لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۴۵

اینترنت در کره شمالی به طور کامل «قطع شده است»


کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در حال کار با کامپیوتر
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در حال کار با کامپیوتر

گزارش‌های منتشره حاکی است که دسترسی به وبسایت‌ها و اينترنت در کره شمالی به طور کامل قطع شده است اما آمريکا حاضر نشده که در این زمینه اظهارنظر کند.

باراک اوباما، ریيس جمهوری ايالات متحده آمريکا، سه روز پيش وعده داد که کره شمالی تاوان حمله گسترده هکری به شرکت سونی پيکچرز را خواهد داد.

با وجود اين، ماری هرف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، روز دوشنبه، اول دی، از اظهار نظر درباره اينکه آيا واشینگتن مسئول قطع اينترنت در کره شمالی است، خودداری کرد.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده که خانم هرف در عين حال که گفته ايالات متحده «گزينه‌های مختلف» درباره چگونگی پاسخ دادن به کره شمالی را بررسی می‌کند اما افزوده است: «ما واکنش‌های خود را نشان خواهيم داد؛ بعضی از آنها مشاهده می‌شوند، بعضی‌ها شايد نه».

دوگ مدوری، يک کارشناس وب جهانی، قطع کامل اينترنت در کره شمالی را تاييد کرده است.

کره شمالی آمریکا را به حمله موشکی تهدید کرد

ساعاتی پیش از آنکه خبر قطع کامل اینترنت در کره شمالی منتشر شود، این کشور، رییس جمهوری آمریکا را متهم کرد که با بی‌مسئولیتی شایعات مربوط به حمله سایبری کره شمالی به شرکت سونی را پخش می‌کند.

کره شمالی می‌گوید آماده حمله موشکی به کاخ سفید، ساختمان وزارت دفاع (پنتاگون) و خاک آمریکا است.

به گزارش آسوشیتدپرس، این لحن گفتار شیوه معمول تبلیغات سیاسی در رسانه‌های دولتی کره شمالی در دوره‌های اوج تنش‌های سیاسی با واشینگتن است. اما انتشار یک بیانیه بلند از سوی شورای دفاع ملی، نهاد قدرتمند کره شمالی، نشان دهنده حساسیت پیونگ یانگ به فیلمی درباره ترور رهبر این کشور است.

کیم جونگ اون، وارث چند دهه کیش شخصیت سازی خانواده اون در رهبری کره شمالی است.

آمریکا، کره شمالی را به حمله سایبری به شرکت سونی و سپس به تلاش برای حملات تروریستی به سالن‌های سینما در آمریکا متهم کرده است. این تهدیدات باعث شد که شرکت سونی اکران فیلم «مصاحبه» را لغو کند.

باراک اوباما در سخنرانی پایان سال خود وعده داد که به حمله هکری کره شمالی پاسخ مناسب خواهد داد. وی در مصاحبه با تلویزیون سی ان ان که روز یکشنبه ۳۰ آذر پخش شد گفت: آمریکا مسئله قرار دادن کره شمالی در فهرست دولت‌های مدافع تروریسم را بررسی می‌کند.

کمیسیون دفاع ملی کره شمالی به رهبری کیم جونگ اون هشدار داد ارتش یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری کشور آماده استفاده از همه جنگ افزارهای ممکن علیه آمریکا است.

اداره سیاست‌های این کمیسیون در بیانیه‌ای که توسط خبرگزاری مرکزی رسمی کره شمالی منتشر شد گفته است: «شدید‌ترین حمله‌های متقابل ما به سوی کاخ سفید، پنتاگون، و تمام کشور آمریکا، زباله‌دان تروریسم هدف گیری خواهد شد که از حمله‌هایی که اوباما (باراک اوباما) وعده داده به مراتب سنگین‌تر خواهند بود».

کره شمالی گفته است می‌داند چگونه ثابت کند که در حملات سایبری نقش نداشته است و انجام یک تحقیق مشترک با آمریکا را پیشنهاد کرده است.

کره شمالی و آمریکا که در جریان جنگ‌ شبه جزیره کره از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ می‌جنگیدند از نظر اصولی هنوز در حالت جنگ هستند زیرا جنگ کره با متارکه و نه با آتش بس خاتمه یافت.

آمریکا حدود ۲۸۵۰۰ نیروی نظامی را با هدف مقابله با تجاوزات کره شمالی، در کره جنوبی مستقر کرده است. رودرویی این دو کشور با برنامه‌های هسته‌ای و موشکی و به علاوه ادعاهای مربوط به نقض حقوق بشر در کره شمالی تشدید شده است.

بهار سال گذشته پس از تهدید‌های جدی کره شمالی بر انجام حملات اتمی علیه کره حنوبی و آمریکا، تنش‌ها بار دیگر شدت یافت.

XS
SM
MD
LG