محمدصالح جوکار، نماينده اصولگرای مجلس شورای اسلامی، گفته است که عليرغم استيضاح و برکناری وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوری، نمايندگان «هنوز شاهد اصلاحات مورد نظر و تغيير رويه» اين وزارتخانه نيستند.
آقای جوکار، جمعه چهارم مهر، به خبرگزاری مهر گفته است که «مشکلاتی که موجب استيضاح» رضا فرجیدانا شد، همچنان در وزارت علوم وجود دارد.
استفاده از افراد مرتبط با جنبش اعتراضی پس از انتخابات ۱۳۸۸ در مديريت وزارت علوم و بازگرداندن شماری از استادان و دانشجويان اخراجشده به دلايل سياسی و عقيدتی به دانشگاهها، از دلايل اصلی استيضاح وزير پیشین علوم توسط مجلس بود.
با برکناری آقای فرجیدانا از وزارت علوم، تحقيقات و فناوری، محمدعلی نجفی، توسط رئيس جمهور ايران، به عنوان سرپرست اين وزارتخانه انتخاب شد.
بر اساس قانون، رئيس جمهور بايد ظرف سه ماه از انتصاب سرپرست، وزير جديد را برای اخذ رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کند.
اما آقای جوکار از اينکه «فرد مدير و مدبری در رأس وزارت علوم وجود ندارد که سياستهای بالادستی و کلان نظام را اجرا کند»، ابراز تاسف کرده است.
اين نماينده اصولگرای مجلس افزوده است: «آقای نجفی مريضاحوال هستند و به همين دليل از سازمان ميراث فرهنگی استعفا دادند بنابراين چطور میتواند وزارت علوم را مديريت کند.»
سخنان محمدصالح جوکار در حالی بيان شده که پس از برکناری رضا فرجیدانا از وزارت علوم، هم حسن روحانی و هم خود محمدعلی نجفی تاکيد کرده بودند که راه وزير سابق در اين وزارتخانه ادامه خواهد يافت.
آقای نجفی همچنين شنبه پنجم مهر، به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفته است که فکر نمیکند تاکنون با کسی درباره تصدی مسئوليت اين وزارتخانه صحبت شده باشد.
سرپرست وزارت علوم افزوده است: «فرصت مشخص شده برای آقای دکتر روحانی در مجموع سه ماه است که از اين سه ماه حدود يک ماه و سه الی چهار روز آن گذشته است و فرصت ايشان حداکثر تا دو ماه ديگر تمام میشود و احتمالا ايشان قبل از اينکه فرصت به اتمام برسد در اين مورد تصميم خواهند گرفت.»
محمدعلی نجفی، در ابتدای روی کار آمدن دولت حسن روحانی، از طرف رئیس جمهور به عنوان گزینه تصدی وزارت آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد اما مانند آقای فرجیدانا به مسائلی مانند ارتباط با «فتنه» [جنبش اعتراضی ۱۳۸۸] متهم شد و رای اعتماد نگرفت.
پيش از اين و در شهريورماه، حسينعلی حاجی دليگانی، ديگر عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس گفته بود که علیاکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی و سورنا ستاری، معاون علمی رئيس جمهور، گزينههای حسن روحانی برای مسئوليت وزارت علوم، تحقيقات و فناوری هستند.