لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۲۹

«وزیران امورخارجه ۱+۵ برای مذاکرات هسته ای به وین می روند»


 جان کری وزير امور خارجه امريکا و محمد جواد ظريف، وزیر خارجه ایران در ژنو، ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳
جان کری وزير امور خارجه امريکا و محمد جواد ظريف، وزیر خارجه ایران در ژنو، ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳

به نوشته وال استریت جورنال، وزﯾﺮان اﻣﻮر ﺧﺎرجه گروه ۱+۵، این هفته برای حضور در ﺷﺸﻤﯿﻦ دور گفت وگوهای هسته ای ایران و قدرت های جهانی درﺑﺎره راه ﺣﻞ ﺟﺎﻣﻊ ھﺴته ای، در وین حاضر می شوند.

در اینباره سه دیپلمات به وال استریت جورنال گفتند وزیران خارجه امکان دارد تا پایان جمعه وارد پایتخت اتریش شوند.

از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری مهر، در ادامه رایزنی های هسته ای، عصر پنجشنبه عباس عراقچی، هلگا اشمید و وندی شرمن نیز با هم دیدار می کنند.

ایران و آمریکا از ابتدای دور ششم گفت و گوها، مذاکرات دو جانبه و سه جانبه ای را داشتند. در رایزنی های گذشته بین ایران و آمریکا، ویلیام برنز به عنوان نماینده آمریکا در دیدار ها حضور داشت .

وال استریت جورنال روز پنجشنبه ۱۹ تیر گزارش داده، گفت و گوهای فعلی وین بین نمایندگان و کارشناسان هرچند روبه جلو بوده، ولی بسیار آهسته و محتاط آمیز پیش می رود.

ﺷﺸﻤﯿﻦ دور گفت و گوهای هسته بین ایران و قدرت های جهانی به طور رسمی از روز ﭘﻨﺠﺸﻨﺒﻪ ۱۲ ﺗﯿﺮﻣﺎه در شهر وﯾﻦ آﻏﺎز شد.

ﭘﯿﺶ از اﯾﻦ، ﯾﮑﯽ از اﻋﻀﺎی ﺗﯿﻢ ﻣﺬاﮐﺮه ﮐﻨﻨﺪه ھﺴﺘﻪ ای اﯾﺮان در گفت و گو با خبرگزاری فارس از اﺣﺘﻤﺎل ﺣﻀﻮر وزیران امورخارجه شش قدرت جهانی در آﺧﺮ ھﻔﺘﻪ ﺟﺎری در وﯾﻦ ﺧﺒﺮ داده بود.

اکنون وب سایت وال استریت جورنال گزارش داده که این حضور به دلیل دستیابی هرچه سریعتر به یک راه حل و متن جامع هسته ای تا پیش از پایان مدت زمان شش ماهه یعنی ۲۹ تیرماه ضرورت دارد.

حضور وزیران خارجه قدرت های جهانی در وین به این معنا نیست که حتما در این دور از مذاکرات، توافق در مورد متن جامع هسته ای صورت می گیرد.

پیش از این یک ﻋﻀﻮ ﺗﯿﻢ ﻣﺬاﮐﺮه ﮐﻨﻨﺪه جمهوری اسلامی نیز به خبرگزاری فارس گفته بود که ﺣﻀﻮر وزیران امور ﺧﺎرﺟﻪ ﺑﺮای ﮐﻤﮏ ﺑﻪ ﺗﻮاﻓﻘﻨﺎﻣﻪ جامع ﺻﻮرت ﻣﯽ ﮔﯿﺮد.

تهران و قدرت های جهانی آذرماه سال پیش توافق کردند که تا اواخر تیرماه امسال به متن جامعی برای توافق هسته ای دست یابند.

به گزارش فارس، ﻣﺤﻤﺪﺟﻮاد ظﺮﯾﻒ، وزیر امور خارجه ایران هم ﺳﻪ ﺷﻨﺒﻪ گذشته در جمع خبرنگاران با ابراز خوش بینی نسبت به آینده مذاکره، گفته بود که ۱۲ روز ﺑﻪ ﭘﺎﯾﺎن ﺿﺮب اﻻﺟﻞ برای دستیبابی به راه حل جامع ﺑﺎﻗﯽ ﻣﺎﻧﺪه و اﺣﺴﺎس ﻣﯽ ﮐﻨد ﮐﻪ اﮔﺮ وزیران امور ﺧﺎرﺟﻪ به وین بیایند، می خواهند که در جریان آخرین تحولات قرار گیرند.

آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در تازه‌ترين اظهار نظر خود که روز ۱۶ تير بيان کرد از موارد اختلافی ميان ايران و پنج به علاوه يک پرده برداشت و «ظرفيت غنی‌سازی»، «تحقيق و توسعه» و «تاسيسات فردو» را سه مسئله مهم در چانه‌زنی هسته‌ای جمهوری اسلامی با گروه ۱+۵ بر شمرد.

او با اشاره به گروه ۱+۵ گفت: هدف آن‌ها اين است که در موضوع ظرفيت غنی‌سازی، جمهوری اسلامی ايران را به ۱۰ هزار سو راضی کنند، البته ابتدا از ۵۰۰ سو و ۱۰۰۰ سو شروع کردند، که «۱۰ هزار سو محصول حدود ۱۰ هزار سانتريفوژ از نوع قديمی است که داشتيم و داريم»، در حالی‌که به گفته مسوولان مربوطه، نياز قطعی کشور، ۱۹۰ هزار سو است.

غرب نگران است که ايران در پوشش برنامه هسته‌ای خود که آن را صلح آميز می‌داند به دنبال ساخت سلاح اتمی باشد. ايران اين ادعا را رد کرده و گفته است که چنين قصدی ندارد.

XS
SM
MD
LG