لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۱۹

ایران و آژانس درباره نحوه بازرسی از راکتور اراک «توافق کردند»


نمایی از راکتور آب سنگین اراک
نمایی از راکتور آب سنگین اراک
یک مقام مسوول در سازمان انرژی اتمی ایران گفته است که نمایندگان جمهوری اسلامی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره رهیافت پادمانی راکتور آب سنگین اراک به جمع بندی رسیدند.

این مقام مسوول که نخواسته نامش فاش شود روز سه شنبه، ۱۶ اردیبهشت، در گفت‌وگو با ایرنا، افزوده که هیات بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مقامات سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگوی روزدوشنبه خود درباره رهیافت پادمانی راکتور اراک به جمع بندی رسیدند.

گفت و گو درباره رهیافت پادمانی رآکتور اراک یکی از موراد الزامی توافق جمهوری اسلامی با آژانس است.

این مقام سازمان انرژی اتمی در باره نحوه بازرسی از راکتور اراک نیز به ایرنا گفته که در این‌ باره نیز توافق شده است و مشکل خاصی وجود ندارد.

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید داشته که از تاسیسات آب سنگین اراک برای تحقیقات استفاده می‌کند٬ اما قدرت‌های غربی از احتمال استفاده از این راکتور برای آماده‌سازی زمینه‌های دستیابی به سلاح هسته‌ای ابراز نگرانی می‌کنند.

ماسیمو آپارو، مدیر امور پادمانی منطقه B آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه وارد تهران شد و آن گونه که بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران به ایرنا گفته است، سفر وی به تهران به منظور گزارش دهی از آغاز اجرای گام اول برنامه اقدام مشترک ژنو توسط ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

به گفته آقای کمالوندی، گزارش این اقدامات در بازدید روزهای دوشنبه و سه شنبه (۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه) آقای آپارو از معدن ساغند و کارخانه تغلیظ اردکان یزد به آژانس ارائه خواهد شد.

وی تصریح کرد که «از هفت موضوع الزامی برای توافق جمهوری اسلامی و آژانس در راستای همکاری های انجام شده در قالب برنامه اقدام مشترک ژنو بیشتر موارد انجام شده است».

ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل یعنی آمریکا، روسیه، فرانسه، چین و بریتانیا به علاوه آلمان روز سوم آذر پارسال توافق کردند که در ازای موافقت ایران با محدود کردن شش‌ماهه برخی از فعالیت‌های هسته‌ای خود پاره‌ای از تحریم‌های ایران را لغو کنند.

این تحولات همزمان شده است با آغاز مذاکرات کارشناسی میان ایران و گروه پنج به علاوه یک در نیویورک.

حمید بعیدی نژاد، رییس هیات کارشناسی مذاکره کننده هسته‌ای ایران که در نیویورک به سر می‌برد، روز سه شنبه و پیش از برگزاری دور جدید مذاکرات کارشناسی به ایرنا گفت: طرفین بحث‌های کارشناسی و فنی خود را ادامه می‌دهند تا موضوعات فنی و کارشناسی را برای دور آتی مذاکرات سیاسی که هفته آینده در وین اتریش برگزار می‌شود، «آماده سازی» کنند.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت، گفت: «چهار دور مذاکرات سیاسی در نظر گرفته شده که از هفته آینده در وین شروع می شود و در آن گفت‌وگوها، شروع به نگارش متن برنامه جامع توافق با کشورهای غربی می‌کنیم».

به گفته وی، توافق ژنو یک دوره اولیه شش ماهه دارد که در این دوره رسیدن به نتیجه، بستگی به حسن نیت طرف غربی دارد.
XS
SM
MD
LG