لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۴۹

محاکمه چند تن در امارات و بحرین به اتهام «ارتباط با ایران و حزب‌الله»


اکثریت شیعه بحرین سال‌هاست که به پادشاهی سنی این کشور معترض‌اند.
اکثریت شیعه بحرین سال‌هاست که به پادشاهی سنی این کشور معترض‌اند.

چند دادگاه جداگانه در امارات متحده عربی رسیدگی به پرونده سه متهم به ارتباط با حزب‌الله لبنان و ۲۳ متهم همکاری با القاعده را آغاز کردند. در همین حال بحرین هم ۱۱ نفر را به «تشکیل گروه تروریستی» متهم کرده و می‌گوید با ایران در ارتباط بوده‌اند.

روزنامه اماراتی الیوم در شماره روز سه‌شنبه، ۲۰ بهمن، خود نوشت که سه لبنانی به اتهام «تشکیل و مدیریت گروهی بدون مجوز و مرتبط با حزب‌الله» دادگاهی شده‌اند.

روزنامه الاتحاد نیز گزارش داده که یکی از این سه نفر، تابعیت کانادا نیز دارد و وکلای مدافع اتهامات آنها را رد کرده‌اند.

در ماه مارس سال ۲۰۱۵، دولت لبنان گفته بود که ۷۰ تبعه این کشور در امارات متحده عربی که اکثرا شیعه هستند با خطر بازگرداندن به لبنان مواجه‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، امارات متحده عربی در سال ۲۰۰۹ ده‌ها لبنانی شیعه را به ظن ارتباط با حزب‌الله لبنان به این کشور بازگرداند.

۲۳ نفر که اکثرا یمنی هستند نیز به اتهام همکاری با القاعده در امارات متحده عربی دادگاهی شده‌اند.

امارات متحده عربی در تابستان سال جاری، یک زن اماراتی جهادی را به خاطر قتل معلم یک مدرسه آمریکایی در ابوظبی اعدام کرد.

بحرین نیز اعلام کرده که ۱۱ نفر را از جمله فردی که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزب‌الله عراق آموزش داده شده، به «تشکیل گروه تروریستی» متهم کرده است.

چهار نفر از این تعداد فراری هستند.

احمد الحمادی، دادستان کل بحرین، گفت که از این گروه، مواد منفجره و تسلیحات کشف شده و آنها آموزش‌های تروریستی دیده‌اند.

به گفته آقای حمادی، چهار نفر از مظنونان، در آموزشگاه‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروه عراقی مرتبط با آن (حزب‌الله) تعلیم دیده‌اند.

بحرین از جمله کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است که همواره ایران را به تحریک اکثریت شیعه خود و تلاش برای انجام عملیات تروریستی در این کشور متهم کرده است.

کشورهای سنی‌مذهب منطقه و در راس آنها عربستان سعودی، چند سال است که ایران را به دخالت در امور داخلی خود و به هم ریختن شرایط امنیتی این کشورها متهم می‌کنند.

ایران همواره این اتهامات را رد کرده و می‌گوید خواستار روابط دوستانه با کشورهای منطقه است.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، اخیرا به کشورهای منطقه گفت که «مصالح را در نظر بگیرند، چرا که ایران دنبال این نیست که قدرت فائقه منطقه باشد».

آقای روحانی در عین حال به کشورهایی که «حسن همجواری و همسایگی را رعایت نکردند»، هشدار داد که اگر همچنان به «رفتار خطای خود» ادامه دهند، جمهوری اسلامی با آنها «برخورد قاطع» خواهد کرد و «اگر لازم باشد تنبیه خواهند شد.»

XS
SM
MD
LG