نمايندگان ۱۹۰ کشور پس از چند روز بحث و اختلاف نظر در ليما، پايتخت پرو، درباره چگونگی مقابله با تغييرات اقليمی زمين به توافق رسيدند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده اين توافق که يکشنبه ۲۳ آذر در نشست تغييرات اقليمی به دست آمد، چشماندازی برای رسيدن به توافقی تاريخی درباره مبارزه با نوسانات اقليمی به دست داده است.
با وجود اين توافق، توافق نهايی به نشست آينده تغييرات اقليمی که قرار است ماه دسامبر سال ۲۰۱۵ در پاريس، پايتخت فرانسه برگزار شود، موکول شده است.
در جريان نشست ليما نيز اختلافات گسترده کشورهای مختلف با يکديگر، گفتوگوها را عملاً به بنبست کشانده بود. اختلافات به ويژه میان نمايندگان کشورهای ثروتمند و فقيرتر، جدیتر بود.
تا پيش از اين نشست، تنها کشورهای ثروتمند ملزم به کاهش گازهای گلخانهای بودند و آنها در ليما خواستار اين شدند تا کشورهای کمتر ثروتمند و فقيرتر نيز ملزم به کاهش توليد اين گازها شوند.
يکی ديگر از مباحث اصلی اين نشست، دستيابی به توافقی برای کاهش روند صعودی توليد گازهای کربنی توسط آمريکا بود هرچند نماينده ايالات متحده در اين نشست گفت که آمريکا ديگر بزرگترين توليدکننده گازهای کربنی در دنيا نيست.
ملزم کردن چين به توقف روند صعودی توليد گازهای گلخانهای و کربنی تا سال ۲۰۳۰ نيز يکی ديگر از موضوعات مهم نشست ليما بود.
اتحاديه اروپا و آمريکا از نتايج نشست استقبال اما تعدادی از فعالان و ناظران محيط زيست از آن انتقاد کردهاند.
از جمله، سامانتا اسميت، کارشناس صندوق جهانی طبيعت، گفته است که نتايج نشست ليما «ضعيف و با توجيه علمی اندک» است.