پس از انتشار گزارشهایی درباره تلاش گروهی «خودسر» برای برهم زدن یک مراسم نقد فیلم در کاشان با حضور فاطمه معتمدآریا، امام جمعه کاشان ضمن توصیف جلسه نقد فیلم به عنوان «مجلس لهو و لعب» اعلام کرد که در اعتراض به حضور خانم معتمدآریا در این شهر «عزای عمومی» اعلام خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، عبدالنبی نمازی، امام جمعه کاشان، شامگاه دوشنبه، پنجم دیماه، ضمن اعتراض به حضور فاطمه معتمدآریا در شهر کاشان اعلام کرد که تصمیم دارد روز جمعه را در این شهر «عزای عمومی» اعلام کند.
وی اضافه کرد: «همگان، چه آنهایی که در تهران، اصفهان و چه در شهرستان (کاشان) هستند، بدانند کاشان به دلیل جایگاهی که در تشیع در طول تاریخ داشته تحمل برگزاری مجالس لهو و لعب را ندارد.»
امام جمعه کاشان همچنین ضمن انتقاد تلویحی از برخورد با کسانی که قصد برهم زدن مراسم سخنرانی فاطمه معتمدآریا را داشتند گفت که «متأسفانه برخی مسئولان نهادهای مسئول این توجیه را داشتند که چون ایشان مجوز دارد کسی مزاحم او نشود».
فاطمه معتمدآریا، بازیگر مشهور و محبوب سینمای ایران، روز یکشنبه، چهارم بهمن، برای شرکت در جلسه پرسش و پاسخ فیلم «یحیی سکوت نکرد» در سینمای شهر کاشان، به این شهر سفر کرده بود.
اما چند روز پیش از سفر خانم معتمدآریا، خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، در گزارشی تحریکآمیز ضمن درخواست برای لغو این مراسم پیشبینی کرد که «واکنش دلسوزان فرهنگی» کاشان به حضور این هنرپیشه زن در این شهر «غیرقابل پیشبینی خواهد بود».
در همین حال کاوه ابراهیمپور، کارگردان فیلم «یحیی سکوت نکرد» که اثر خود را با مجوز وزارت ارشاد ساخته است، در مصاحبهای با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، خبر داد که به دلیل حضور افراد «خودسر» در سینمای محل برگزاری مراسم نقد فیلم، او و خانم معتمدآریا از در پشتی وارد سینما شدهاند.
به گفته این کارگردان، معترضان «با صدای بلند فحاشی» میکردند و «بهشدت تلاش داشتند داخل سالن شده و نظم جلسه را بههم بریزند که با درایت نیروی انتظامی و مدیریت آنها این امر رخ نداد».
این کارگردان سینما گفت که پس از پایان مراسم نیز «دو نفر روی سقف ماشین آمده و قصد داشتند با شکستن شیشهها وارد خودرو شوند که نیروی انتظامی مانع آنها شد».
وی گفت که تعدادی موتورسوار نیز ماشین او و فاطمه معتمدآریا را «تعقیب میکردند»، ولی نتوانستند به آنها «دسترسی پیدا کنند».
به گفته آقای ابراهیم پور، خانم معتمدآریا پیش از ترک مراسم پیشنهاد کرده است که بعد از جلسه نقد فیلم با معترضان گفتوگو کند و نیروی انتظامی هم «این پیشنهاد را پذیرفت»، اما معترضان حتی حاضر به قبول این پیشنهاد نشدهاند.
در همین حال فاطمه معتمدآریا در مصاحبهای با روزنامه شرق گفت: «رفتارهای تهاجمی، توهین، بیاحترامی، دروغ، تهمت و بیقانونی را نمیپذیرم و این اتفاقی است که در آنجا افتاد و من علاقهای هم به بیان و شرح جزئیات اتفاقات ناخوشایند ضدفرهنگی ندارم.»
فاطمه معتمدآریا از جمله هنرمندانی است که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ از میرحسین موسوی حمایت کردند.
خانم معتمدآریا و مجتبی میرطهماسب در مهرماه ۸۸ قصد داشتند به دعوت آکادمی اسکار به آمریکا سفر کنند، اما نیروهای امنیتی در فرودگاه تهران گذرنامههای آنها را توقیف کرده و اجازه خروج از کشور را به آنها ندادند.
درنهایت عباس جعفری دولتآبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، در دیماه ۸۸ اعلام کرد کهحکم ممنوعالخروجی خانم معتمدآریا لغو شده است.
بر اساس گزارشها، فاطمه معتمدآریا پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در صداوسیمای ایران نیز ممنوعالتصویر شده است.
اما تعدادی وبسایت خبری در آبانماه اعلام کردند که این ممنوعالتصویری لغو شده و تصویر فاطمه معتمدآریا مدتی طولانی در قالب تیزر فیلم «اینجا بدون من» نمایش داده شده است.
پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی چندین کنسرت در شهرهای مختلف ایران به دلیل مخالفت امامان جمعه و همچنین افرادی که رسانههای ایران «خودسر» یا «لباسشخصی» مینامند لغو شده یا ناتمام مانده است.
در همین حال علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، نیز در ۱۸ اسفند ۹۳، برای سخنرانی در دانشگاه شیراز به این شهر سفر کرده بود، اما در فرودگاه «با هجوم نیروهای لباسشخصی مورد ضربوشتم» قرار گرفت و در نهایت مجبور به بازگشت به تهران شد.
آقای مطهری چندین بار تلویحا حملهکنندگان به خود را وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی کرده است.