در پی جلسه اضطراری اعضای موسس اتحادیه اروپا به دنبال رای مردم بریتانیا به خروج از این مجموعه، وزرای خارجه شش کشور از نخست وزیر بریتانیا خواستند تا مقام خود را به رهبری جدید واگذارد تا روند خروج از اتحادیه «هر چه زودتر» آغاز شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، فرانکـوالتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان، که در برلین میزبان مقامات اتحادیه اروپاست در کنفرانس خبری پس از جلسه اضطراری تاکید کرد که بریتانیا نباید برای آغاز روند پیچیده خروج از اتحادیه تعلل کند.
او گفت: «ما در کنار هم بر این عقیدهایم که این فرایند باید هر چه زودتر آغاز شود تا از برزخی طولانیمدت سر درنیاوریم و بتوانیم بر آینده اروپا متمرکز شویم.»
اعضای مؤسس اتحادیه اروپا پیشتر اعلام کرده بودند که روز شنبه، پنجم تیر، جلسهای اضطراری برای بررسی آینده اتحادیه اروپا برگزار میکنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیران خارجه آلمان، فرانسه، هلند، ایتالیا، بلژیک و لوکزامبورگ روز شنبه در برلین برای جلسهای ششجانبه تحت عنوان «موضوعات سیاسی کنونی اروپا» گرد هم آمدند.
جلسه روز شنبه اولین جلسه از سلسله جلسات اضطراری این شش کشور است که در هفته پیش رو برگزار خواهد شد.
نتیجه همهپرسی بریتانیا که روز جمعه منتشر شد نشان میدهد ۵۱٫۹ درصد از رأیدهندگان خواستار خروج این کشور از اتحادیه اروپا هستند.
نظرسنجیها نشان میدهد که طرفداران خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ازجمله کسانی هستند که حس میکنند از پروسه جهانیسازی عقب ماندهاند و قوانین مهاجرتی اتحادیه اروپا را باعث و بانی پایین ماندن دستمزدها در این کشور میدانند.
روز شنبه وزیر خارجه فرانسه نیز در کنار همتایان خود سخن گفت و صراحتا از دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، خواست تا راه را برای رهبری جدید در کشورش باز کند تا فرایند انتقال از اتحادیه هر چه سریعتر انجام شود.
تنها ساعاتی پس از اعلام پیروزی طرفداران خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، دیوید کامرون، نخست وزیر این کشور، استعفای خود را از این سمت اعلام کرد. آقای کامرون تا پاییز آینده در این مسند میماند.
آقای کامرون صبح روز جمعه اعلام کرد که فقط تا ماه اکتبر آینده بر مسند نخست وزیری خواهد ماند و پس از آن باید نخست وزیری دیگر روند خروج از اتحادیه اروپا را زیر نظر داشته باشد.
با این حال نمایندگان اتحادیه اروپا روز شنبه در برلین به روشنی اعلام کردند که حتی سه ماه نیز حاضر به صبر کردن نیستند و میخواهند که روند خروج بریتانیا هر چه سریعتر آغاز شود.
وزیر خارجه آلمان در این باره گفت: «لندن فقط در برابر بریتانیا مسئول نیست. اکنون باید بگذارند که ما بر آینده اروپا متمرکز شویم و این به آن معناست که بعد از تصمیمی که بریتانیا گرفت، اکنون باید مذاکره درباره خروج بریتانیا آغاز شود.»
در همین حال، به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دهها هزار نفر از شهروندان بریتانیا هماینک در حال امضای عریضههایی با درخواست برگزاری همهپرسی مجدد در خصوص خروج یا ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا هستند.
شمار زیاد این درخواستها، که هماکنون از رقم یک میلیون نفر نیز گذشته، باعث شد تا وبسایت مجلس عوام انگلیس که میزبان نسخه آنلاین عریضه است مدتی از دسترس خارج شود.
در حال حاضر قراری مبنی بر احتمال برگزاری همهپرسی مجدد در بریتانیا نیست، اما به گفته کارشناسان برای چنین سناریویی مانع قانونی وجود ندارد.