مشهورترین «لوله کش» دنیا هم برای پوشش رخدادهای بحران غزه به منطقه میرود.
«جو لوله کش»، که در اوج انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا به شهرتی بیسابقه دست یافت و از رهگذر این آوازه توانست مال و منالی نیز به هم بزند، به دلیل شهرت خود، از سوی یک وبسایت خبری آمریکا انتخاب شده است تا برای پوشش رخدادهای غزه به منطقه برود.
رسانههای اسرائیل اعلام کردند که آقای جو روز جمعه، نهم ژانویه، وارد اسرائیل میشود.
وبسایت خبری «پی.جی.تی.وی» اعلام کرد که مأموریت ده روزهای به «جو لوله کش» واگذار شده و او نیز این مأموریت را پذیرفته است. «پی.جی.تی.وی دات کام» یک وبسایت وابسته به محافظه کاران آمریکایی است.
جو لوله کش گفت که میخواهد با دیدن حقیقت از نزدیک، ماجراهای این بحران را با همه جوهای معمولی جهان در میان بگذارد».
جو لوله کش تا دوازدهم اکتبر ۲۰۰۸ یک شهروند عادی و گمنام آمریکایی بود. اما آن روز، در اوج رقابتهای دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات، هنگامی که درمحله زندگیاش در شهر هلند، در ایالت اوهایو، با باراک اوباما روبهروشد، در برابر دوربینهای تلویزیونی از او پرسید که چگونه میخواهد با برنامههای مالیاتیاش به او، به عنوان یک کارگر، کمک کند او را در رسیدن به «رؤیای آمریکایی»اش یاری دهد.
ستاد انتخاباتی جان مککین، نامزد حزب جمهوریخواه، از این پرسش شهروند عادی بهره تبلیغاتی زیادی برد و موجب شهرت او شد. ستاد جان مککین جو را به عنوان کسی که نماینده افکار مردم معمولی آمریکاست بارها مطرح کرد.
سه روز بعد، در جریان مناظره سوم سناتور مککین و سناتور اوباما در پانزدهم اکتبر ۲۰۰۸، جو لوله کش موضوع بحث داغ میان دو رقیب بود.
نام اصلی جو ساموئل جوزف وورزل باچراست. او از رهگذر شهرتی که به دست آورد توانست با شبکههای مهم آمریکایی مصاحبه کند و از آنها پول بگیرد. یک کتاب نیز از او به چاپ رسید که به بهبود وضع مالیاش کمک زیادی کرد.
اکنون احتمال اینکه جو لوله کش بتواند وارد غزه شود بسیارضعیف است؛ شاید حتی طرفداری او از جان مککین، در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، از خاطر نیروهای حماس نرفته باشد.
اما با اطمینان می توان گفت که حضور جو لوله کش در مناطق هممرز با غزه مورد توجه صدها دوربین شبکههای جهانی، که در بخش اسرائیلی مرز غزه مستقر هستند، قرار خواهد گرفت.
روزنامهنگاران حاضر در منطقه
جو لوله کش تنها خبرنگار خارجی نیست که این روزها به اسرائیل سفر میکند. افزون بر حدود پنج هزار خبرنگار خارجی رسانههای جهان که به طور دائم در اسرائیل زندگی میکنند، صدها خبرنگار دیگر نیز برای پوشش بحران اخیر، از سراسر جهان، و عمدتا از کشورهای عرب به اسرائیل رفتهاند.
رسانههای جهان کوشیدهاند قویترین و مشهورترین خبرنگاران خود را به منطقه اعزام کنند. کریستین امانپور، خبرنگار ارشد امور بینالملل شبکه سی.ان.ان، که ایرانیتبار است، در شمار این خبرنگاران مشهور جهانی است.
از سوی دیگر جلوگیری از ورود خبرنگاران خارجی به نوار غزه اسرائیل را با انتقادهایی روبهرو کرده است.
هفته گذشته «اتاق خبرنگاران خارجی» در اسرائیل با طرح شکایتی در دیوان عدالت آن کشور خواهان آن شد که اسرائیل راه ورود خبرنگاران خارجی را به غزه باز کند. پس از آن دیوان عدالت اسرائیل به هشت نفر اجازه ورود به غزه داد.
اما با این حال سایمون مک گرگور وود، گزارشگر شبکه ای.بی.سی در اسرائیل گفت که از روز یکشنبه این خبرنگاران در گذرگاه مرزی «ارز» در انتظار ورود به غزه بودهاند اما تنها به دیپلماتها اجازه ورود داده شده است.
«اتاق خبرنگاران خارجی» تهدید کرده است که دوباره به دیوان عدالت اسرائیل شکایت خواهد کرد.
در این میان، خبرنگار دیگری نیز بجز جو لوله کش در بحران اخیر خبرساز شده است: بازداشت خضر شاهین، گزارشگر العالم، شبکه رسمی عربزبان دولت ایران، نیز خبرساز شد.
خضر شاهین یکی از عربهای اسرائیلی مقیم اورشلیم است که به دلیل انتشار زودهنگام خبر ورود نیروهای زمینی ارتش اسرائیل به غزه تحت تعقیب پلیس اسرائیل بود.
روز سهشنبه خضر شاهین در دادگاه شهر«پتح تیکوا» تفهیم اتهام شد و پس از آن قرار بازداشت وی برای شش روز صادر شد.
احمد سادات، مدیر شبکه العالم، در تهران اعلام کرد که «سه وکیل مجرب برای دفاع از خضر شاهین استخدام شدهاند». این سه وکیل اسرائیلی هستند. احتمال دارد که گرفتن مستقیم یا غیرمستقیم پول از دولت ایران به دردسری برای خود این وکلای اسرائیلی تبدیل شود.