«روبرتو کاوالی»، برند ایتالیایی مشهور لباس به تازگی نخستین فروشگاه خود را در خیابان زعفرانیه تهران افتتاح کرده است.
روبرتو سِمِراری، مدیر عامل این شرکت چند روز پیش در گفتگو با یک مجله مُد، ضمن تایید این خبر گفت بر این باور است که بازار ایران «در دوران جدید و هیجانانگیزی» به سر میبرد و «برندهای لوکسی مانند کاوالی با دقت زیاد به این کشور و پتانسیل ۸۰ میلیون نفری بازارِ آن چشم دوختهاند».
ایران به سبب جمعیت جوان و منابع گسترده خود، کاندیدایی مناسب برای سرمایهگذاریهایی از این دست به شمار میآید. به همین سبب به دنبال رفع تحریمهای مربوط به پرونده هستهای، بسیاری از شرکتهای بینالمللی اکنون به دنبال سهم خود ازین بازار پر رونق هستند. در این رقابت شرکتهای اروپایی و آسیایی چند قدمی از همتایان آمریکایی خود جلوترند؛ زیرا هنوز بخشی از تحریمهای ایالات متحده علیه ایران بر جای خود باقیست.
اگرچه برندهای بینالمللی لوکس برای حضور رسمی در ایران با محدودیتهایی مواجه بوده و هستند، اما در مقابل مشتریان پر و پا قرصی دارند که حاضرند برای خرید کفش و لباس به کشورهای همسایه نظیر دوبی و ترکیه و یا حتی اروپا مسافرت کنند. همزمان در ایران، صنعت نوپای «فشن» علیرغم تمامی موانع مذهبی-اجتماعی بسیار پرتحرک است و در میان اعضای طبقه متوسط و بالا مشتریان قابل توجهی دارد.
«روبرتو کاوالی» یکی از نخستین کمپانیهای لباسیست که به دنبال توافقات اخیر رسما وارد ایران شده، اما میتوان انتظار داشت به زودی همتایان دیگر این برند لوکس نیز از خیابانهای تهران سر در بیاورند.
انگیزههای اقتصادی باعث میشود تولیدکنندگان بزرگ صنعت فشن، ابایی از وفق دادن خود با معیارهای پوشش در کشورهای خاورمیانه نداشته باشند. اخیرا «دولچه گابانا» یکی دیگر از برندهای لوکس ایتالیایی دست به طراحی لباسهای زنانه اسلامی از جمله شال و عبایه زد- محصولاتی که با توجه به قیمت و نوع طراحی، به نظر میرسد بیشتر سبد خرید زنان ثروتمند در کشورهای عربی را هدف گرفتهاند.
در شعبه تهران این فروشگاه در حال حاضر لباسهای زنانه، مردانه و بچهگانه، عینک و همینطور لوازم خانه عرضه میشود. با توجه به قیمتهای این برند -که از حد وسع بسیاری از مردم در کشورهای توسعهیافته هم فراتر است- انتظار میرود طبقه مرفه پایتخت مشتریان اصلی بوتیک دو طبقه روبرتو کاوالی را تشکیل بدهند.
برند روبرتو کاوالی توسط طراحی به همین نام در سال ۱۹۷۰ در شهر میلان ایتالیا بنیانگذاری شده است. عمده شهرت این طراح، به الهام گرفتن او از نقوش حیوانات و ارائه طرحهای رنگارنگ، جسورانه و گاهی غریب باز میگردد. صاحبنظران اقتصادی ارزش این کمپانی را حدود ۴۵۰ میلیون یورو تخمین میزنند.