آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، تاکید کرده است که «روابط دوستانه» کشورش با ایران، تنها پس از «به رسمیت شناختن حق موجودیت اسرائیل» ممکن خواهد بود.
خبرگزاری رویترز گزارش داده که خانم مرکل روز سهشنبه ۲۷ بهمن و در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، شرکت کرد.
در این کنفرانس خبری نخست وزیر اسرائیل گفته است: «اگر اسرائیل وجود نداشت، تمام قسمتهای غربی خاورمیانه با سیل اسلامگرایی افراطی مواجه میشد و با این سیل، میلیونها نفر {پناهجو} دیگر به اروپا میآمدند».
بنیامین نتانیاهو از اسرائیل به عنوان «دیوار محافظ تمدن غرب در قلب خاورمیانه» نام برده است.
آلمان به علت نقش دولت نازی این کشور در هنگام جنگ جهانی دوم در نسلکشی یهودیان که به هولوکاست مشهور است، بر حمایت از اسرائیل و تامین امنیت آن تاکید دارد.
صدراعظم آلمان در دیدار با نخست وزیر اسرائیل نیز تاکید کرده است: «ما این را کاملا روشن کردهایم تا زمانی که ایران، حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت نشناسد، از روابط دوستانه با آن خبری نخواهد بود».
ایران و اسرائیل، پیش از وقوع انقلاب بهمن ۱۳۵۷ در ایران، روابط نسبتا دوستانه و همکاریهای گسترده امنیتی، اقتصادی و سیاسی با یکدیگر داشتند.
با روی کار آمدن جمهوری اسلامی در ایران، رهبران حکومت جدید با انکار موجودیت کشوری به نام اسرائیل، خواستار نابودی آن شدند.
اسرائیل، کشوری رسمی در سازمان ملل متحد و جامعه جهانی به شمار میآید.
دولت بنیامین نتانیاهو در اسرائیل، مخالف جدی گفتوگوها و توافق هستهای کشورهای ۱+۵ از جمله آلمان با ایران بود.