دادستان تهران گفتههای اخیر حمید بقایی و حامیانش درباره اتهامات و وضعیت بازداشت او را «رجزخوانی» و «بیسابقه» خوانده و خبر داد که کیفرخواست ۳۰ صفحهای معاون سابق محمود احمدینژاد با پنج اتهام صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، عباس جعفری دولتآبادی روز سهشنبه، دهم مرداد، گفت که پرونده حمید بقایی «در شرف ارسال به دادگاه است».
وی با «بیسابقه خواندن» رفتار آقای بقایی و حامیانش در پی آزادی او از زندان افزود: «اگر دادستانی در قبال ادعاها و رجزخوانی برخی متهمان خویشتنداری میکند، بدان جهت است که میخواهد از مسیر قانون خارج نشود.»
دادستان تهران تاکید کرد که «دفاع فرد تحت تعقیب باید در دادگاه و در قبال دلایل مطرح شده علیه خود باشد، نه با رجزخوانی برای دستگاه قضایی».
وی همچنین هشدار داد: «این پنبه را از گوش خود بیرون بیاورید، از خواب گران بیدار شوید، اقدامات مجرمانه از قبیل توهین و نشر اکاذیب مستوجب تعقیب قضایی است.»
دادستان تهران روز پنجم مرداد نیز اعلام کرده بود پرونده حمید بقایی به زودی به دادگاه ارسال خواهد شد.
وی همچنین اظهارات آقای بقایی پس از آزادی، از جمله زندانی بودن او در سلول انفرادی را تکذیب کرده و خبر داده بود که به دلیل این سخنان، علیه او یک پرونده جدید تشکیل شده است.
حمید بقایی شامگاه چهارشنبه دقایقی پس از آزادی از زندان با وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی، گفتههای سخنگوی قوه قضائیه، مبنی بر این که او خود نپذیرفته است به سلول عمومی منتقل شود را «دروغ» خوانده و گفت که «آقای اژهای مانند همان زمان که در وزارت اطلاعات دروغ میگفت، الان هم دروغ میگوید».
در همان زمان معاون اجرایی دولت محمود احمدینژاد همچنین تاکید کرد: «کاری نکردم که زندان بروم. در انتخابات شرکت کردم و نام فرد دیگری را نوشتم. میدانیم که کجایتان میسوزد و میدانیم که بهزودی سرنگون میشوید.»
غلامحسن محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، گفته بود که قاضی دستور انتقال حمید بقایی به بند عمومی را داده، اما او گفته که «در این سوئیت خیلی راحتم و در اینجا بمانم برایم بهتر است».
محمود احمدینژاد نیز دو روز پس از بازداشت حمید بقایی در نامهای بازداشت وی را «غیرقانونی» و «ظلم بزرگ» توصیف کرده و خواستار آزادی فوری او شده بود.
در مقابل، دادستانی تهران روز ۲۲ تیرماه نسبت به «هرگونه اظهار نظر غیر کارشناسانه و بدون اطلاع» درباره پرونده حمید بقایی هشدار داده بود.
سخنگوی قوه قضاییه نیز اظهارات آقای احمدینژاد را «قابل تعقیب» دانسته است.
در واکنش به این سخنان، اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد در دوره ریاست جمهوری، گفت: «با دم شیر بازی می کنی با مردم طرفی. بیخود میکنی تو کی هستی که این کار را بکنی تمام اعتبار تو به یک برگه است.»
محمود احمدینژاد نیز روز نهم مرداد بدون اشاره به نام و نشانی بازداشت حمید بقایی را «پرده اول سناریوی»، به گفته او، «باندهای قدرت و ثروت» علیه برخی از مدیران دولت خود خواند.
وی سخنان «غیرقانونی رئیس دیوان محاسبات و اتهامات سراسر کذب» را «پرده دوم این سناریو» دانست.
فیاض شجاعی، رئیس دیوان محاسبات کشور، در گفتوگویی که روز یکشنبه، هشتم مرداد، در روزنامه اعتماد انتشار یافت، گفته بود که محمود احمدینژاد، هفت حکم قطعی و در حال اجرا در این دیوان دارد که پنج مورد آن نفتی است.
آقای شجاعی، پرونده فروش نفت توسط نیروی انتظامی، پرونده خرید بنزین در قبال فروش نفت خام، پرونده بابک زنجانی، پرونده واریز ۱۶ میلیارد تومان به دانشگاه ایرانیان و پرونده ۱۵ میلیاردی سازمان هلال احمر را از جمله پروندههای احمدینژاد و دولتش در این دیوان اعلام کرده بود.
حمید بقایی پیشتر در خرداد ۹۴ به اتهام «اختلاس» بازداشت و در دیماه همان سال آزاد شد.