نتايج آخرين نظرسنجی وزارت ورزش و جوانان میگوید که نزديک به ۷۰ درصد از جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله ایرانی برای دسترسی به اينترنت و شبکه اجتماعی از فيلترشکن استفاده میکنند.
محمد تقی حسن زاده، ریيس مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردی وزرات ورزش و جوانان روز دوشنبه ۱۷ شهریور گفته است که ۱۲ درصد از جوانان در ایران از اينترنت برای دانلود فيلم، عکس و موسيقی و کمتر از پنج درصد برای مراجعه به سايتهای به گفته او «غيراخلاقی» استفاده میکنند.
به گزارش ایسنا، وی افزوده است: بر اساس نتایج پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای جوانان، حدود ۶۸ درصد جوانان ایرانی از اینترنت استفاده میکنند که بیش از ۱۹ درصد آنان برای چت، ۱۵ درصد برای منظور ارتباط با شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک، بیش از ۱۵ درصد برای سرگرمی و بازی و ۱۰ درصد برای پژوهشهای علمی از اینترنت بهره میبرند.
نتایج این پیمایش ملی در حالی منتشر می شود که شبکههای اجتماعی و بسیاری از وب سایتهای خبری در ایران فیلتر هستند و این فیلترینگ گسترده پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ و استفاده معترضان از شبکههای اجتماعی برای اطلاعرسانی گستردهتر شد.
در اين نظرسنجی که از ۱۵ هزار جوان در سال ۱۳۹۲ انجام شده، پرسش هايی نیز درباره ورزش، شغل، همسريابی و نگرانیهای عمده جوانان مطرح شده است.
پیمایش ملی ارزشها و نگرشهای جوانان ایران از سال ۱۳۷۹ خورشیدی و در دولت محمد خاتمی رییس جمهوری پیشین ایران آغاز شد. این پیمایش ملی هر سه سال یک بار در ایران اجرا میشود.
به گزارش ایسنا، موج ششم این پیمایش نیز همچون گذشته با هدف شناخت نگرشها و رفتارهای اجتماعی و فرهنگی جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال سراسر کشور در سال ۹۲ در بین ۱۵ هزار تن به عنوان جامعه نمونه که معرف ملی و استانی جمعیت جوان کشور هستند انجام شده است.
بیش از نیمی از پاسخگویان این پیمایش مرد و حدود ۵۰ درصد آنان زن بودهاند. این مطالعه در میان گروههای مختلف تحصیلی از دانشآموزان دوره ابتدایی گرفته تا دکترا و دانشجویان حوزه و زنان خانهدار، سربازان و... انجام شده است.