لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۷

ظریف: رسیدن به نتیجه در مذاکرات اتمی زودتر از چهار ماه بعید است


محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران

وزير امور خارجه جمهوری اسلامی روز جمعه، ۲۴ مردادماه، با اشاره به روند مذاکره ایران با گروه ۵+۱ رسيدن به «نتيجه قطعی زودتر از مهلت چهارماهه» در مذاکرات هسته‌ای را بعيد دانست.

محمدجواد ظريف در گفت‌وگو با خبرگزاری مجلس شورای اسلامی موسوم به خانه ملت که روز جمعه منتشر شد گفت که حتی «اگر توافق کلی در موضوعات مختلف مذاکرات هسته‌ای صورت بگيرد، باز هم نياز به زمان وجود دارد تا جزئيات مذاکرات نيز انجام شود».

آقای ظريف بر اين اساس تاکيد کرده است: «بعيد می‌دانم که زودتر از مهلت چهارماهه در مذاکرات به نتيجه قطعی برسيم.»

توافق ژنو که اجرای آن در دی‌ماه سال ۱۳۹۲ آغاز شد، در تيرماه سال جاری به پايان رسيد، اما به دليل به نتيجه نرسيدن طرفین و عدم حصول توافق نهایی مهلت این توافق موقت برای چهار ماه ديگر تمديد شد.

وزير امور خارجه ايران روز جمعه در عين حال مذاکرات هسته‌ای با قدرت‌های جهانی را «در کل رو به جلو» دانسته است.

محمدجواد ظريف گفته است: «از ابتدا اعتقاد داشته و داريم که اگر اراده قوی از سوی غربی‌ها وجود داشته مذاکرات هسته‌ای خيلی زود به نتيجه می‌رسد.»

او افزوده است که «با توجه به واقعياتی که در ۶ الی ۷ ماه گذشته از مذاکرات با گروه ۱+۵ درک شده، احساس شده که طرف مقابل با احتياط بيشتری حرکت کرده است».

اين سخنان وزير امور خارجه جمهوری اسلامی دو روز پس از سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی منتشر می‌شود که آيت‌الله علی خامنه‌ای مذاکره هسته‌ای با آمريکا را «بی‌فايده» توصيف کرده و گفت که اين «مذاکرات نه تنها تاثيری در کاهش‌ دشمنی آمريکا با ايران نداشته، بلکه آمريکايی‌ها تحريم‌ها را افزايش هم داده‌اند».

اين ادعای رهبر جمهوری اسلامی واکنش وزارت امور خارجه ايالات متحده آمريکا را به دنبال داشت که اعلام کرد اين کشور از زمان اجرای طرح اقدام مشترک درباره برنامه‌ هسته‌ای ايران هيچ تحريم اضافی مرتبط با برنامه هسته‌ای عليه تهران وضع نکرده است.

وزير امور خارجه ايران نيز دليل مذاکرات دوجانبه ايران و آمريکا بر سر پرونده هسته‌ای را این طور توضیح داده است که جمهوری اسلامی با ساير کشورهای مذاکره‌کننده، دارای «روابط سياسی رسمی» است و می‌تواند مذاکرات را «از طريق سفرای کشورهای خارجی مقيم در تهران» پيگيری کند، اما «چنين امکانی درباره آمريکا وجود ندارد».

دولت آمريکا پس از اشغال سفارت اين کشور در تهران توسط گروه موسوم به «دانشجويان مسلمان پيرو خط امام» در سال ۱۳۵۸ و گروگان‌گيری پرسنل و ديپلمات‌هايش، روابط سياسی و ديپلماتيک خود با ايران را قطع کرد.

با وجود اين، نمايندگان جمهوری اسلامی ايران و شش کشور آمريکا، روسيه، فرانسه، آلمان، چين و بريتانيا ماه‌هاست که در حال گفت‌وگو بر سر برنامه اتمی جنجال‌برانگيز تهران هستند.

XS
SM
MD
LG