لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۳

«بیش از ۴۷۳ هزار پناهجو و مهاجر» از ابتدای امسال وارد خاک اروپا شده‌اند


درگیری پناهجویان سوری و افغان با پلیس کرواسی
درگیری پناهجویان سوری و افغان با پلیس کرواسی

سازمان بین‌المللی مهاجرت روز جمعه ۲۷ شهریور اعلام کرد که از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۴۷۳ هزار پناهجو و مهاجر با عبور از دریای مدیترانه، وارد خاک اروپا شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ‌ این سازمان اعلام کرد که ۱۸۲ هزار نفر از این تعداد، ‌ یعنی ۴۰ درصد، از کشور سوریه هستند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت پیش از این گفته بود که اکثر پناهجویان به یونان و سپس به کشورهای ‌ایتالیا، ‌اسپانیا و مالت می‌روند.

در همین حال، کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان درباره تجمع پناهجویان در مرزهای صربستان با همسایگانش هشدار داده و گفته است که «بحران با بستن مرز‌ها حل نمی‌شود».

آدرین ادواردز، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد، روز جمعه با انتقاد از کشورهای اروپایی که مرزهای خود را بر روی ورود پناهجویان بسته‌اند، افزوده است: «بحران مدام رشد می‌کند و از کشوری به کشور دیگر منتقل می‌شود».

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آقای ادواردز گفته که روزانه حدود چهار هزار پناهجوی جدید وارد یونان می‌شوند و سختگیری بیشتر کرواسی و مجارستان بر مرز‌های‌شان، تنها صربستان را که بسیاری از پناهجویان اکنون در آن مستقر هستند، در تنگنای بیشتری قرار می‌دهد.

کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد، صربستان را کشوری می‌داند که دارای زیرساخت‌های لازم برای پذیرایی از میزان بالای پناهجویان نیست.

به اعلام آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، بیش از ۴۴۲ هزار پناهجوی فراری از جنگ و در جستجوی زندگی بهتر، تنها در سال جاری با عبور از دریای مدیترانه خود را به اروپا رسانده‌اند و نزدیک به سه هزار نفر نیز در این راه جان خود را از دست داده‌اند.

با بالا گرفتن بحران پناهجویان در کشورهای شرق اروپا، کرواسی روز جمعه اعلام کرد که هزاران پناهجوی حاضر در این کشور را به سوی مجارستان هدایت خواهد کرد.

رویترز: کرواسی مرزهای خود را بسته اما پناهجویان همچنان می‌آیند

کرواسی از کشورهای حوزه شنگن به حساب نمی‌آید اما مجارستان عضو این پیمان است.

بر پایه پیمان شنگن که در کشورهای زیادی از اتحادیه اروپا برقرار است، ایستگاه‌های مرزی زمینی میان کشور‌ها برداشته شده‌اند تا مسافرت شهروندان و افرادی که ویزای یکی از کشورهای عضو این پیمان را دارند راحت باشد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، زوران میلانویچ، نخست وزیر کرواسی، با بیان اینکه کشورش چاره دیگری به جز روانه کردن مهاجران به سوی مجارستان ندارد، گفته است: «مجارستان مرزهای خود را با سیم خاردار بسته. این یک راه حل نیست، اما باقی ماندن این مردم در کرواسی هم راه حل نیست».

این تصمیم دولت کرواسی با انتقاد شدید دولت مجارستان روبرو شده است.

سخنگوی دولت مجارستان به آسوشیتدپرس گفته که تصمیم دولت کرواسی «مطلقا غیر قابل قبول» است.

خبرگزاری رویترز از استقرار پلیس و خودروهای مسلح مجارستان در مرز با کرواسی خبر داده است.

تنها در دو روز گذشته ۱۴ هزار پناهجو وارد کرواسی شده‌اند و این کشور می‌گوید که با چهار میلیون جمعیت، توانایی خاصی در اسکان و پذیرش پناهجویان ندارد.

درگیری پناهجویان با پلیس در مرز مجارستان

در حالی که سوییس از آمادگی خود برای پذیرش ۱۵۰۰ پناهجو بر اساس برنامه اتحادیه اروپا خبر داده، دولت فرانسه به شدت از مجارستان بابت رفتارش با پناهجویان انتقاد کرده و خواستار رفتار انسانی با آن‌ها شده است.

مانوئل ولس، نخست وزیر فرانسه، گفته که کشورش از تماشای تصاویر زنان و کودکان در مرزهای مجارستان «شوکه» شده و تاکید کرده که «هر پناهجو باید محترمانه و انسانی» مورد پذیرش قرار گیرد.

XS
SM
MD
LG