لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۴۵

کریسمس در وزیرستان پاکستان


در شهر وانا، در وزیرستان جنوبی پاکستان، حدود پانصد مسیحی زندگی می‌کنند. (عکس از: AFP)
در شهر وانا، در وزیرستان جنوبی پاکستان، حدود پانصد مسیحی زندگی می‌کنند. (عکس از: AFP)

ده‌ها خانواده مسیحی در شهر وانا، واقع در منطقه عشیره‌نشن وزیرستان جنوبی پاکستان که بشدت تحت کنترل شبه‌نظامیان اسلام‌گراست، امیدوارند که مراسم کریسمس آنها در روز پنج‌شنبه در صلح و آرامش برگزار شود.


اسقف نظیر عالم، رهبر مذهبی مسیحیان این منطقه، به خبرگزاری آلمانی د.پ.آ می‌گوید: «ما هراسی نداریم. مراسم دعا، سرودهای مذهبی، خوردن کیک کریسمس و تقسیم هدایا بین کودکان را مثل هر سال اجرا خواهیم کرد.»


به نوشته د.پ.آ، اقلیت مسیحی این منطقه موفق شده‌اند با دشواری تمام به همزیستی مسالمت‌آمیزی با شبه‌نظامیان وزیرستان، که تحت رهبری بیت‌الله مسعود، یکی از خوفناک‌ترین فرماندهان طالبان است، دست بیابند.


اسقف نظیر عالم با استناد به انجیل می‌گوید: «انسان هر چه می‌کارد برداشت می‌کند. درس اول مسیحیت مهرورزی است. ما با آنها به مهر و محبت برخورد می‌کنیم، در مقابل، از آنها هم همین را خواهیم دید.»


به نوشته د.پ.آ، اقلیت مسیحی این منطقه موفق شده‌اند با دشواری تمام به همزیستی مسالمت‌آمیزی با شبه‌نظامیان اسلام‌گرای وزیرستان دست بیابند.

به گزارش د.پ.آ، این رهبر مسیحیان می‌گوید شبه‌نظامیان اسلام‌گرای منطقه می‌دانند که این کلیسای کوچک درست مثل مسجد خانه خداست.


کلیسای مسیحیان وزیرستان جنوبی ساختمانی کوچک و یک‌طبقه است که سقف آن از ورقه‌های فلزی ساخته شده تا بتواند در مقابل برف سنگین منطقه مقاومت کند.


بر پایه گفته‌های اسقف نظیر عالم، این کلیسا زیر نظر یک اتحادیه بین‌المللی مسیحیان پروتستان اداره می‌شود.


خود او، که ۶۰ سال دارد، پروتستانی معتقد است و در عین حال در یکی از واحدهای شبه‌نظامی دولتی که برای مبارزه با گروه‌های مسلح تأسیس شده عضویت دارد.


کلیسای شهر وانا در اوایل دهه ۱۹۳۰، زمانی که نیروهای نظامی بریتانیا در این منطقه برای مبارزه با عشایر ملی‌گرای پشتون در وزیرستان جنوبی مستقر شده بودند، تأسیس شد.


این کلیسا در سال ۲۰۰۰ از محل قدیمی خود، که در جوار پادگان بریتانیایی‌ها قرار داشت، به محل فعلی در مرکز شهر و حدود صد متری یک مسجد منتقل شد.


وزیرستان جنوبی در طول تاریخ همواره شاهد جنگ و درگیری‌های نظامی بوده است. در سال‌های اخیر نیز هدف اصلی این درگیری‌ها بیرون راندن طالبان و قبایل پشتون متحد آنها از منطقه بوده است.


در ماه‌های اخیر فعالیت مسلحانه این گروه‌ها، علاوه بر افغانستان و نیروهای بین‌المللی، دولت مرکزی پاکستان را نیز هدف گرفته است.


درگیری‌ها در وزیرستان جنوبی تاکنون به کشته شدن چندین هزار نفر از غیرنظامیان، و همچنین اعضای شبه‌نظامیان اسلام‌گرا و نظامیان پاکستان منجر شده و هزاران نفر نیز بی‌خانمان شده یا به نقاط دیگر کوچ کرده‌اند.


د.پ.آ همچنین نوشته است با وجود درگیری‌های تقریبا دائمی در وزیرستان جنوبی، جمعیت حدود پانصد نفری مسیحیان هیچ‌گاه مورد آزار جمعیت ۴۰۰ هزار نفری مسلمانان شهر وانا نبوده‌اند.


یکی از ریش‌سفیدان قبایل این منطقه می‌گوید که وجود یک کلیسا در وانا مایه افتخار است و به باور او دولت پاکستان باید بودجه بیشتری برای ترمیم ساختمان این کلیسا اختصاص دهد.


به گزارش د.پ.آ، یک فرمانده محلی طالبان نیز می‌گوید: «ما با مسیحیان محل کاری نداريم؛ چون مزاحمتی برای ما ایجاد نکرده‌اند.»


با این حال یکی از مسئولان کلیسای وانا می‌گوید تساهل مسلمانان منطقه و تحمل‌شان نسبت به مسیحیت مرزهایی دارد و مثلا گرویدن یکی از مسلمانان به دین مسیحیت می‌تواند آرامش فعلی و همزیستی پیروان این ادیان در وزیرستان را به اخلال بکشاند.

XS
SM
MD
LG