لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۱۹

صدمین جایزه بین‌المللی برای مخملباف‌ها


چندی پيش نشريه تايمز فيلم «سفر قندهار»، ساخته محسن مخملباف، را در فهرست صد فيلم برتر تاريخ سينمای جهان خود قرار داد. (عکس از: ایسنا)
چندی پيش نشريه تايمز فيلم «سفر قندهار»، ساخته محسن مخملباف، را در فهرست صد فيلم برتر تاريخ سينمای جهان خود قرار داد. (عکس از: ایسنا)

جايزه «دوچرخه طلايی» جشنواره بين‌المللی فيلم‌های آسيايی وزول فرانسه به محسن مخملباف، سينماگر سرشناس ايرانی، تعلق می‌گيرد.


به نوشته وب‌سایت «خانه فيلم مخملباف»، اين جايزه صدمين جايزه خانواده مخملباف، شامل محسن مخملباف، همسرش مرضيه مشکينی، و دخترانش سمیرا و حنا، به شمار می‌رود.


به گزارش وب‌سايت رسمی جشنواره وزول، بخش ويژه‌ای از جشنواره امسال به نمايش ۱۸ فيلم از خانواده مخملباف اختصاص می‌یابد و ضمن تقدیر از آنها، «دوچرخه طلايی» این جشنواره به خاطر آنچه «فعاليت ارزنده هنری» محسن مخملباف عنوان شده، به او اهدا می‌شود.


«جشنواره بين‌المللی فيلم‌های آسيايی» از دهم تا هفدهم فوريه ۲۰۰۹ (۲۱ تا ۲۷ بهمن امسال) در شهر وزول (Vesoul) فرانسه برگزار می‌شود.


جايزه افتخاری «دوچرخه طلايی» در نخستین روز جشنواره طی مراسمی با حضور محسن مخملباف به او اهدا خواهد شد.


در وب‌سايت رسمی جشنواره وزول از محسن مخملباف (به همراه عباس کيارستمی) با عنوان «هدايت کننده موج نوی سينمای ايران» ياد شده که با ساختن حدود ۲۰ فيلم، جوايزی از «معتبرترين جشنواره‌های سينمايی به دست آورده است.»


پانزدهمين دوره جشنواره بين‌المللی فيلم‌های آسيايی با تمرکز بر فيلم‌های معاصر آسيايی، شامل شش بخش مختلف است: بخش مسابقه، بخش فيلم‌های سينمايی و مستند، بخش ويژه مخملباف‌ها، بخش زنان کارگردان لبنانی، بخش مخاطب جوان و بخش انيميشن‌های ژاپنی است.



نشريه تايمز، فيلم «سفرقندهار» محسن مخملباف را در فهرست صد فيلم برتر تاريخ سينمای جهان خود قرار داد. روزنامه گاردين نيز سميرا مخملباف را در دو سال پی در پی به عنوان يکی از چهل فيلمساز برتر سال، معرفی کرد.

به نوشته وب‌سايت خانه فیلم مخملباف، تاکنون اعضای اين خانواده چهار جايزه از جشنواره کن، ده جايزه از جشنواره ونيز و سه جايزه از جشنواره برلين دريافت کرده‌اند. ديگر جايزه‌های این خانواده نیز از جشنواره‌هایی در ۲۴ کشور، از جمله فرانسه، آمريکا، اسپانيا، ايتاليا، سویيس، لهستان، ژاپن و برزيل بوده است.


چندی پيش نشريه «تايمز»، فيلم «سفر قندهار»، ساخته محسن مخملباف، را در فهرست صد فيلم برتر تاريخ سينمای جهان خود قرار داد.


روزنامه «گاردين» نيز سميرا مخملباف را در دو سال پیاپی به عنوان يکی از ۴۰ فيلمساز برتر سال معرفی کرد.


سميرا و حنا مخملباف، هر دو، فيلم‌سازی را در نوجوانی آغاز کردند. سميرا نخستین فيلم خود، «سيب»، را در ۱۷ سالگی ساخت و حنا در ۱۸ سالگی. حنا برای نخستین فيلم خود، «بودا از شرم فرو ريخت»، توانسته است تا کنون ۱۴ جايزه بين‌المللی را از آن خود کند.



نمایی از فیلم «بودا از شرم فرو ریخت» ساخته حنا مخملباف (عکس از: ایسنا)

از آخرين جوايزی که خانواده مخملباف در يافت کرده‌اند می‌توان به جايزه «ويژه قدردانی» جشنواره رم برای آخرين ساخته سميرا، «اسب دوپا»، جايزه دايناسور طلايی جشنواره کراکف لهستان برای مجموعه آثار محسن مخملباف، و جايزه آهوی طلايی جشنواره ملوديست اوکراين برای فيلم «بودا از شرم فرو ريخت» اشاره کرد.


خانواده مخملباف در سال‌های اخير فيلمی در ايران نساخته و آثار خود را در کشورهايی مانند افغانستان، هند و تاجيکستان تهيه کرده‌اند.


فيلم‌های محسن مخملباف از آغاز تاکنون با رویکردهای مختلف و تغييرات محتوايی بسياری همراه بوده و فيلم‌های اخير او، مانند «سکس و فلسفه» و «فرياد مورچه‌ها»، نیز از نظر سینمایی با انتقاد منتقدان روبه‌رو شده‌اند.


XS
SM
MD
LG