لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۵۶

پيکر فرخ غفاری در پاريس به خاک سپرده شد


فرخ غفاری يکی از بنيانگذاران خانه فيلم ايران و آرشيو فيلم ايران سهم بزرگی در پيشرفت دانش سينمايی ايران ايفا کرد.
فرخ غفاری يکی از بنيانگذاران خانه فيلم ايران و آرشيو فيلم ايران سهم بزرگی در پيشرفت دانش سينمايی ايران ايفا کرد.

در بعداز ظهرپنجشنبه ۳۰ آذرماه، شهرپاريس درآخرين روز پاييزی خود، شاهد خاکسپاری يکی از برجسته ترين شخصيت های هنری و فرهنگی ايران، فرخ غفاری بود.


چراغ زندگی فرخ غفاری چهره درخشان سينما و تئاتر ايران، در يکشنبه ۲۶ آذر ماه به آرامی خاموش شد و در پنجشنبه ۳۰ آذر، پيکر او در گورستان مونت پارناس پاريس به خاک سپرده شد.


دوستان و ياران فرخ غفاری از گوشه و کنار جهان گرد هم آمده بودند تا در آخرين ديدار خود با او شرکت کنند.


در ميان جمعيتی حدود ۳۰۰ نفر، جوان و ميانسال، هنرمند و اديب، پژوهشگر، مدير و همکارانش در تلويزيون ملی ايران، در گورستان مونت پارناس يک وجه مشترک وجود داشت: يک دوست مشترک.


سکوت و خلوت گورستان مونت پارناس پاريس، تسليم نوای ايرانيانی بود که با لباس های تيره خود، به صورت انبوهی از جنب و جوش، چشم انداز و منظره گورستان را نيز دگرگون کرده بودند.


هرچند که ساعاتی بعد، جمعيت حاضر رفته رفته با ترک محل، گورستان مونت پارناس را به خلوت خود سپرد، اما در اذهان، گويی فرخ غفاری همچنان همراه دوستانش بود، و تنها، پيکر بيجانش در آرامگاه خود به آرامی خفته بود.


فرخ غفاری در طول شصت سال زندگی هنری خود، گذشته از بازی در فيلم و تئاتر، چند فيلم ارزشمند را کارگردانی کرد و به عنوان يکی از بنيانگذاران خانه فيلم ايران و آرشيو فيلم ايران سهم بزرگی در پيشرفت دانش سينمايی ايران ايفا کرد.


وی، مسئول برگزاری جشن هنر شيراز و معاون فرهنگی تلويزيون ملی ايران هم بود و توانست به موهبت نامش در ميان هنرمندان بين المللی، جشن هنر شيراز را به يک رويداد فرهنگی بين المللی تبديل کند.


فرخ غفاری که تحصيلات سينمايی و تئاتری خودرا در فرانسه به پايان رسانده بود، اندکی پيش از انقلاب ايران به فرانسه باز گشت و تا پايان عمر در شهر پاريس در فعاليت های مختلف هنری ايرانی و فرانسوی شرکت داشت.


XS
SM
MD
LG