لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۴

«آمریکا در همه نهادهای جمهوری اسلامی آدم دارد»


روزنامه شهروند عکس یک شماره شنبه خود را به سیل در ایلام و لرستان و چند استان دیگر اختصاص داده و خبر داده است که «امدادرسانی به سیل‌زدگان ده استان ادامه دارد».

به نوشته این روزنامه، سیل «جان هفت نفر را گرفت و ۹۳ نفر را راهی مراکز درمانی کرد» و در ۲۴ ساعت گذشته پنج ‌هزار و ۸۰۰ نفر آسیب دیدند و به چهار هزار و ۵۰ نفر نیز امدادرسانی شده است.

روزنامه اعتماد هم تیتر یک شماره شنبه خود را به «مرگ» و «ویرانی میلیاردی» ناشی از وقوع سیل در استان‌های غربی ایران اختصاص داده و نوشته است: «در بین استان‌های غربی ایران، ایلام سه کشته داشته و خانواده جوانی گمشده همچنان در جست‌وجوی کالبد او در تلی از گل و لای هستند. در کرمانشاه، مردی جوان در سیل جان باخته و چند کیلومتر آن‌سوتر در کوهدشت لرستان نیز سه عضو یک خانواده در زیرزمین خانه‌شان با موج عظیم آب روبه‌رو شده و به دام افتادند تا آمار کشته‌شدگان سیل به هفت نفر افزایش یابد.»

مراجعه بیش از سه هزار تن از شهروندان خوزستانی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در تیتر یک روزنامه شهروند منتشر شده و این روزنامه آن را تنها یکی از «مشکلات اولین بارش پاییزی در خوزستان» عنوان کرده است.

روزنامه جوان ضمن انتشار سخنرانی حسن رحیم‌پورازغدی در نماز جمعه تهران، از قول این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته است: آمریکا «در همه نهادهای جمهوری اسلامی آدم دارد» و «برخی در داخل جاسوس سیا و موساد هستند».

همزمان روزنامه آرمان ضمن انتشار یادداشتی با تیتر «اطلاعات ازغدی از کجاست؟» به سخنان حسن رحیم‌پور ازغذی انتقاد کرده و نوشته است: «از سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران «باید سؤال شود که منظور او از آدم آمریکا چیست؟» و البته باید پرسیده شود که «این اطلاعاتی را که مدعی درست بودن‌شان است از کجا کسب کرده و منبع خبری او کیست وکجاست؟»

روزنامه ایران از «طرح ظریف برای صلح سوریه» گزارش داده و نوشته است: «ایران با طرح سه مرحله‌ای برای حل بحران سوریه پشت میز مذاکرات هتل «امپریال» وین نشست. ۱۶ کشور مؤثر در موضوع سوریه و نمایندگانی از اتحادیه اروپا و سازمان ملل در حالی برای گفت‌وگو با یکدیگر اجتماع کردند که اولین حضور ایران در مذاکرات صلح سوریه، این مذاکرات را تحت تأثیر قرار داده بود و بر امیدواری‌ها برای دستیابی به راه حل می‌افزود.»

عکس‌هایی از حمله موشکی به اردوگاه لیبرتی محل استقرار اعضای سازمان مجاهدین در عراق در صفحه یک روزنامه افکار منتشر شده و این روزنامه نوشته که دست‌کم ۲۲ تن از اعضای این سازمان کشته شده‌اند. روزنامه کیهان شمار اعضای کشته‌شده سازمان مجاهدین خلق در جریان حمله شبانه و موشکی عصر پنج‌شنبه را «۲۵ تن» اعلام کرده است.

روزنامه شرق همزمان با از سرگیری ادامه جلسات محاکمه بابک زنجانی، ضمن انتشار گزارشی دربارهٔ حامیان پشت پرده وی از قول امیرعباس سلطانی نماینده مجلس شورای اسلامی نوشته است: «می‌گویند احمدی‌نژاد کاغذپاره‌ای به بابک زنجانی داده است و او با همان کاغذپاره این همه کار انجام داده است.»

امیرعباس سلطانی همچنین به این روزنامه گفته است که اگر اسامی دو، سه نفر از حامیان بابک زنجانی را «نام ببرم شما قطعاً جرئت منتشر کردن این اسامی را نخواهید داشت».

روزنامه آرمان خبر داده است که «در میان هیاهوهای تندروهای اصولگرا برای صدور حکم اخراج علی لاریجانی از اردوگاه اصولگرایی»، محمد حسینی وزیر سابق ارشاد اسلامی گفته است: «این مسئله بستگی به این دارد که ایشان برای انتخابات چه تصمیمی بخواهد بگیرد. آیا با اصولگرایان همراه شود یا با اعتدال یا اصلاح‌طلبان. اگر بخواهد با این گروه‌ها ائتلاف کند به طور طبیعی با اصولگرایان نخواهد بود.»

روزنامه اعتماد در شماره شنبه خود یاداشتی از محسن رنانی استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان را درباره خودکشی هاوری شوان، دانش‌آموز ۱۱ ساله در اشنویه آذربایجان غربی» منتشر کرده است. محسن رنانی در این یادداشت نوشته است: «من با دوستانی که در منطقه داشتم تماس گرفتم و اخبار حاکی از تلاش مقامات محلی به ویژه آموزش و پرورش برای مصاحبه خانواده و انکار ارتباط این خودکشی با فشار مدرسه بود. نمی‌دانیم حقیقت چیست اما می‌دانیم واقعیت چیست: یک کودک دبستانی خودکشی کرده است و این خودش به اندازه یک دنیا پیام دارد.»

محسن رنانی نوشته است: «مهم این است که این کودک دیگر در میان ما نیست و مسئول این حادثه ما هستیم. همین برای ارزیابی ماهیت نظام آموزشی ما کافی است. همین پاییز جاری شنیدم برخی مدارس کردستان به علت نبودن بودجه برای تهیه سوخت، چند روز تعطیل بوده‌اند. همین یک خبر برای زیر سؤال رفتن همه ادعاهای کشوری که دومین ذخایر گاز جهان را دارد و طبق سند چشم‌انداز بیست ساله‌اش می‌خواهد در ۱۴۰۴ از همه نظر نخستین کشور منطقه باشد، کافی است.»

سیل ویرانگر در استان‌های غربی؛ هفت کشته، پنج هزار آسیب‌دیده

روزنامه شهروند عکس یک شماره شنبه خود را به سیل در ایلام و لرستان و چند استان دیگر اختصاص داده و خبر داده است که «امدادرسانی به سیل‌زدگان ده استان ادامه دارد».

به نوشته این روزنامه، «سیلاب پاییزی که در صد سال اخیر بی‌سابقه بوده، با در برگرفتن ۱۰ استان ایران، فاجعه بزرگی را به بار آورد. این سیلاب جان هفت نفر را گرفت و ۹۳ نفر را راهی مراکز درمانی کرد. از میان ده استان سیل‌زده، استان ایلام بیشترین خسارت‌های جانی و مالی را داشته است».

روزنامه شهروند با اشاره به این که «بارش باران‌های شدید پاییزی که تا روز چهارشنبه تنها چهار استان کشور را در برگرفته بود، با ادامه یافتنش این بار به فاجعه تبدیل شد و ده استان آذربایجان‌ شرقی، ایلام، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، لرستان، قزوین، گیلان و خوزستان را گرفتار سیل و آب‌گرفتگی‌های خطرناک کرد» نوشته است: «این بارش‌های سیل‌آسا جان هفت نفر را گرفت و خسارت‌های سنگینی برجای گذاشت، تا جایی که در ۲۴ ساعت گذشته پنج‌ هزار و ۸۰۰ نفر آسیب دیدند و به چهار هزار و ۵۰ نفر نیز امدادرسانی شد.»

این روزنامه تأکید کرده است که این سیل ویرانگر «بیشترین خسارت را در استان ایلام» برجا گذاشته است.

روزنامه اعتماد هم تیتر یک شماره شنبه خود را به «مرگ» و «ویرانی میلیاردی» ناشی از وقوع سیل در استان‌های غربی ایران اختصاص داده و نوشته است: «مرگ و ویرانی؛ دو میراث بارندگی‌های سه روز گذشته در استان‌های غربی کشور است.»

این روزنامه نوشته است: «از بامداد چهارشنبه، مهمانی ناخوانده زندگی مردم این استان‌ها را دگرگون کرده و بحران را نصیب‌شان ساخته است. آنها وقتی بامداد سه روز پیش به رعد و برق‌های زیبای آسمان شهرهای‌شان خیره شده بودند هرگز تصور نمی‌کردند که غرش آسمان بالای سرشان، آن تصویر زیبا را در کسری از ثانیه از چنگ‌شان درآورد و سیلی ویرانگر را مهمان خانه‌های‌شان سازد.»

به گزارش روزنامه اعتماد، «در بین استان‌های غربی ایران، ایلام سه کشته داشته و خانواده جوانی گمشده همچنان در جست‌وجوی کالبد او در تلی از گل و لای هستند. در کرمانشاه، مردی جوان در سیل جان باخته و چند کیلومتر آن ‌سوتر در کوهدشت لرستان نیز سه عضو یک خانواده در زیرزمین خانه‌شان با موج عظیم آب روبه‌رو شده و به دام افتادند تا آمار کشته‌شدگان سیل به هفت نفر افزایش یابد».

این روزنامه دربارهٔ خسارات سیل نیز نوشته است: «خسارات وارده به استان‌های غربی کشور زیاد بوده است؛ تا آنجا که باعث شد رئیس ‌جمهور گوشی تلفن را بردارد و با سخنگو و دستیار ویژه خود و استانداران تمام استان‌های سیل‌زده تماس بگیرد و جویای شرایط مردمی شود که انگار مهر زندگی پرآسیب در محروم‌ترین مناطق ایران، برای همیشه بر پیشانی آنها خورده» است.

به نوشته این روزنامه، حسن روحانی در همان لحظات ابتدایی وقوع سیل در دستور ویژه خود بر لزوم تسریع در امدادرسانی به آسیب‌دیدگان و برآورد میزان خسارات وارده تأکید کرده است و محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، و حسین فریدون، دستیار ویژه خود، را به مناطق سیل‌زده فرستاده تا آنها از نزدیک در جریان خسارات سیل قرار بگیرند؛ «خساراتی که تنها در شهر ایلام ۶۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است».

اعتماد تأکید کرده است که «حجم وسیعی از زیرساخت‌های شهر ایلام نابود شده، سیل اهالی ۲۰ هزار خانه را آواره کرده» است و بر اساس گفته یکی از اهالی ایلام «مردم را در صف‌های ۵۰۰ نفری برای بهره‌مندی از تجهیزات تخلیه آب نگه داشته است».

حسن رحیم‌پور ازغذی: «آمریکا در همه نهادهای جمهوری اسلامی آدم دارد»

روزنامه جوان ضمن انتشار نطق حسن رحیم‌پورازغدی در نماز جمعه تهران، از قول این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته است: آمریکا «در همه نهادهای جمهوری اسلامی آدم دارد» و «برخی در داخل جاسوس سیا و موساد هستند».

به نوشته این روزنامه، حسن رحیم‌پور ازغذی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، با اشاره به آن چه «فعالیت‌های جاسوسی سفارت آمریکا در سال‌های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی» خوانده، گفته است: «آنها در دولت و حوزه و مجلس آدم داشتند، فکر می‌کنید الان آدم ندارند؟ همین الان در همه نهادهای جمهوری اسلامی آدم دارند و از هر کسی به نحوی استفاده می‌کنند.»

این عضو منصوب رهبر جمهوری اسلامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفته است: «اکنون نیز آمریکا برای پنج تا ده هزار نفر در کشور پرونده دارد و خصوصیات شخصی و اخلاقی و خانوادگی و نقاط ضعف و قدرت آنها را بررسی کرده و بر روانشناسی این افراد کار کرده، مسئولان کشور از هر جناحی بدانند که آمریکا برای همه پرونده دارد.»

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، همچنین از قول حسن رحیم‌پور ازغدی نوشته است: «ما هم اکنون یقین داریم که برخی از افراد در حال حاضر با سرویس‌های آمریکا و انگلیس و صهیونیست‌ها همکاری می‌کنند. این سرویس‌های خارجی روی افراد زیادی سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا وقتی این افراد مسئول شدند غرب در تصمیم‌گیری‌های کشور از طریق این افراد نفوذ داشته باشد» و «حتی برخی از دانشجویان در اروپا به من گفته‌اند که سرویس‌های اطلاعاتی اروپایی از آنها رسماً خواسته‌اند که از داخل وزارتخانه‌ها یا سایر نهادها به آنها اطلاعات بدهند».

سخنران خطبه‌های پیش از نماز جمعه تهران با تأکید بر این که «آمریکا می‌خواست یک جمهوری اسلامی باقی بماند که با آمریکا و اسرائیل دشمن نباشد و بنا نداشته باشد که مدل‌های غیر آمریکایی ارائه کند» گفته است: در اسناد سفارت اشغال شده آمریکا در تهران «آمده که آمریکا به بعضی‌ها کمک می‌کرد تا روزنامه راه بیندازند و حتی برای آنها مقاله می‌نوشت، به بعضی کمک حزبی می‌کرد. به بعضی پول می‌داد و به جاه‌طلبی سیاسی بعضی‌ها کمک می‌کرد. آنها پروژه‌ای تعریف کرده بودند که در آن کمونیست، سلطنت‌طلب، لیبرال و آدم مذهبی و نماز شب‌خوان علیه خط امام اقدام می‌کردند. بعضی از این افراد حقوق می‌گرفتند و بعضی بدون حقوق و بدون اطلاع از این که در چه راهی هستند برای آمریکا در این پروژه بازی می‌کردند.»

به نوشته روزنامه جوان، حسن رحیم‌پورازغذی با تأکید بر این که «اکنون مقامات آمریکایی می‌گویند باید جریان‌هایی تقویت شده و به مجلس بروند که میانه‌رو و غرب گرا باشند» گفته است: «آنها چنین برنامه‌ای را برای انتخابات دوره اول مجلس نیز دنبال می‌کردند. آمریکا از اول انقلاب دنبال سر کار آوردن میانه‌روها و لیبرال‌های متمایل به خود و غرب است، آنها به این منظور از همان ابتدای انقلاب با اعضای خانواده‌های مسئولان و مراجع ارتباط می‌گرفتند و از طریق آنها جاسوسی می‌کردند.»

سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران همچنین گفته است: «هنوز خطرات و ارتباطات سرویس‌های جاسوسی در حوزه‌های مختلف وجود دارد و ما باید مراقب خط نفوذ آمریکا که رهبری به آن اشاره کردند، باشیم.»

همزمان روزنامه آرمان ضمن انتشار یادداشتی با تیتر «اطلاعات ازغدی از کجاست؟» به سخنان حسن رحیم‌پور ازغذی انتقاد کرده و نوشته است: «یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از راه‌های نفوذ دشمن در کشور سخن گفت و مدعی شد که در حال حاضر نیز آمریکا در نهادهای جمهوری اسلامی، آدم دارد.»

این روزنامه نوشته است: «روز جمعه آنهایی که سخنرانی حسن رحیم‌پور ازغدی را گوش کرده بودند به فکر فرو رفتند چون او مدعی موضوعی شد که به گفته برخی اثباتش چندان آسان نیست و برخی دیگر این طور گفتند که وی نتوانسته منظور خود را به درستی منتقل کند، چرا که مگر می‌توان این گونه ادعا کرد در نهادهای کشور عناصر آمریکا حضور دارند.»

آرمان با اشاره به این که «این ادعا از تریبون نماز جمعه پخش شد و دلسوزان پس از شنیدن آن افسوس خوردند که چرا از این تریبون که باید ندای وحدت سر داده شود اظهارتی بیان می‌شود که تردید و بدبینی در میان ملت ایجاد می‌کند» نوشته است: حسن رحیم‌پور ازغدی و «مواضع ضدآمریکایی او بر همگان واضح است اما متهم کردن حضور آدم‌هایی که دست‌پرورده آمریکا هستند اتهام کوچکی نیست»، در حالی که «او می‌توانست از واژه برخی استفاده کند که این گونه اتهامات متوجه همگان نشود».

این روزنامه همچنین نوشته است که از سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران «باید سؤال شود که منظور او از آدم آمریکا چیست؟» و البته باید پرسیده شود که «این اطلاعاتی را که مدعی درست بودن‌شان است از کجا کسب کرده و منبع خبری او کیست وکجاست؟»

«طرح ظریف برای صلح سوریه»

روزنامه ایران از «طرح ظریف برای صلح سوریه» گزارش داده و نوشته است: «ایران با طرح سه مرحله‌ای برای حل بحران سوریه پشت میز مذاکرات هتل «امپریال» وین نشست. ۱۶ کشور مؤثر در موضوع سوریه و نمایندگانی از اتحادیه اروپا و سازمان ملل در حالی برای گفت‌وگو با یکدیگر اجتماع کردند که اولین حضور ایران در مذاکرات صلح سوریه، این مذاکرات را تحت تأثیر قرار داده بود و بر امیدواری‌ها برای دستیابی به راه حل می‌افزود.»

بر اساس گزارش این روزنامه، «مبارزه با تروریسم و گروه‌های تکفیری و پایان دادن به حضور این گروه‌ها در اراضی سوریه»، «اجرای اصلاحات سیاسی در سوریه و حمایت از گفت‌وگوهای سوری - سوری برای تقویت وحدت ملی» و «اجرای طرح بازسازی سوریه با مشارکت همه طرف‌های ذی‌ربط در بحران سوریه» سه مرحله پیشنهادی است که ایران در طرح خود ارائه کرده است.

به نوشته روزنامه ایران، «علاوه بر خبرساز بودن نخستین حضور ایران در مذاکرات سوریه، آن چه مورد توجه رسانه‌ها و حتی برخی مقامات سیاسی شد، حضور توامان ایران و عربستان پشت میز مذاکره‌ای مشترک بود. حضور دو کشور که علاوه بر اختلاف نظر اساسی دربارهٔ مسائل سوریه، در ماه‌های اخیر شکاف عمیق میان خودشان نیز بروز یافته است آن قدر اهمیت داشت که فرانک اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان، در واکنش به آن گفت: گمان نمی‌کردم روزی نشستی با حضور آمریکا و اروپا و همسایگان سوریه و ایران و عربستان تشکیل شود و این دو کشور دور یک میز بنشینند».

روزنامه جوان نیز با تأکید بر آن چه «دیپلماسی منسجم ایرانی–روسی در وین» توصیف کرده و بر اساس اظهارات نمایندگان ایران و روسیه در اجلاس وین ۲ نوشته است: «موضوع اصلی مبارزه با تروریسم است، نه آینده بشار اسد.»

این روزنامه نوشته است: «آن چه نشست یک روزه وین ۲ را متفاوت می‌کند حضور تهران در این نشست است. پیش از این مذاکراتی دربارهٔ سوریه تحت عنوان ژنو۱ و۲ برگزار شده بود که با موفقیت همراه نبود.»

حسین واله، سفیر پیشین جمهوری اسلامی در الجزایر، نیز طی یادداشتی در روزنامه همدلی نوشته است: «هر چند با اجلاس همه‌جانبه وین بحران سوریه وارد مرحله حل وفصل سیاسی شده، تا حل نهایی آن راه درازی در پیش است.»

یادداشت‌نویس روزنامه همدلی با تأکید بر این که «بحران سوریه قطعه‌ای است از پازلی بزرگ‌تر که قدرت‌های جهانی باید درباره اجزای دیگر آن هم تجدیدنظر کنند» نوشته است: «تا هنگامی که برخی قدرت‌های جهانی از تبعیض‌گرایی ثبات و امنیت خاورمیانه دست نکشند و به هر دلیل میان وجوه گوناگون تروریسم که دهه‌ها این منطقه را بی‌ثبات کرده است تفکیک نکنند، بحران به پایان نخواهد رسید.»

سارا معصومی، خبرنگار اعزامی اعتماد به وین، نیز در گزارش خود از پایان وین ۲ خبر داده و از قول معاون وزیرخارجه ایران نوشته است: محمدجواد ظریف مانع تصویب برخی بندهای بیانیه‌پایانی شد.

روزنامه اعتماد همچنین از قول حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر خارجه ایران نوشته است: در پایان نشست «زمان‌بندی در خصوص کناره‌گیری اسد از قدرت با تلاش‌هایی که به عمل آمد در بیانیه مورد اشاره واقع نشد».

حامیان پشت پرده دلال نفتی به روایت یک نماینده مجلس؛ «کاغذپاره احمدی‌نژاد به بابک زنجانی»

روزنامه شرق همزمان با از سرگیری ادامه جلسات محاکمه بابک زنجانی، ضمن انتشار گزارشی دربارهٔ حامیان پشت پرده وی از قول امیرعباس سلطانی نماینده مجلس شورای اسلامی نوشته است: «می‌گویند احمدی‌نژاد کاغذپاره‌ای به بابک زنجانی داده است و او با همان کاغذپاره این همه کار انجام داده است.»

گزارش‌نویس روزنامه شرق با اشاره به این که «چهارمین جلسه دادگاه پرونده فساد نفتی امروز در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به صورت علنی برگزار می‌شود» یادآوری کرده است که بابک زنجانی، مهدی شمس و حمید فلاح هروی «بر اساس کیفرخواست، اتهامات بابک زنجانی افساد فی‌الارض، کلاهبرداری از شرکت ملی نفت و سازمان تأمین اجتماعی، جعل ۲۴ فقره اسناد بانکی، پول‌شویی و نشر اکاذیب است. همچنین اتهامات م. ش متهم ردیف دوم پرونده، افساد فی‌الارض، مشارکت در کلاهبرداری، مشارکت در پول‌شویی و اتهامات ح.ف.ه متهم ردیف سوم این پرونده افساد فی‌الارض، مشارکت در کلاهبرداری از شرکت HK، مشارکت در کلاهبرداری از تأمین اجتماعی و مشارکت در پول‌شویی است».

به گزارش روزنامه شرق، امیرعباس سلطانی نماینده مجلس با اشاره به این که «احمدی‌نژاد کاغذپاره‌ای به بابک زنجانی داده است و او با همان کاغذپاره این همه کار انجام داده است» گفته است: «حالا و در جریان محاکمه بابک زنجانی «نه آن کاغذپاره موجود است و نه شاهدی برای اثبات این کاغذپاره وجود دارد».

این نماینده مجلس تأکید کرده که درباره این «کاغذپاره» فقط «حرف‌هایی گفته می‌شود؛ چیزی که مستند نباشد، نمی‌تواند جرمی را متوجه آقای احمدی‌نژاد کند. ضمن این که پای هیچ‌ یک از این قراردادهای نفتی را احمدی‌نژاد امضا نکرده است؛ البته زنجانی از رانت ایشان به‌ قطع ‌ و یقین استفاده کرده است؛ اما مدرکی نداریم که بخواهیم ادعا کنیم».

امیرعباس سلطانی همچنین گفته است: «جای افراد دیگری که جزء مهره‌های اصلی این پرونده هستند در این دادگاه خالی است؛ در حالی ‌که تا این افراد مجازات نشوند، فساد ریشه‌کن نخواهد شد.»

این عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس شورای اسلامی درباره پشت پرده حمایت از بابک زنجانی به افرادی اشاره کرده است که «کسی شهامت ندارد نام آنها را بر زبان آورد» و گفته است: «چنین کسی که می‌آید وارد سیستم هولدینگ نفتی می‌شود، باید حتماً افراد قوی و صاحب‌اختیاری پشت سرش قرار بگیرند و بدون آنها امکان ندارد، بتواند این‌گونه پیش برود. حال این افراد یا با نام هستند یا بی‌نام. آن چه ما در این مدت به قوه قضائیه گفته‌ایم، این است که فقط با محاکمه آقای زنجانی، چیزی حل نخواهد شد؛ مگر این که دادگاه علنی باشد و کسانی که به نوعی برای او صحنه‌سازی و با او همکاری کرده‌اند نیز در این دادگاه محاکمه شوند.»

امیرعباس سلطانی همچنین به روزنامه شرق گفته است: «من اگر دو، سه نفر از این افراد را برای شما نام ببرم شما قطعاً جرئت منتشر کردن این اسامی را نخواهید داشت. ما اعتقاد داریم باید با اینها برخورد شود و این افراد محاکمه شوند وگرنه محاکمه صرف بابک زنجانی فایده‌ای ندارد و چهار سال دیگر دوباره همین افراد، امثال بابک زنجانی‌ها را به وجود می‌آورند. در حالی ‌که ما باید با ریشه فساد برخورد کنیم.»

امیرعباس سلطانی با تأکید بر این که برخی از حامیان و همکاران بابک زنجانی «باید محاکمه شوند» گفته است: «در کنار بابک زنجانی و علاوه بر او و متهمان دیگر پرونده، آنها هم باید در دادگاه علنی محاکمه شوند. طبیعی نیست کسی با گذراندن سربازی در بانک مرکزی در ۱۰ سال، تبدیل به یک میلیاردر در دنیا شود. قطعاً پای این مثلث شوم در میان بوده است.»

این نماینده مجلس با بیان این که وکلای بابک زنجانی پس از قرائت کیفرخواست «یک ماه فرصت خواستند که بروند سندسازی کنند و مطابق با اتهام‌ها شروع به جمع‌آوری مدرک کنند» گفته است: «معتقدم اگر این دادگاه بخواهد رسالت خود را انجام دهد، در فاز بعدی باید علنی برگزار شود و قطعاً افرادی که در این پرونده به‌نوعی دخیل بوده‌اند و رانت‌سازان و رانت‌خواران نیز باید محاکمه شوند.»

روزنامه شرق همزمان از قول غلامرضا مهدوی وکیل شرکت نفت که یکی از شاکیان اصلی پرونده بابک زنجانی است نوشته است که «این داستان که او راننده مرحوم نوربخش] رئیس کل اسبق بانک مرکزی[ بوده، کاملاً دروغ و ساختگی است و اصلاً چنین چیزی وجود ندارد و مسئولان بانک مرکزی رسماً اعلام کرده‌اند این موضوع دروغ است و بابک زنجانی هیچ موقع در بانک مرکزی سمت و نه نقشی نداشته است.»

وکیل شرکت ملی نفت گفته است که پس از شدت‌گرفتن تحریم‌ها و ضرورت جابه‌جایی پول «کار بازار صرافان رونق بیشتری» گرفته بود و «صراف‌هایی بودند که البته خدمات خوبی به کشور و مردم ارائه کردند و برخی نیز بیشتر به‌ دنبال سودجویی بودند. آقای بابک زنجانی نیز ابتدا از این راه وارد می‌شود و به‌تدریج بستر خوبی برای سودجویی بیشتر پیدا می‌کند».

غلامرضا مهدوی همچنین از وجود «پرونده‌ای در رابطه با خرید مال مسروقه» در کارنامه بابک زنجانی خبر داده و با تأکید بر این که این پرونده در سوابق کیفری وی موجود است، گفته است: «نیروی انتظامی، سابقه قبلی متهم را مشخص کرده و جالب است بدانید آقای بابک زنجانی حداقل از پنج هویت مختلف و نزدیک به هم و فقط برای فریب استفاده می‌کرده؛ این موارد را پلیس به صورت مستند گزارش داده است.»

به نوشته روزنامه شرق، رسول کوهپایه وکیل بابک زنجانی اما گفته است که عدم‌ صداقت موکلم «غیرواقعی است».

رسول کوهپایه گفته است: «بابک زنجانی در ابتدای بازداشت در حالی ‌که رأی او قطعی نشده بود تا ملزم به رد مال شود، داوطلبانه با انتقال وکالت رسمی همه اموال داخل کشور خود را به وزارت نفت واگذار می‌کند» و حتی قبلاً هم گفته بود اگر شرکت نفت]حین تحریم ها[ توانست یک دلار جابه‌جا کند، من دو میلیارد دلار را منتقل می‌کنم.»

روزنامه شرق البته نوشته است: «در دو سال گذشته هر چه بیان شده، سخنان دیگران درباره این پرونده بوده و فقط گاهی از متهم ردیف اول نقل قول‌هایی مطرح شده است. باید دید بابک زنجانی که چندی پیش در واکنش به سخنان وزیر نفت گفته بود در دادگاه با مستندات خواهم گفت که چه کسی حرام‌خوار است، مستنداتی برای دفاع از خود دارد یا باز هم به قول بسیاری افراد مطلع از پرونده، به دنبال وقت‌کشی خواهد بود.»

XS
SM
MD
LG