فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی روز دوشنبه از شناسایی و بازداشت «ده عضو گروه داعش» در مرزهای شرقی و غربی ایران طی چند ماه اخیر خبر داد.
به گزارش سایت باشگاه خبرنگاران جوان، حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی ایران، روز دوشنبه، ۱۹ بهمن، در جمع خبرنگاران با اعلام دستگیری ده نفر از اعضای گروه حکومت اسلامی (داعش) گفت: «در ایران حدود ۸۷۵۵ کیلومتر مربع مرز خشکی، دریایی و رودخانهای داریم که اکنون نیروی انتظامی و مرزبانی در تمامی آنها حضور دارند؛ در بخشهایی مرزها انسداد نداشته و تجهیزاتمان مناسب نیست اما در کل امنیت خوبی در مرزهای ما برقرار است.»
به گفته آقای اشتری، «هر چه انسداد و مراقبت الکترونیکی در مرزها افزایش یابد حضور افراد سودجو و ضد انقلاب کمتر خواهد شد».
فرمانده نیروی انتظامی در ادامه افزود: «با همکاریهایی که با کشورهای همسایه خواهیم داشت و اکنون هم با برخی داریم، امیدواریم بتوانیم امنیت مرزها را ارتقا دهیم.»
حسین اشتری در پایان اعلام کرد: «اکنون برخی از کشورهای همسایه به دلیل مشکلات داخلی و کمثباتی نتوانستهاند در مرزها محافظت کاملی داشته باشند؛ ما در سطح ملی، منطقهای و مرزبانی با مرزبانان کشور مقابل، تفاهماتی را جهت رفع ناامنیها انجام خواهیم داد.»
پیشتر در آذرماه رئیس پلیس فتای ایران از بازداشت ۵۳ نفر خبر داده بود که به گفته او «حامی تفکر داعش» هستند؛ به گفته او، «عمده این افراد در استانهای مرزی» ایران حضور داشتند.
کمال هادیانفر، رئیس پلیس فتا، روز دوشنبه، ۱۶ آذر، همچنین از «شناسایی ۲۸۵ سایت و پروفایل حامی این گروه» خبر داده بود.
او به خبرگزاری فارس گفته بود: «۳۴ صفحه یا پروفایل از همین ۲۸۵ سایت غیرفعال بودند و در مجموع ۵۳ نفر که حامی داعش در داخل بودند در داخل کشور شناسایی و دستگیر شده و به محاکم قضایی تحویل داده شدند.»
طی ماههای گذشته و بهویژه پس از حملات مرگبار پاریس، گزارشهایی از تهدید ایران از سوی گروه حکومت اسلامی منتشر شده است. در عین حال حضور یگان ویژه پلیس در سطح خیابانهای مرکزی شهر تهران نیز افزایش پیدا کرد.
در همین زمینه روز ۲۶ آبانماه فرمانده سپاه «نبی اکرم» استان کرمانشاه گفته بود که «تیمهای بسیاری» از گروه «حکومت اسلامی»، «از دو سال پیش تاکنون در این استان مشغول فعالیت بودند» و «توسط سپاه و وزارت اطلاعات دستگیر شدهاند».
علی یونسی، دستیار رئیسجمهوری ایران در امور اقوام و اقلیتهای دینی، روز هشتم آذر گفته بود که در ایران جریانی همسو با گروه موسوم به «حکومت اسلامی» وجود ندارد و «اگر کسی به صورت فردی پیدا شود، قطعا مورد سرزنش اهل سنت است».