گروهی از روحانیون و طلاب بروجرد در استان لرستان در اعتراض به «فساد» امام جمعه این شهر و سایر امامان جمعه در ایران در یک راهپیمایی به سمت تهران به راه افتادهاند.
دو کانال تلگرامی این معترضان به نامهای «مقاومت در لرستان» و «مقاومت در بروجرد» از روز پنجشنبه، ۱۷ فروردینماه، به پوشش اخبار و تصاویر این راهپیمایی اقدام کردهاند.
تعداد دیگری از کانالهای تلگرامی محافظهکاران هم از روز گذشته انتشار تصاویر٬ بیانیهها و گزارشهای مرتبط با این راهپیمایی را آغاز کردهاند.
در بیانیه این معترضان به صراحت از حسن ترابی٬ امام جمعه بروجرد، به عنوان فرد «نالایق و نااهلی» یاد شده که «سالهاست با لگدکوب کردن ارزشها و ترویج فساد و نکبت در بروجرد در حق مردم خیانت میکند».
در این بیانیه از آقای ترابی به عنوان یکی از مسئولان «پرادعای ظالمی» در استان لرستان نام برده شده که «مانع بزرگ و اصلی پیشبرد گفتمان و تحقق اهداف انقلاب» هستند.
این روحانیون معترض در بیانیه خود همچنین آوردهاند که «بسیاری از ائمه جمعه کشور همچون امام جمعه فعلی بروجرد خود به عامل فساد و نکبت» تبدیل شدهاند.
در این بیانیه از امامان جمعه سایر شهرهای ایران به عنوان «بانی و پشتیبان اصحاب قدرت و ثروت» نام برده شده و معترضان میگویند که «این وضع قابل تحمل نیست.»
روحانیون معترض همچنین از «سکوت مرگبار» شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در این باره انتقاد کردهاند.
آنها همچنین از «نهادهای ویژهای» یاد میکنند که به نام آنها اشاره نشده٬ اما گفتهاند که وظیفهای جز «برخورد با طلاب انقلابی» برای خود متصور نیستند.
در این بیانیه آمده این نهادهای امنیتی٬ نظارتی و حتی انقلابی سالهاست که «به شکلی هدفمند و البته مشمئزكننده و نامعقول، برای طلاب و روحانیون استان، بهپا و کشیک گذاشتهاند».
آن طور که در این کانالهای تلگرامی آمده است٬ این نهادها در سالهای اخیر «بیش از ۴۰ پرونده قضایی برای روحانیت و طلاب انقلابی» تشکیل دادهاند.
این معترضان اعلام کردهاند که «ما نخواهیم گذاشت مسئولیت کمکاریهای برخی منصوبین نادان را، رهبر مقتدر انقلاب متحمل شوند».
«اعتراض جدی» به «فسادهای گسترده و سیستماتیک» مدیران و مسئولان روحانی و غیر روحانی در استان لرستان از دیگر اهداف راهپیمایی این معترضان اعلام شده است.
اعتراض به فساد در جمهوری اسلامی از سوی گروهی از روحانیون و طلاب در ایران پیش از این از سوی عليرضا جهانشاهی معروف به «طلبهٔ سیرجانی» آغاز شده بود که منجر به صدور حکم زندان برای این روحانی معترض شد.
این طلبه که از سالها پیش با هدف مبارزه با «مفاسد اقتصادی» تحصن و راهپیمایی خود را آغاز کرده بود اسفندماه سال ۱۳۹۲ به همراه ۱۴ طلبه دیگر بازداشت و برای مدتی زندانی شد.
این ۱۵ روحانی در آن سال قصد داشتند «در اعتراض به جريان مفاسد اقتصادی و اجرای عدالتخواهی در سطح جامعه» از سمت حرم حضرت معصومه در قم تا مسجد جمکران در بيرون اين شهر راهپيمايی کنند که بازداشت شدند.