حضور داشته و پس از استماع بیانات و شنیدن اتهاماتی كه به آن رسانه وارد شده و دفاع روزنامه، هیئت منصفه خلوت كرده‌اند و نتیجه گرفته‌اند؟».

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز شنبه با انتقاد از آنچه محدودیت‌های موجود علیه رسانه‌ها در ایران نامید، گفت نباید «دهان‌ها را با بهانه‌های واهی» بست.

آقای روحانی همچنین گفت که «امنیت تنها با تفنگ» حفظ نمی‌شود و «رانت اطلاعاتی» را «بلای بزرگ در کشور» دانست.

رئیس جمهوری ایران گفت: «هنوز پرونده دست بازپرس است٬ قاضی و دادستان هم خبر ندارند، این آقا خبر دارد، نمی‌دانم اجنه هستند؟ چگونه خبر دارند و چگونه ارتباط دارند؟».

به نظر می‌رسد اشاره وی به فعالیت آن ‌دسته از روزنامه‌ها و رسانه‌های محافظه‌کاری بود که در سه سال گذشته، برخی اسناد و مدارک مربوط به پرونده‌های در حال رسیدگی در قوه قضائیه را منتشر کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG