شهری که به گفته خود بیژن مفید حکایت دردناک آدمی است که نادانی ها خرافات ، سنت ها و نظام های تحمیل شده، زندگی اش را محدود کرده اند.
بیژن مفید بیست و دوسال پیش دور از وطن برای همیشه از میان دوستدارانش رفت، هر چند بسیاری هنوز رفتنش را باور ندارند.
فهمیه راستگار هنرمند سرشناس و از دوستان نزدیک بیژن مفید در گفت و گویی با رادیو فردا گفت:" در حقیقت هر چند سالی که از این روز بگذرد برای من فرقی نمی کند برای من باورکردنی نیست. من همیشه امیدوارم بروم آمریکا او را ببینم یا یک جای دیگه."
این بازیگر تئاتر و همکلاس بیژن مفید در گفت و گوی خود با رادیو فردا با تعریف خاطره ای دور از بیژن مفید به انسانیت در نوشته ها و رفتارهای روزانه او اشاره کرده است.
بیژن مفید سال 1314 در تهران به دینا آمد. او پس از اتمام دوره دبیرستان دوره هنرپیشگی را آغاز کرد و همزمان در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به ادامه تحصیل پرداخت.
بیژن مفید ازهمان سال های جوانی در دوره دبیرستان فعالیت های تئاتر خود را آغاز کرد و از پدرش غلامحسین خان که از هنرپیشگان تئاتر بود بسیار آموخت.
او در سال های 44 و 45 گروه تئاتری را با اعضای کاملا آماتور تشکیل داد و نام آن را آتلیه تئاتر گذاشت.
بيژن مفيد چند سال بعد در سال 48 در کارگاه نمایش تلویزیون ملی ایران با همکاری هنرمندانی چون آربی آوانسیان به فعالیت پرداخت، جایی که تا سال ها شماری از بهترین های تئاتر ایران را به روی صحنه برد.
اگر چه "شهر قصه" معروف ترين اثر بيژن مفيد است، اما از دیگر آثار مهم به جا مانده از این هنرمند می توان به نمایشنامه های "بزک نمیر بهار می آد"، "شاپرک خانم"، "سهراب"، "اسب و سنجاقک" و "ماه و پلنگ" اشاره کرد.
بیژن مفید در سن 48 سالگی در سال 1363 در آمریکا چشم از جهان فرو بست.