روزنامه ابتکار از افزایش فشارها بر تیم مذاکرهکننده هستهای و وزارت خارجه دولت روحانی خبر داده است. همزمان روزنامه شرق نیز از انتشار خبر «غیرمستندی» درباره «بازگشت مدیریت پرونده هستهای از وزارت خارجه به شورای عالی امنیت ملی» در رسانههای اصولگرا گزارش داده است.
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در تیتر یک خود از قول غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه نوشته است: «توهین جزو وظایف نمایندگی نیست»، اما روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله شماره سهشنبه خود ضمن دفاع از علی مطهری، به مقامهای قوه قضائیه توصیه کرده است به جای اعلام جرم، از این نماینده مجلس تشکر کنند.
محمدحسین نجاتی گزارشگر و امیر جدیدی عکاس روزنامه شرق ضمن سفر به مهاباد از روستاهای جذامینشین «بصری» و «سرچنار» گزارش دادهاند. در گزارش روزنامه شرق تاکید شده است که «گرچه دوره بیماری ساکنان این دو روستا به پایان رسیده است اما در کنار زخمهای خشکشده بیماری، طرد، تنهایی، تحقیر، انگ، زندگی فلاکتبار و عدم پذیرش اجتماعی زخم آنها را تازهتر میکند».
روزنامه آرمان نظر چهارده تن از مداحان سرشناس درباره تیراندازی محمود کریمی یکی از مداحان ویژه مراسم مذهبی رهبر جمهوری اسلامی به خودروی یک زوج جوان در تهران را منتشر کرده است.
روزنامه جام جم از کاهش قیمت مواد مخدر در ایران خبر داده و نوشته است: «نرخ شیشه در ﺁذرماه به کیلویی ۱۵ میلیون و هروئین به کیلویی ۱۰ میلیون تومان کاهش یافت.»
روزنامه اعتماد عکس یک خود را به محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی اختصاص داده و ارزیابی او «از موقعیت اصلاحطلبان، امکان فعالیت سازمان مجاهدین انقلاب و چالشهای روحانی با منتقدان افراطی» را منتشر کرده است.
روزنامه شهروند در تیتر یک از قول رئیس سازمان بهزیستی نوشته است: «معتادان ترک کنند، یارانه بگیرند.»
این روزنامه همچنین گزارشی از «حاضران و غایبان جشنواره فیلم فجر» منتشر کرده است.
روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت، با تاکید بر «پاسخ مثبت مجلس به پیام حسن روحانی درباره احضار مکرر وزرا» خبر داده است که «اختلاف بر سر سوال و احضار وزرا فروکش کرده است».
روزنامههای ابتکار و جام جم عکس یک شماره سهشنبه را به بارش برف اختصاص دادهاند. روزنامه ابتکار نوشته است که روز دوشنبه با بارش برف «شهرهای شیراز، اصفهان، کرمان، یاسوج، شهرکرد، و حتی شهری مانند زاهدان پس از سالها جامه سپید بر تن کردند».
روزنامه تهران امروز نیز از قول ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران، خبر داده است که «با اجرای توافقنامه ژنو از ۲۰ ژانویه، زمینه برای کاهش نرخ دلار فراهم میشود».
انتشار خبرهای متناقض درباره «تغییر مدیریت مذاکرات هستهای» به دستور خامنهای
روزنامههای ابتکار از افزایش فشارها بر تیم مذاکرهکننده هستهای و وزارت خارجه خبر داده است، و روزنامه شرق از انتشار خبر «غیرمستندی» درباره «بازگشت مدیریت پرونده هستهای از وزارت خارجه به شورای عالی امنیت ملی» در رسانههای اصولگرا گزارش داده است.
روزنامه ابتکار در تیتر یک شماره سهشنبه خود ضمن انتشار گزارشی درباره «جدال برای نظارت بر تیم هستهای» پرسیده است که «آیا دولت دخالت مجلس را میپذیرد؟»
به نوشته این روزنامه، در حالی که از هفتههای گذشته برخی از نمایندگان مجلس موضوع نظارت مجلس بر فعالیتهای تیم مذاکرهکننده هستهای را مطرح کرده بودند، اما روز دوشنبه این موضوع یک بار دیگر در کانون خبرها قرار گرفت و «ابتدا به نقل از حسامالدین آشنا رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، گفته شد که وزارت خارجه حضور هیئت ناظر بر تیم مذاکرهکننده هستهای را نپذیرفته است»، اما ساعتی بعد «حسامالدین آشنا در گفتوگو با ایسنا چنین اظهاراتی را تکذیب کرد».
روزنامه ابتکار با اشاره به این که موضوع تشکیل تیمی برای نظارت بر تیم مذاکرهکننده هستهای اولین بار هفته پیش از سوی اسماعیل کوثری از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران و نماینده فعلی تهران در مجلس شورای اسلامی اعلام شد نوشته است: «پس از آن ابراهیم آقامحمدی دیگر نماینده مجلس در این باره اظهار کرد که تیم یاد شده ارتباطی با مجلس و کمیسیون امنیت ملی ندارد».
به گفته ابراهیم آقامحمدی، «اعضای این تیم، ۴ یا ۵ نفر هستند که تیم هستهای جمهوری اسلامی، مذاکرات را با نظارت آنها دنبال میکند و قرار نبوده است خبر وجود چنین تیمی در شورای عالی امنیت ملی افشا شود».
روزنامه ابتکار همچنین نوشته است: «به نظر میرسد که خواست برخی از افراد و گروهها برای حضور در تیم مذاکرهکننده، تمرکز اعضای این گروه را برهم خواهد زد و چالشهایی را در فضای داخلی برای مذاکرهکنند گان به وجود خواهد آورد».
روزنامه شرق نیز در تیتر یک شماره هفدهم دیماه با اشاره به «انتشار خبرهای متناقض» از «فشار تبلیغاتی بر تیم هستهای» گزارش داده و نوشته است: «هفتهنامه ۹ دی مدعی شده که مدیریت پرونده هستهای از وزارت خارجه گرفته شد و به شورای عالی امنیت ملی بازگشته است».
به نوشته روزنامه شرق، «هفتهنامه اصولگرای ۹ دی هیچ مستندی برای این خبر منتشر نکرده» اما تاکید دارد که «اشتباهات پیدرپی تیم مذاکرهکننده، منشأ تصمیم قاطع نظام در بازگرداندن قطار مذاکرات به ریل سابق آن یعنی شورای عالی امنیت ملی شده است».
روزنامه شرق همچنین گزارش داده است: «هفتهنامه ۹ دی که با مدیر مسئولی حمید رسایی منتشر میشود نوشته است که در پی آشکارشدن ضعفهای متعدد و اشکالات جدی حقوقی و فنی توافق ژنو، رهبر انقلاب در تذکری به دولت آقای روحانی، خواستار تقویت تیم مذاکرات شده است.»
این روزنامه همچنین به اظهارات منتشر شده از احمد بخشایشاردستانی در برخی سایتهای اینترنتی اشاره کرده است که از قول این عضو کمیسیون امنیت مجلس نهم خبر دادهاند که «تشکیل هیئت نظارت بر تیم مذاکرهکننده هستهای خواست مقام رهبری است».
احمد بخشایش اردستانی در گفتوگو با روزنامه شرق به طور ضمنی این اظهارات را تائید کرده و گفته است که «خبر نقلشده از او به اشتباه منتشر شده و منظورش "مقامات عالی نظام" بوده است».
«یک منبع آگاه» در وزارت خارجه جمهوری اسلامی در گفتوگو با روزنامه شرق «ادعای نشریه ۹ دی را رد کرده و آن را غیرواقعی و جنجال رسانهای» خوانده است.
همزمان صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران، در سرمقاله روزنامه شرق ضمن انتقاد از فشار بر «دیپلماتهای هستهای در دو جبهه» پرسیده است: «جنگ روانیای که برخی جریانات علیه تیم مذاکرهکننده هستهای بهوجود آوردهاند چه توجیهی دارد؟»
صادق زیباکلام با اشاره به انتشار اخبار متناقض از سوی اصولگرایان علیه تیم مذاکرهکننده هسته در دولت روحانی نوشته است: «آن چه از موضعگیری اقلیت منتقد، حاصل میشود آن است که میخواهند هرطور شده جلو موفقیت و پیشرفت مذاکرات ژنو را بگیرند.»
سرمقالهنویس روزنامه شرق در عین حال نوشته است که «اگر واقعا قرار است رویکرد دوران احمدینژاد تکرار شود که ما برنامه هستهایمان را با سرعت و شرایطی که خودمان میخواهیم به جلو خواهیم برد و غربیها هم هر تحریمی میخواهند اعمال کنند و هر قطعنامهای میخواهند صادر کنند، این سیاست هم رسما میتواند اعلام شود و نیازی به خبرسازی نامستند و غیررسمی نیست».
صادق زیباکلام همزمان از «محافظهکاری و دست به عصا بودن وزارت خارجه» در دولت روحانی انتقاد کرده و نوشته است: «تلخ آن است که همان قدر که جریان منتقد تیم دیپلماسی فعلی حالت تهاجمی دارد، وزارت خارجه انعطاف به خرج میدهد»، اما «شاید اگر وزارتخارجه با قاطعیت بیشتری به ادعاها واکنش نشان میداد، این جریان اقلیت این میزان "جری" نمیشد».
روزنامه جمهوری اسلامی: قوه قضائیه باید از علی مطهری تشکر کند، نه اعلام جرم
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در تیتر یک خود از قول غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی نوشته است: «توهین جزو وظایف نمایندگی نیست»، اما همزمان روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله شماره سهشنبه خود ضمن دفاع از علی مطهری به قوه قضائیه توصیه کرده است به جای اعلام جرم، از علی مطهری تشکر کنند.
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقالهای با تیتر «مجلس باید مدرسپرور باشد»، مقامهای قوه قضائیه را برای اعلام جرم علیه علی مطهری آن هم به اتهام انتقاد از قوه قضائیه در نطق میاندستور، مورد نکوهش قرار داده و نوشته است: «قطعاً تحت تعقیب قرار دادن این نماینده مجلس وجهه قانونی ندارد و جامعه را دچار التهاب خواهد کرد.»
سرمقالهنویس روزنامه جمهوری اسلامی به استناد اصول ۷۶، ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی فعلی ایران نوشته است که تمام این اصول تاکید دارند که «نمایندگان مجلس در اظهارنظرهایشان در مقام نمایندگی مردم، محدود به طرحها و لوایح مطروحه و یا موضوعات خاصی نیستند و میتوانند در تمام مسائل اعم از داخلی و خارجی اظهارنظر نمایند، و نکته مهمتر این است که همین اصل بر مسئولیت نمایندگان مجلس در برابر "تمام ملت" تأکید دارد و این وظیفه را به مکان خاص یا جمع خاصی محدود نمیکند».
روزنامه جمهوری اسلامی با تاکید بر این که «آن چه این روزها درباره علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی مطرح است، از مصادیق "ایفای وظایف نمایندگی" است که بر اساس آن چه قانون اساسی مقرر داشته از حق نمایندگی خود استفاده کرده و به وظیفه قانونی خود عمل کرده است، و سخنان این نماینده مجلس به هیچ وجه به مفهوم ناصالح بودن کلیه قضات و کارکنان قوه قضائیه نیست».
روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است: «مسئولان قوه قضائیه اگر بخواهند به قانون اساسی عمل نمایند باید از سخنان علی مطهری استقبال کنند و با صدور بیانیهای ضمن تشکر از وی بر تعهد خود نسبت به انجام وظایف قانونی و جبران قصورها تأکید کنند» و «قطعاً تحت تعقیب قرار دادن این نماینده مجلس به هیچ وجه وجهه قانونی ندارد و جامعه را دچار التهاب خواهد کرد».
این روزنامه همچنین نوشته است: «اگر مسئولان قوه قضائیه معتقدند بخشی از مطالب این نماینده مجلس صحیح نیست میتوانند با انتشار بیانیههای توضیحی افکار عمومی را در جریان واقعیتها قرار دهند بدون آن که او را به تعقیب قضائی تهدید کنند».
روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به این که «بعضی از مسئولان این قوه به جای آن که به وظیفه خود عمل کنند، به سخنرانی کردن و شعار دادن مشغولند و بسیاری از پروندهها بلاتکلیف ماندهاند» نوشته است:«آنها حتی باید از این که یک نماینده مجلس درباره عملکردشان اظهارنظر میکند از او تشکر نمایند و از دیگر نمایندگان هم بخواهند به مسئولیتی که قانون اساسی برعهده آنان قرار داده عمل کنند.»
سرمقالهنویس روزنامه جمهوری اسلامی همچنین به علی لاریجانی رئیس مجلس و دیگر اعضای آن نوشته است: «رئیس، اعضای هیئت رئیسه و سایر نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز باید از همکار شجاع خود حمایت کنند و راه را برای مدرسگونه عمل کردن باز کنند. مدرسپرور بودن مجلس به نفع همه است. کشور ما به نمایندگان شجاع، صریح و دلسوز به شدت نیازمند است».
نظر برخی از مداحان درباره «تیراندازی مداح ویژه»
روزنامه آرمان نظر چهارده تن از مداحان سرشناس درباره تیراندازی محمود کریمی یکی از مداحان ویژه مراسم مذهبی رهبر جمهوری اسلامی به خودروی یک زوج جوان در تهران را منتشر کرده است.
اغلب این چهارده مداح از جمله مداحانی چون یدالله بهتاش، علی آیینهچی، جواد هاشمی، جواد حیدری و سلیم موذنزاده تاکید کردهاند که اطلاعی از موضوع تیراندازی محمود کریمی ندارند و خود نیز اسلحه ندارند.
سلیم موذنزاده با انتقاد ضمنی از حمل سلاح و تیراندازی از سوی محمود کریمی گفته است: «مداح که نباید سلاح داشته باشد. من مداح هستم.»
احمد صالحی خوانساری یکی دیگر از مداحان نیز با تاکید بر این که «از جزئیات این حادثه خبر ندارم»، گفته است که «در این کشور امن، اسلحهکشی بازتاب خوبی ندارد، آقای کریمی رفیق من است اما بازتاب این حرکات خوب نیست ولو این که مجوز داشته باشد».
به نوشته روزنامه آرمان، احمد صالحی خوانساری همچنین گفته است: «بعضی از مداحان سلاح دارند اما نه برای این که در یک درگیری خیابانی اسلحهکشی کنند» و علاوه براین «حمل سلاح بین مداحان مرسوم نیست، و من سلاح ندارم».
روزنامه آرمان در عین حال از قول مرتضی طاهری یکی دیگر از مداحان نوشته است: «با توجه به شناختی که از محمود کریمی دارم این کار از ایشان سر نمیزند البته باید بدانید که او ورزشکار رزمی است و خطری آقای کریمی را تهدید میکرد میتوانست از این روش استفاده کند.»
مرتضی طاهری همچنین گفته است: «من از ابتدای انقلاب به دلیل شرایط امنیتی از وزارت اطلاعات سلاح گرفتم اما داشتن سلاح دلیل بر استفاده از آن نیست.»
به نوشته روزنامه آرمان، برخی مداحان چون «محمود مبینیپور، محمدرضا طاهری، اسماعیل هلالی و علی ﺁهی» نیز گفتهاند که برخی از «مداحان ویژه» از جمله محمود کریمی مجوز حمل اسلحه صادر شده و آنها اسلحه دارند.
این روزنامه همچنین از قول غلامرضا سازگار یکی دیگر از مداحان نوشته است: «برﺍی حمل ﺍسلحه دولت به هر کس صلاح بدﺍند مجوز میدهد و بین مدﺍح و غیر مدﺍح تفاوتی نیست، و ﺍگر مدﺍح جزو ﺍفرﺍد نظامی و ﺍمنیتی باشد می توﺍند سلاح حمل کند.»
روزنامه آرمان، همچنین از قول ابوالفضل ابوترابی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نهم نوشته است: «ممکن است مجوز سلاح این مداح معروف باطل شود.»
ارزانتر شدن مواد مخدر در ایران؛ هر کیلو شیشه ۱۵ میلیون، هروئین ۱۰ میلیون تومان
روزنامه جام جم از کاهش قیمت مواد مخدر در ایران خبر داده و نوشته است: «نرخ شیشه در ﺁذرماه به کیلویی ۱۵ میلیون و هروئین به کیلویی ۱۰ میلیون تومان کاهش یافت.»
روزنامه جام جم، وابسته به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، در شماره هفدهم دیماه خود ضمن انتشار گزارشی با تیتر «شیشه و هروئین روی ریل ارزانی» نوشته است: «اگر مایحتاج ضروری مردم هر روز میل به گرانی داشته باشد، ولی مخدرها و محرکها به سمت ارزان شدن پیش میرود، دلیلش هم تلاش قاچاقچیان برای تسخیر هرچه بیشتر بازار است.»
«یک منبع آگاه در شورای هماهنگی ستاد مبازره با موادمخدر» ضمن تائید «روند کاهشی قیمت دو ماده پرمصرف شیشه و هروئین در ماههای اخیر» به این روزنامه گفته است: «آمارهای ماه آذر ۹۲ نشان میدهد قیمت عمدهفروشی شیشه در هر کیلو ۱۵ میلیون تومان و برای هروئین در هر کیلو ده میلیون تومان است که نسبت به نیمه نخست امسال کمتر شده است.»
این «منبع آگاه» به روزنامه جام جم گفته است که «این قیمتهای عمدهفروشی وقتی به حوزه خردهفروشی میرسد تا تقریبا دو برابر افزایش مییابد».
مریم خباز گزارشنویس روزنامه جام جم از قول «یک خردهفروش مواد مخدر» نوشته است: «شیشه برای خردهفروشان کیلویی ۲۷ تا ۲۸ میلیون تومان هزینه دارد که قیمت هر سوت از آن برای مصرفکننده هزار تا ۲۰۰۰ تومان آب میخورد» و علاوه بر این «هروئینی که به صورت عمده، کیلویی ده میلیون تومان فروخته میشود، وقتی در دست خردهفروشان قرار میگیرد تا کیلویی ۱۷ تا ۱۸میلیون تومان» میرسد.
این روزنامه همچنین به «عرضه هروئین و شیشه با نامهای تازه» اشاره کرده و نوشته است: «هر روز خبرهای تازه میرسد تحت عنوان ورود نسل جدید مخدرهای صنعتی. دو روز پیش هم از کشف ماده مخدر جدید در استان فارس خبر رسید که مخدری گران است و هر تکه چهار سانتیمتری از آن ۱۷۰ هزار تومان قیمت دارد، اما شاید کمتر کسی بداند این مخدرها با اسامی جدید همه مشتقاتی از هروئین و شیشه است که برای ایجاد جذابیت در جوانان تولید و عرضه شده است.»
روزنامه جام جم ورود، توزیع گسترده و ارزانتر شدن قیمت مواد مخدر در ایران را به «قاچاقچیان و مافیای موادمخدر» نسبت داده، اما توضیح بیشتری درباره «مافیای مواد مخدر ایران» نداده است.
این روزنامه در عین حال نوشته است: «با یک حساب سرانگشتی میتوان به سود کلانی که عاید قاچاقچیان و فروشندگان کلان و خرد میشود، پی برد و میتوان فهمید که چرا مافیای موادمخدر هر روز قدرتمندتر از قبل میشود و هیچ نیرویی نمیتواند جلوی فعالیت باندهای قاچاق را بگیرد، حتی جلوی تولید مواد جدید را که با اسمهای جذاب و به ظاهر بیخطر، قاپ مصرفکنندگان را میدزدند.»
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در تیتر یک خود از قول غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه نوشته است: «توهین جزو وظایف نمایندگی نیست»، اما روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله شماره سهشنبه خود ضمن دفاع از علی مطهری، به مقامهای قوه قضائیه توصیه کرده است به جای اعلام جرم، از این نماینده مجلس تشکر کنند.
محمدحسین نجاتی گزارشگر و امیر جدیدی عکاس روزنامه شرق ضمن سفر به مهاباد از روستاهای جذامینشین «بصری» و «سرچنار» گزارش دادهاند. در گزارش روزنامه شرق تاکید شده است که «گرچه دوره بیماری ساکنان این دو روستا به پایان رسیده است اما در کنار زخمهای خشکشده بیماری، طرد، تنهایی، تحقیر، انگ، زندگی فلاکتبار و عدم پذیرش اجتماعی زخم آنها را تازهتر میکند».
روزنامه آرمان نظر چهارده تن از مداحان سرشناس درباره تیراندازی محمود کریمی یکی از مداحان ویژه مراسم مذهبی رهبر جمهوری اسلامی به خودروی یک زوج جوان در تهران را منتشر کرده است.
روزنامه جام جم از کاهش قیمت مواد مخدر در ایران خبر داده و نوشته است: «نرخ شیشه در ﺁذرماه به کیلویی ۱۵ میلیون و هروئین به کیلویی ۱۰ میلیون تومان کاهش یافت.»
روزنامه اعتماد عکس یک خود را به محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی اختصاص داده و ارزیابی او «از موقعیت اصلاحطلبان، امکان فعالیت سازمان مجاهدین انقلاب و چالشهای روحانی با منتقدان افراطی» را منتشر کرده است.
روزنامه شهروند در تیتر یک از قول رئیس سازمان بهزیستی نوشته است: «معتادان ترک کنند، یارانه بگیرند.»
این روزنامه همچنین گزارشی از «حاضران و غایبان جشنواره فیلم فجر» منتشر کرده است.
روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت، با تاکید بر «پاسخ مثبت مجلس به پیام حسن روحانی درباره احضار مکرر وزرا» خبر داده است که «اختلاف بر سر سوال و احضار وزرا فروکش کرده است».
روزنامههای ابتکار و جام جم عکس یک شماره سهشنبه را به بارش برف اختصاص دادهاند. روزنامه ابتکار نوشته است که روز دوشنبه با بارش برف «شهرهای شیراز، اصفهان، کرمان، یاسوج، شهرکرد، و حتی شهری مانند زاهدان پس از سالها جامه سپید بر تن کردند».
روزنامه تهران امروز نیز از قول ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران، خبر داده است که «با اجرای توافقنامه ژنو از ۲۰ ژانویه، زمینه برای کاهش نرخ دلار فراهم میشود».
انتشار خبرهای متناقض درباره «تغییر مدیریت مذاکرات هستهای» به دستور خامنهای
روزنامههای ابتکار از افزایش فشارها بر تیم مذاکرهکننده هستهای و وزارت خارجه خبر داده است، و روزنامه شرق از انتشار خبر «غیرمستندی» درباره «بازگشت مدیریت پرونده هستهای از وزارت خارجه به شورای عالی امنیت ملی» در رسانههای اصولگرا گزارش داده است.
روزنامه ابتکار در تیتر یک شماره سهشنبه خود ضمن انتشار گزارشی درباره «جدال برای نظارت بر تیم هستهای» پرسیده است که «آیا دولت دخالت مجلس را میپذیرد؟»
به نوشته این روزنامه، در حالی که از هفتههای گذشته برخی از نمایندگان مجلس موضوع نظارت مجلس بر فعالیتهای تیم مذاکرهکننده هستهای را مطرح کرده بودند، اما روز دوشنبه این موضوع یک بار دیگر در کانون خبرها قرار گرفت و «ابتدا به نقل از حسامالدین آشنا رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، گفته شد که وزارت خارجه حضور هیئت ناظر بر تیم مذاکرهکننده هستهای را نپذیرفته است»، اما ساعتی بعد «حسامالدین آشنا در گفتوگو با ایسنا چنین اظهاراتی را تکذیب کرد».
روزنامه ابتکار با اشاره به این که موضوع تشکیل تیمی برای نظارت بر تیم مذاکرهکننده هستهای اولین بار هفته پیش از سوی اسماعیل کوثری از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران و نماینده فعلی تهران در مجلس شورای اسلامی اعلام شد نوشته است: «پس از آن ابراهیم آقامحمدی دیگر نماینده مجلس در این باره اظهار کرد که تیم یاد شده ارتباطی با مجلس و کمیسیون امنیت ملی ندارد».
به گفته ابراهیم آقامحمدی، «اعضای این تیم، ۴ یا ۵ نفر هستند که تیم هستهای جمهوری اسلامی، مذاکرات را با نظارت آنها دنبال میکند و قرار نبوده است خبر وجود چنین تیمی در شورای عالی امنیت ملی افشا شود».
روزنامه ابتکار همچنین نوشته است: «به نظر میرسد که خواست برخی از افراد و گروهها برای حضور در تیم مذاکرهکننده، تمرکز اعضای این گروه را برهم خواهد زد و چالشهایی را در فضای داخلی برای مذاکرهکنند گان به وجود خواهد آورد».
روزنامه شرق نیز در تیتر یک شماره هفدهم دیماه با اشاره به «انتشار خبرهای متناقض» از «فشار تبلیغاتی بر تیم هستهای» گزارش داده و نوشته است: «هفتهنامه ۹ دی مدعی شده که مدیریت پرونده هستهای از وزارت خارجه گرفته شد و به شورای عالی امنیت ملی بازگشته است».
به نوشته روزنامه شرق، «هفتهنامه اصولگرای ۹ دی هیچ مستندی برای این خبر منتشر نکرده» اما تاکید دارد که «اشتباهات پیدرپی تیم مذاکرهکننده، منشأ تصمیم قاطع نظام در بازگرداندن قطار مذاکرات به ریل سابق آن یعنی شورای عالی امنیت ملی شده است».
روزنامه شرق همچنین گزارش داده است: «هفتهنامه ۹ دی که با مدیر مسئولی حمید رسایی منتشر میشود نوشته است که در پی آشکارشدن ضعفهای متعدد و اشکالات جدی حقوقی و فنی توافق ژنو، رهبر انقلاب در تذکری به دولت آقای روحانی، خواستار تقویت تیم مذاکرات شده است.»
این روزنامه همچنین به اظهارات منتشر شده از احمد بخشایشاردستانی در برخی سایتهای اینترنتی اشاره کرده است که از قول این عضو کمیسیون امنیت مجلس نهم خبر دادهاند که «تشکیل هیئت نظارت بر تیم مذاکرهکننده هستهای خواست مقام رهبری است».
احمد بخشایش اردستانی در گفتوگو با روزنامه شرق به طور ضمنی این اظهارات را تائید کرده و گفته است که «خبر نقلشده از او به اشتباه منتشر شده و منظورش "مقامات عالی نظام" بوده است».
«یک منبع آگاه» در وزارت خارجه جمهوری اسلامی در گفتوگو با روزنامه شرق «ادعای نشریه ۹ دی را رد کرده و آن را غیرواقعی و جنجال رسانهای» خوانده است.
همزمان صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران، در سرمقاله روزنامه شرق ضمن انتقاد از فشار بر «دیپلماتهای هستهای در دو جبهه» پرسیده است: «جنگ روانیای که برخی جریانات علیه تیم مذاکرهکننده هستهای بهوجود آوردهاند چه توجیهی دارد؟»
صادق زیباکلام با اشاره به انتشار اخبار متناقض از سوی اصولگرایان علیه تیم مذاکرهکننده هسته در دولت روحانی نوشته است: «آن چه از موضعگیری اقلیت منتقد، حاصل میشود آن است که میخواهند هرطور شده جلو موفقیت و پیشرفت مذاکرات ژنو را بگیرند.»
سرمقالهنویس روزنامه شرق در عین حال نوشته است که «اگر واقعا قرار است رویکرد دوران احمدینژاد تکرار شود که ما برنامه هستهایمان را با سرعت و شرایطی که خودمان میخواهیم به جلو خواهیم برد و غربیها هم هر تحریمی میخواهند اعمال کنند و هر قطعنامهای میخواهند صادر کنند، این سیاست هم رسما میتواند اعلام شود و نیازی به خبرسازی نامستند و غیررسمی نیست».
صادق زیباکلام همزمان از «محافظهکاری و دست به عصا بودن وزارت خارجه» در دولت روحانی انتقاد کرده و نوشته است: «تلخ آن است که همان قدر که جریان منتقد تیم دیپلماسی فعلی حالت تهاجمی دارد، وزارت خارجه انعطاف به خرج میدهد»، اما «شاید اگر وزارتخارجه با قاطعیت بیشتری به ادعاها واکنش نشان میداد، این جریان اقلیت این میزان "جری" نمیشد».
روزنامه جمهوری اسلامی: قوه قضائیه باید از علی مطهری تشکر کند، نه اعلام جرم
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در تیتر یک خود از قول غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی نوشته است: «توهین جزو وظایف نمایندگی نیست»، اما همزمان روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله شماره سهشنبه خود ضمن دفاع از علی مطهری به قوه قضائیه توصیه کرده است به جای اعلام جرم، از علی مطهری تشکر کنند.
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقالهای با تیتر «مجلس باید مدرسپرور باشد»، مقامهای قوه قضائیه را برای اعلام جرم علیه علی مطهری آن هم به اتهام انتقاد از قوه قضائیه در نطق میاندستور، مورد نکوهش قرار داده و نوشته است: «قطعاً تحت تعقیب قرار دادن این نماینده مجلس وجهه قانونی ندارد و جامعه را دچار التهاب خواهد کرد.»
سرمقالهنویس روزنامه جمهوری اسلامی به استناد اصول ۷۶، ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی فعلی ایران نوشته است که تمام این اصول تاکید دارند که «نمایندگان مجلس در اظهارنظرهایشان در مقام نمایندگی مردم، محدود به طرحها و لوایح مطروحه و یا موضوعات خاصی نیستند و میتوانند در تمام مسائل اعم از داخلی و خارجی اظهارنظر نمایند، و نکته مهمتر این است که همین اصل بر مسئولیت نمایندگان مجلس در برابر "تمام ملت" تأکید دارد و این وظیفه را به مکان خاص یا جمع خاصی محدود نمیکند».
روزنامه جمهوری اسلامی با تاکید بر این که «آن چه این روزها درباره علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی مطرح است، از مصادیق "ایفای وظایف نمایندگی" است که بر اساس آن چه قانون اساسی مقرر داشته از حق نمایندگی خود استفاده کرده و به وظیفه قانونی خود عمل کرده است، و سخنان این نماینده مجلس به هیچ وجه به مفهوم ناصالح بودن کلیه قضات و کارکنان قوه قضائیه نیست».
روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است: «مسئولان قوه قضائیه اگر بخواهند به قانون اساسی عمل نمایند باید از سخنان علی مطهری استقبال کنند و با صدور بیانیهای ضمن تشکر از وی بر تعهد خود نسبت به انجام وظایف قانونی و جبران قصورها تأکید کنند» و «قطعاً تحت تعقیب قرار دادن این نماینده مجلس به هیچ وجه وجهه قانونی ندارد و جامعه را دچار التهاب خواهد کرد».
این روزنامه همچنین نوشته است: «اگر مسئولان قوه قضائیه معتقدند بخشی از مطالب این نماینده مجلس صحیح نیست میتوانند با انتشار بیانیههای توضیحی افکار عمومی را در جریان واقعیتها قرار دهند بدون آن که او را به تعقیب قضائی تهدید کنند».
روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به این که «بعضی از مسئولان این قوه به جای آن که به وظیفه خود عمل کنند، به سخنرانی کردن و شعار دادن مشغولند و بسیاری از پروندهها بلاتکلیف ماندهاند» نوشته است:«آنها حتی باید از این که یک نماینده مجلس درباره عملکردشان اظهارنظر میکند از او تشکر نمایند و از دیگر نمایندگان هم بخواهند به مسئولیتی که قانون اساسی برعهده آنان قرار داده عمل کنند.»
سرمقالهنویس روزنامه جمهوری اسلامی همچنین به علی لاریجانی رئیس مجلس و دیگر اعضای آن نوشته است: «رئیس، اعضای هیئت رئیسه و سایر نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز باید از همکار شجاع خود حمایت کنند و راه را برای مدرسگونه عمل کردن باز کنند. مدرسپرور بودن مجلس به نفع همه است. کشور ما به نمایندگان شجاع، صریح و دلسوز به شدت نیازمند است».
نظر برخی از مداحان درباره «تیراندازی مداح ویژه»
روزنامه آرمان نظر چهارده تن از مداحان سرشناس درباره تیراندازی محمود کریمی یکی از مداحان ویژه مراسم مذهبی رهبر جمهوری اسلامی به خودروی یک زوج جوان در تهران را منتشر کرده است.
اغلب این چهارده مداح از جمله مداحانی چون یدالله بهتاش، علی آیینهچی، جواد هاشمی، جواد حیدری و سلیم موذنزاده تاکید کردهاند که اطلاعی از موضوع تیراندازی محمود کریمی ندارند و خود نیز اسلحه ندارند.
سلیم موذنزاده با انتقاد ضمنی از حمل سلاح و تیراندازی از سوی محمود کریمی گفته است: «مداح که نباید سلاح داشته باشد. من مداح هستم.»
احمد صالحی خوانساری یکی دیگر از مداحان نیز با تاکید بر این که «از جزئیات این حادثه خبر ندارم»، گفته است که «در این کشور امن، اسلحهکشی بازتاب خوبی ندارد، آقای کریمی رفیق من است اما بازتاب این حرکات خوب نیست ولو این که مجوز داشته باشد».
به نوشته روزنامه آرمان، احمد صالحی خوانساری همچنین گفته است: «بعضی از مداحان سلاح دارند اما نه برای این که در یک درگیری خیابانی اسلحهکشی کنند» و علاوه براین «حمل سلاح بین مداحان مرسوم نیست، و من سلاح ندارم».
روزنامه آرمان در عین حال از قول مرتضی طاهری یکی دیگر از مداحان نوشته است: «با توجه به شناختی که از محمود کریمی دارم این کار از ایشان سر نمیزند البته باید بدانید که او ورزشکار رزمی است و خطری آقای کریمی را تهدید میکرد میتوانست از این روش استفاده کند.»
مرتضی طاهری همچنین گفته است: «من از ابتدای انقلاب به دلیل شرایط امنیتی از وزارت اطلاعات سلاح گرفتم اما داشتن سلاح دلیل بر استفاده از آن نیست.»
به نوشته روزنامه آرمان، برخی مداحان چون «محمود مبینیپور، محمدرضا طاهری، اسماعیل هلالی و علی ﺁهی» نیز گفتهاند که برخی از «مداحان ویژه» از جمله محمود کریمی مجوز حمل اسلحه صادر شده و آنها اسلحه دارند.
این روزنامه همچنین از قول غلامرضا سازگار یکی دیگر از مداحان نوشته است: «برﺍی حمل ﺍسلحه دولت به هر کس صلاح بدﺍند مجوز میدهد و بین مدﺍح و غیر مدﺍح تفاوتی نیست، و ﺍگر مدﺍح جزو ﺍفرﺍد نظامی و ﺍمنیتی باشد می توﺍند سلاح حمل کند.»
روزنامه آرمان، همچنین از قول ابوالفضل ابوترابی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نهم نوشته است: «ممکن است مجوز سلاح این مداح معروف باطل شود.»
ارزانتر شدن مواد مخدر در ایران؛ هر کیلو شیشه ۱۵ میلیون، هروئین ۱۰ میلیون تومان
روزنامه جام جم از کاهش قیمت مواد مخدر در ایران خبر داده و نوشته است: «نرخ شیشه در ﺁذرماه به کیلویی ۱۵ میلیون و هروئین به کیلویی ۱۰ میلیون تومان کاهش یافت.»
روزنامه جام جم، وابسته به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، در شماره هفدهم دیماه خود ضمن انتشار گزارشی با تیتر «شیشه و هروئین روی ریل ارزانی» نوشته است: «اگر مایحتاج ضروری مردم هر روز میل به گرانی داشته باشد، ولی مخدرها و محرکها به سمت ارزان شدن پیش میرود، دلیلش هم تلاش قاچاقچیان برای تسخیر هرچه بیشتر بازار است.»
«یک منبع آگاه در شورای هماهنگی ستاد مبازره با موادمخدر» ضمن تائید «روند کاهشی قیمت دو ماده پرمصرف شیشه و هروئین در ماههای اخیر» به این روزنامه گفته است: «آمارهای ماه آذر ۹۲ نشان میدهد قیمت عمدهفروشی شیشه در هر کیلو ۱۵ میلیون تومان و برای هروئین در هر کیلو ده میلیون تومان است که نسبت به نیمه نخست امسال کمتر شده است.»
این «منبع آگاه» به روزنامه جام جم گفته است که «این قیمتهای عمدهفروشی وقتی به حوزه خردهفروشی میرسد تا تقریبا دو برابر افزایش مییابد».
مریم خباز گزارشنویس روزنامه جام جم از قول «یک خردهفروش مواد مخدر» نوشته است: «شیشه برای خردهفروشان کیلویی ۲۷ تا ۲۸ میلیون تومان هزینه دارد که قیمت هر سوت از آن برای مصرفکننده هزار تا ۲۰۰۰ تومان آب میخورد» و علاوه بر این «هروئینی که به صورت عمده، کیلویی ده میلیون تومان فروخته میشود، وقتی در دست خردهفروشان قرار میگیرد تا کیلویی ۱۷ تا ۱۸میلیون تومان» میرسد.
این روزنامه همچنین به «عرضه هروئین و شیشه با نامهای تازه» اشاره کرده و نوشته است: «هر روز خبرهای تازه میرسد تحت عنوان ورود نسل جدید مخدرهای صنعتی. دو روز پیش هم از کشف ماده مخدر جدید در استان فارس خبر رسید که مخدری گران است و هر تکه چهار سانتیمتری از آن ۱۷۰ هزار تومان قیمت دارد، اما شاید کمتر کسی بداند این مخدرها با اسامی جدید همه مشتقاتی از هروئین و شیشه است که برای ایجاد جذابیت در جوانان تولید و عرضه شده است.»
روزنامه جام جم ورود، توزیع گسترده و ارزانتر شدن قیمت مواد مخدر در ایران را به «قاچاقچیان و مافیای موادمخدر» نسبت داده، اما توضیح بیشتری درباره «مافیای مواد مخدر ایران» نداده است.
این روزنامه در عین حال نوشته است: «با یک حساب سرانگشتی میتوان به سود کلانی که عاید قاچاقچیان و فروشندگان کلان و خرد میشود، پی برد و میتوان فهمید که چرا مافیای موادمخدر هر روز قدرتمندتر از قبل میشود و هیچ نیرویی نمیتواند جلوی فعالیت باندهای قاچاق را بگیرد، حتی جلوی تولید مواد جدید را که با اسمهای جذاب و به ظاهر بیخطر، قاپ مصرفکنندگان را میدزدند.»