روزنامه فرهیختگان از «آغاز رابطه نفتی ایران و آمریکا» و حضور نمایندگان برخی از شرکتهای نفتی آمریکا در ایران خبر داده است.
روزنامه کیهان از قول فرمانده نیروی انتظامی خبر داده است که «روزی ۲ هزار سرقت در ایران رخ میدهد» و به همین دلیل اولویت این نیرو «در سال ۹۳ مبارزه با سرقت» است.
روزنامه همشهری در گزارشی با تیتر «مجرمهای میلیاردی محترم»، به طور ضمنی از برخورد با سارقان خردهپا و در اصطلاح جامعهشناسی «یقه چرکی» و عدم برخورد و محاکمه با جرایم میلیاردی «یقه سفیدها» انتقاد کرده است.
روزنامه آرمان خبر داده است که معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست قرار است به عنوان «اولین بانوی ﺍصلاحطلب پیش از خطبههای نماز جمعه تهران» سخنرانی کند.
روزنامه اعتماد در شماره پنجشنبه خود گزارش داده است که «تفکیک جنسیتی به کانکسهای شهرداری هم رسید و دوچرخههای شهرداری همچنان برای زنان ممنوع است».
روزنامه تهران امروز عکس یک شماره بیست و ششم دیماه خود را به دیدار «محمدجواد ظریف و بشار اسد» اختصاص داده و نوشته است: «وزیر امور خارجه روز چهارشنبه ضمن دیدار با بشار اسد در دمشق، بر حل بحران سوریه با شیوههای مسالمتآمیز تاکید کرد».
روزنامه رسالت در تیتر یک شماره پنجشنبه خود از قول صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی نوشته است: «سپاه و اطلاعات مراقب خطر جریانهای تکفیری باشند.»
روزنامه شهروند ضمن انتشار عکسی از رضا کیانیان با پسزمینه آلودگی هوای تهران، نوشته است که در آستانه روز هوای پاک، این بازیگر سینما با حضور در برج میلاد تهران ضمن انتقاد از بیتوجهی مسئولان به آلودگی هوا گفته است: «این هوا عین آدمکشی است، قتل است. فقط من نمیدانم چرا کسی این قتل را پیگیری نمیکند؟ چرا کسی به ما جواب نمیدهد؟ چرا به ما نمیگویند که این هوا با ما چه میکند؟»
روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت، در تیتر یک خود از قول حسن روحانی نوشته است: «دولت هر کاری که انجام میدهد با هدایت مقام رهبری و پشتوانه مردم است» و «معنی ایستادگی، درگیری و درشتگویی نیست».
به نوشته این روزنامه، رئیس جمهوری اسلامی در دومین روز سفر به خوزستان طی سخنانی گفت: «برای کاهش تنش نیاز به اعتمادسازی است ما با دنیا در حال ستیز نیستیم، در حال جنگ نیستیم، اما روی مصالح ملی محکم ایستادهایم و اراده ما این است که با دنیا تعامل سازنده و مؤثر داشته باشیم».
ایران همچنین از قول حسن روحانی نوشته است: «شبکه ملی اطلاعات با پهنای باند مطلوب در راه است».
حضور نمایندگان شرکتهای نفتی آمریکا در ایران
روزنامه فرهیختگان از «آغاز رابطه نفتی ایران و آمریکا» و حضور نمایندگان برخی از شرکتهای نفتی آمریکا در ایران خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، «برگزاری نمایشگاه بینالمللی انرژی در کیش و روشن شدن برخی اطلاعات از این نمایشگاه نشان میدهد نمایندگان برخی شرکتهای بالادستی آمریکایی در حال حاضر در ایران حضور دارند».
علی ماجدی، معاون وزیر نفت، در گفتوگو با روزنامه فرهیختگان ضمن «تائید حضور نمایندگان شرکتهای آمریکایی در ایران» گفته است: «حضور نماینده یک شــرکت بالادستی آمریکایی در نمایشگاه بینالمللی انرژی در ایران میتواند به معنای فراهم شدن مقدماتی باشد که در نهایت میتواند ارتباط نفتی ایران و آمریــکا را برقرار کند».
به نوشته این روزنامه، «شرکتهای آمریکایی هنوز موضعگیری درخصوص حضور نمایندههای خود در کیش نکردهاند»، اما معاون بینالملل وزیر نفت در عین حال تاکید کرده است که «هنوز مذاکرههای نفتی با آمریکا نداشته است، اما به دلیل این حضور نماینده شرکت آمریکایی، امیدوار به برقراری رابطه نفتی ایران و آمریکاست».
روزنامه فرهیختگان با اشاره به این که «علاوه بر آمریکا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله ایتالیا، هلند، فرانسه، ایتالیا، اتریش، اسپانیا، پرتغال، آلمان و بلژیک نیز در نمایشگاه بینالمللی انرژی کیش حضور دارند» نوشته است: «اما اهمیت حضور آمریکا در چنین نمایشگاهی» بیشتر است.
به گزارش این روزنامه، «بسیاری از کارشناسان معتقدند باید این حضــور را به معنای آغاز ارتباط نفتی ایران و آمریکا دانست، چراکه حضور شرکتهای بالادستی به معنای بررسی شرایط و مذاکره برای سرمایهگذاری در ایران است»، اما «باید منتظر اعلام نظر رسمی وزارت نفت بود تا روشن شــود گام بعدی این همکاری چه خواهد بود».
آمار تازه فرمانده نیروی انتظامی: ثبت روزی ۲ هزار سرقت و سالی ۹۰۰ تجاوز به عنف
روزنامه کیهان خبر داده است که اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی روز چهارشنبه در «همایش معاونین عملیاتی» این نیرو گفت: «در سال ۹۳ مبارزه با سرقت که شایعترین جرم در ایران است در اولویت کار پلیس در دستور کار قرار خواهد گرفت، و پس از آن برخورد با خردهفروشان مواد مخدر که ویترین اجتماعی را دچار آسیب کردهاند مورد بررسی قرار میگیرد».
به نوشته این روزنامه، فرمانده نیروی انتظامی درباره آمار و اهمیت «جرایم جنایی» گفت: «جرایم جنایی شامل چندین مورد میشود به عنوان مثال در زمینه قتل در طول سال یک هزار و ۹۰۰ تا دو هزار مورد، گروگانگیری بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ مورد، و تجاوز به عنف مثلاً ۹۰۰ مورد که مجموع آنها در طول سال حدود پنج تا شش هزار مورد میشود»، اما تاکید کرد که «روزانه ۲ هزار فقره سرقت در ایران رخ میدهد».
این روزنامه همچنین از قول اسماعیل احمدی مقدم نوشته است: «بر اساس آمار ۹ ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته، ۲۶ درصد افزایش سرقت ثبت شده است.»
کیهان که تحت نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی منتشر میشود علاوه بر آمار افزایش سرقت در ایران، از قول اسماعیل احمدی مقدم نوشته است که «رسیدگی به همه موارد سرقتها امکانپذیر نیست، و فرمهایی که مأموران سر صحنه پر میکنند برای مردم این تصور را به وجود میآورد که مأمور نسبت به این مسئله بیتوجهی کرده است، در حالی که وقتی فرمها به مرکز ارسال میشود، شگردها شناسایی و به سرنخهایی دست مییابیم و باندهای سرقت با ۳۰۰ تا ۴۰۰ فقره سرقت که قابل توجه است، از این طریق دستگیر میشوند».
به نوشته این روزنامه، فرمانده نیروی انتظامی همچنین گفت که «به استانهای کشور تأکید شده است که سرقتهایی مثل سرقتهای مسلحانه، سرقتهای بانک و طلافروشی به سرعت بررسی و خارج از روال، متخلفان شناسایی شوند، اما چنین امکانی برای سایر سرقتهای خرد وجود ندارد».
مصونیت «مجرمهای میلیاردی محترم»
روزنامه همشهری در گزارشی با تیتر «مجرمهای میلیاردی محترم»، به طور ضمنی از برخورد با سارقان خردهپا و در اصطلاح جامعهشناسی «یقه چرکی» و عدم برخورد و محاکمه با جرایم میلیاردی «یقه سفیدها» انتقاد کرده است.
این روزنامه نوشته است: «اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، خبر داد که به طور متوسط هر روز ۲ هزار فقره سرقت در ایران اتفاق میافتد و میگوید که عنصر اصلی در سرقت، مشکلات اقتصادی است.» اما «این آمار در حالی ارائه میشود که آماری از جرایم یقهسفیدان در دست نیست».
محمدعلی بدری در گزارش روزنامه همشهری با اشاره به «پرونده بیمه ایران، پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی، پرونده بدهکار بزرگ وزارت نفت و رانتخواری میلیاردی که در نامه یکی از نمایندگان به دولت افشا شد» نوشته است که اینها تازهترین نامها در پروندههای فساد مالی میلیاردی هستند و «این نامها هرگز جیب کسی را نزدهاند، اما رقمی که در پرونده اقتصادی آنها مورد بررسی است، میلیاردها برابر کیف پول شماست».
گزارشنویس روزنامه همشهری با طرح این پرسش که «چه کسی جرم را تعریف میکند؟»، نوشته است «اگر ناشناسی دست در جیب ما بکند و کیف ما را با ۱۰۰هزار تومان موجودی بزند، مجرم است و عدهای پشت سر او میدوند و "آی دزد، آی دزد" سر میدهند، سرقت است و مجازات او را قانون جزایی مشخص میکند» اما اگر «به جای ناشناس سردرگریبان، یک یقهسفید را بنشانیم. این بار پشت یک میز شیک و تمیز و این بار فقط با یک امضا میلیاردها دلار از منابع محدود مالی یا بزرگترین امکانهای غیرمادی تحت اراده او قرار میگیرد و از جرم فاحش او چشمپوشی میشود».
عماد افروغ جامعهشناس نیز در گفتوگو با روزنامه همشهری «رشد مجرمان یقه سفید را نتیجه نابرابری در روابط قدرت» توصیف کرده و گفته است: «جوامعی که چندان توجهی به عدالت اجتماعی ندارند و مسئله عدالت در ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی درجه اول اهمیت را ندارد، جرایم طبقه متوسط و فرادست ظهور پیدا میکند».
معصومه ابتکار، «نخستین زن ﺍصلاحطلب پشت تریبون نماز جمعه»
روزنامه آرمان ضمن انتشار عکسی از معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در صفحه یک شماره پنجشنبه خود خبر داده است که «معصومه ابتکار سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران است».
مطهره شفیعی طی گزارشی با تیتر «بانوی ﺍصلاحطلب پشت تریبون نماز جمعه» در روزنامه آرمان نوشته است: «نسیم اعتدال و تغییرات در برخی مواقع سرعت بیشتری از آن چه دارد که تصور میشود» و اکنون قرار است «برای نخستین بار معصومه ابتکار به عنوان «بانویی اصلاحطلب و فراتر از آن یک عضو اردوگاه اصلاحطلبی پشت تریبون نماز جمعه به عنوان سخنران پیش از خطبهها حضور پیدا کند».
روزنامه آرمان نوشته است که «با اعلام این خبر حتی سایتهای تندرو هم نتوانستند در برابر این حضور مقاومت کنند و در گزارشهایی عنوان داشتند برای نخستین بار یک بانو پشت تریبون نماز جمعه قرار میگیرد».
این روزنامه با اشاره به سوابق معصومه ابتکار در «اشغال سفارت آمریکا» و سمت «سخنگویی» او در میان «دانشجویان پیرو خط امام» که سفارت آمریکا را در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ اشغال کردند، یادآوری کرده است که معصومه ابتکار در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی نیز «اولین زنی بود که به کابینه یکی از دولتهای پس از انقلاب راه یافت».
روزنامه آرمان همچنین نوشته است: «با حضور معصومه ابتکار پشت تریبون نماز جمعه نگرانیهای بخشی از جامعه که به سمت اردوگاه اصلاحطلبی گرایش دارند نیز برطرف شود و مثل همیشه اقشار جامعه فارغ از اصلاحطلب یا اصولگرا بودن در کنار هم در صفوف نمازجمعه بنشینند».
«تفکیک جنسیتی به اجاره دوچرخههای شهرداری تهران هم رسید»
روزنامه اعتماد در شماره پنجشنبه خود گزارش داده است که «تفکیک جنسیتی به کانکسهای شهرداری هم رسید و دوچرخههای شهرداری همچنان برای زنان ممنوع است».
غزل حضرتی گزارشنویس روزنامه اعتماد با اشاره به این که «دوچرخههای نارنجی و سبز در کنار کانکسهای نارنجی در گوشه و کنار خیابانهای شلوغ» تهران چند وقتی است نگاه هر بینندهای را به خود جلب میکند، نوشته است که «ردیف دوچرخههای نویی که مجهز به کلاه و تجهیزات ایمنی هستند خیلی هم نتوانستند در ایجاد فرهنگ دوچرخهسواری تاثیرگذار باشند» چرا که اجاره این دوچرخهها به زنان ممنوع است.
گزارشنویس اعتماد نوشته است: «سراغ کانکسدار و متولی دوچرخهها که میروید با انواع و اقسام شرایط ثبتنام مواجه میشوید، شرایطی که حرفی از جنسیت نزده و وقتی متوجه تفکیک جنسیتیاش میشوید که آماده ثبتنام شدهاید و با جملهای دچار حس یخزدگی میشوید: به زنان دوچرخه نمیدهیم.»
به نوشته این روزنامه، درحالی که شرایط عضویت و استفاده از این دوچرخهها «برای همه افراد بالای ۱۸ سال آزاد است»، اما «هرگز جنسیت مونث در میان این "افراد" نبوده و زنان خودشان باید بدانند در این تسهیلات شهری سهمی ندارند، و فقط زمانی زنان میتوانند از این تسهیلات بهره ببرند که همراه با مردی به کانکس مراجعه کنند و در واقع کسی که دوچرخه را میدهد چشمانش را ببندد و خلاف کند و دوچرخهای را به نام مردی، به زنی تحویل دهد».
گزارشنویس روزنامه اعتماد نوشته است که تنها راهنمایی مسئول کانکس دوچرخههای شهرداری به زنان و دختران این است که «که «همراه با برادر، همسر یا پدرتان یا هر مرد دیگری بیایید ثبتنام کنید، بعد خودتان از دوچرخه استفاده کنید».
غزل حضرتی در گزارش روزنامه اعتماد نوشته است: «در شرایط ثبتنام برای دریافت دوچرخههای شهرداری «نوشتهاند حداقل سن ۱۵ سال است، و تصور این که پسربچهای ۱۵ ساله میتواند صاحب چند ساعته دوچرخهای شود و زنی هرچند ساله نمیتواند، تصوری تلخ است، آن قدر که زنان با همه مصیبتهایش ترجیح میدهند با دوچرخه خود در خیابانها ظاهر شوند».
روزنامه کیهان از قول فرمانده نیروی انتظامی خبر داده است که «روزی ۲ هزار سرقت در ایران رخ میدهد» و به همین دلیل اولویت این نیرو «در سال ۹۳ مبارزه با سرقت» است.
روزنامه همشهری در گزارشی با تیتر «مجرمهای میلیاردی محترم»، به طور ضمنی از برخورد با سارقان خردهپا و در اصطلاح جامعهشناسی «یقه چرکی» و عدم برخورد و محاکمه با جرایم میلیاردی «یقه سفیدها» انتقاد کرده است.
روزنامه آرمان خبر داده است که معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست قرار است به عنوان «اولین بانوی ﺍصلاحطلب پیش از خطبههای نماز جمعه تهران» سخنرانی کند.
روزنامه اعتماد در شماره پنجشنبه خود گزارش داده است که «تفکیک جنسیتی به کانکسهای شهرداری هم رسید و دوچرخههای شهرداری همچنان برای زنان ممنوع است».
روزنامه تهران امروز عکس یک شماره بیست و ششم دیماه خود را به دیدار «محمدجواد ظریف و بشار اسد» اختصاص داده و نوشته است: «وزیر امور خارجه روز چهارشنبه ضمن دیدار با بشار اسد در دمشق، بر حل بحران سوریه با شیوههای مسالمتآمیز تاکید کرد».
روزنامه رسالت در تیتر یک شماره پنجشنبه خود از قول صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی نوشته است: «سپاه و اطلاعات مراقب خطر جریانهای تکفیری باشند.»
روزنامه شهروند ضمن انتشار عکسی از رضا کیانیان با پسزمینه آلودگی هوای تهران، نوشته است که در آستانه روز هوای پاک، این بازیگر سینما با حضور در برج میلاد تهران ضمن انتقاد از بیتوجهی مسئولان به آلودگی هوا گفته است: «این هوا عین آدمکشی است، قتل است. فقط من نمیدانم چرا کسی این قتل را پیگیری نمیکند؟ چرا کسی به ما جواب نمیدهد؟ چرا به ما نمیگویند که این هوا با ما چه میکند؟»
روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت، در تیتر یک خود از قول حسن روحانی نوشته است: «دولت هر کاری که انجام میدهد با هدایت مقام رهبری و پشتوانه مردم است» و «معنی ایستادگی، درگیری و درشتگویی نیست».
به نوشته این روزنامه، رئیس جمهوری اسلامی در دومین روز سفر به خوزستان طی سخنانی گفت: «برای کاهش تنش نیاز به اعتمادسازی است ما با دنیا در حال ستیز نیستیم، در حال جنگ نیستیم، اما روی مصالح ملی محکم ایستادهایم و اراده ما این است که با دنیا تعامل سازنده و مؤثر داشته باشیم».
ایران همچنین از قول حسن روحانی نوشته است: «شبکه ملی اطلاعات با پهنای باند مطلوب در راه است».
حضور نمایندگان شرکتهای نفتی آمریکا در ایران
روزنامه فرهیختگان از «آغاز رابطه نفتی ایران و آمریکا» و حضور نمایندگان برخی از شرکتهای نفتی آمریکا در ایران خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، «برگزاری نمایشگاه بینالمللی انرژی در کیش و روشن شدن برخی اطلاعات از این نمایشگاه نشان میدهد نمایندگان برخی شرکتهای بالادستی آمریکایی در حال حاضر در ایران حضور دارند».
علی ماجدی، معاون وزیر نفت، در گفتوگو با روزنامه فرهیختگان ضمن «تائید حضور نمایندگان شرکتهای آمریکایی در ایران» گفته است: «حضور نماینده یک شــرکت بالادستی آمریکایی در نمایشگاه بینالمللی انرژی در ایران میتواند به معنای فراهم شدن مقدماتی باشد که در نهایت میتواند ارتباط نفتی ایران و آمریــکا را برقرار کند».
به نوشته این روزنامه، «شرکتهای آمریکایی هنوز موضعگیری درخصوص حضور نمایندههای خود در کیش نکردهاند»، اما معاون بینالملل وزیر نفت در عین حال تاکید کرده است که «هنوز مذاکرههای نفتی با آمریکا نداشته است، اما به دلیل این حضور نماینده شرکت آمریکایی، امیدوار به برقراری رابطه نفتی ایران و آمریکاست».
روزنامه فرهیختگان با اشاره به این که «علاوه بر آمریکا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله ایتالیا، هلند، فرانسه، ایتالیا، اتریش، اسپانیا، پرتغال، آلمان و بلژیک نیز در نمایشگاه بینالمللی انرژی کیش حضور دارند» نوشته است: «اما اهمیت حضور آمریکا در چنین نمایشگاهی» بیشتر است.
به گزارش این روزنامه، «بسیاری از کارشناسان معتقدند باید این حضــور را به معنای آغاز ارتباط نفتی ایران و آمریکا دانست، چراکه حضور شرکتهای بالادستی به معنای بررسی شرایط و مذاکره برای سرمایهگذاری در ایران است»، اما «باید منتظر اعلام نظر رسمی وزارت نفت بود تا روشن شــود گام بعدی این همکاری چه خواهد بود».
آمار تازه فرمانده نیروی انتظامی: ثبت روزی ۲ هزار سرقت و سالی ۹۰۰ تجاوز به عنف
روزنامه کیهان خبر داده است که اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی روز چهارشنبه در «همایش معاونین عملیاتی» این نیرو گفت: «در سال ۹۳ مبارزه با سرقت که شایعترین جرم در ایران است در اولویت کار پلیس در دستور کار قرار خواهد گرفت، و پس از آن برخورد با خردهفروشان مواد مخدر که ویترین اجتماعی را دچار آسیب کردهاند مورد بررسی قرار میگیرد».
به نوشته این روزنامه، فرمانده نیروی انتظامی درباره آمار و اهمیت «جرایم جنایی» گفت: «جرایم جنایی شامل چندین مورد میشود به عنوان مثال در زمینه قتل در طول سال یک هزار و ۹۰۰ تا دو هزار مورد، گروگانگیری بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ مورد، و تجاوز به عنف مثلاً ۹۰۰ مورد که مجموع آنها در طول سال حدود پنج تا شش هزار مورد میشود»، اما تاکید کرد که «روزانه ۲ هزار فقره سرقت در ایران رخ میدهد».
این روزنامه همچنین از قول اسماعیل احمدی مقدم نوشته است: «بر اساس آمار ۹ ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته، ۲۶ درصد افزایش سرقت ثبت شده است.»
کیهان که تحت نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی منتشر میشود علاوه بر آمار افزایش سرقت در ایران، از قول اسماعیل احمدی مقدم نوشته است که «رسیدگی به همه موارد سرقتها امکانپذیر نیست، و فرمهایی که مأموران سر صحنه پر میکنند برای مردم این تصور را به وجود میآورد که مأمور نسبت به این مسئله بیتوجهی کرده است، در حالی که وقتی فرمها به مرکز ارسال میشود، شگردها شناسایی و به سرنخهایی دست مییابیم و باندهای سرقت با ۳۰۰ تا ۴۰۰ فقره سرقت که قابل توجه است، از این طریق دستگیر میشوند».
به نوشته این روزنامه، فرمانده نیروی انتظامی همچنین گفت که «به استانهای کشور تأکید شده است که سرقتهایی مثل سرقتهای مسلحانه، سرقتهای بانک و طلافروشی به سرعت بررسی و خارج از روال، متخلفان شناسایی شوند، اما چنین امکانی برای سایر سرقتهای خرد وجود ندارد».
مصونیت «مجرمهای میلیاردی محترم»
روزنامه همشهری در گزارشی با تیتر «مجرمهای میلیاردی محترم»، به طور ضمنی از برخورد با سارقان خردهپا و در اصطلاح جامعهشناسی «یقه چرکی» و عدم برخورد و محاکمه با جرایم میلیاردی «یقه سفیدها» انتقاد کرده است.
این روزنامه نوشته است: «اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، خبر داد که به طور متوسط هر روز ۲ هزار فقره سرقت در ایران اتفاق میافتد و میگوید که عنصر اصلی در سرقت، مشکلات اقتصادی است.» اما «این آمار در حالی ارائه میشود که آماری از جرایم یقهسفیدان در دست نیست».
محمدعلی بدری در گزارش روزنامه همشهری با اشاره به «پرونده بیمه ایران، پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی، پرونده بدهکار بزرگ وزارت نفت و رانتخواری میلیاردی که در نامه یکی از نمایندگان به دولت افشا شد» نوشته است که اینها تازهترین نامها در پروندههای فساد مالی میلیاردی هستند و «این نامها هرگز جیب کسی را نزدهاند، اما رقمی که در پرونده اقتصادی آنها مورد بررسی است، میلیاردها برابر کیف پول شماست».
گزارشنویس روزنامه همشهری با طرح این پرسش که «چه کسی جرم را تعریف میکند؟»، نوشته است «اگر ناشناسی دست در جیب ما بکند و کیف ما را با ۱۰۰هزار تومان موجودی بزند، مجرم است و عدهای پشت سر او میدوند و "آی دزد، آی دزد" سر میدهند، سرقت است و مجازات او را قانون جزایی مشخص میکند» اما اگر «به جای ناشناس سردرگریبان، یک یقهسفید را بنشانیم. این بار پشت یک میز شیک و تمیز و این بار فقط با یک امضا میلیاردها دلار از منابع محدود مالی یا بزرگترین امکانهای غیرمادی تحت اراده او قرار میگیرد و از جرم فاحش او چشمپوشی میشود».
عماد افروغ جامعهشناس نیز در گفتوگو با روزنامه همشهری «رشد مجرمان یقه سفید را نتیجه نابرابری در روابط قدرت» توصیف کرده و گفته است: «جوامعی که چندان توجهی به عدالت اجتماعی ندارند و مسئله عدالت در ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی درجه اول اهمیت را ندارد، جرایم طبقه متوسط و فرادست ظهور پیدا میکند».
معصومه ابتکار، «نخستین زن ﺍصلاحطلب پشت تریبون نماز جمعه»
روزنامه آرمان ضمن انتشار عکسی از معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در صفحه یک شماره پنجشنبه خود خبر داده است که «معصومه ابتکار سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران است».
مطهره شفیعی طی گزارشی با تیتر «بانوی ﺍصلاحطلب پشت تریبون نماز جمعه» در روزنامه آرمان نوشته است: «نسیم اعتدال و تغییرات در برخی مواقع سرعت بیشتری از آن چه دارد که تصور میشود» و اکنون قرار است «برای نخستین بار معصومه ابتکار به عنوان «بانویی اصلاحطلب و فراتر از آن یک عضو اردوگاه اصلاحطلبی پشت تریبون نماز جمعه به عنوان سخنران پیش از خطبهها حضور پیدا کند».
روزنامه آرمان نوشته است که «با اعلام این خبر حتی سایتهای تندرو هم نتوانستند در برابر این حضور مقاومت کنند و در گزارشهایی عنوان داشتند برای نخستین بار یک بانو پشت تریبون نماز جمعه قرار میگیرد».
این روزنامه با اشاره به سوابق معصومه ابتکار در «اشغال سفارت آمریکا» و سمت «سخنگویی» او در میان «دانشجویان پیرو خط امام» که سفارت آمریکا را در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ اشغال کردند، یادآوری کرده است که معصومه ابتکار در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی نیز «اولین زنی بود که به کابینه یکی از دولتهای پس از انقلاب راه یافت».
روزنامه آرمان همچنین نوشته است: «با حضور معصومه ابتکار پشت تریبون نماز جمعه نگرانیهای بخشی از جامعه که به سمت اردوگاه اصلاحطلبی گرایش دارند نیز برطرف شود و مثل همیشه اقشار جامعه فارغ از اصلاحطلب یا اصولگرا بودن در کنار هم در صفوف نمازجمعه بنشینند».
«تفکیک جنسیتی به اجاره دوچرخههای شهرداری تهران هم رسید»
روزنامه اعتماد در شماره پنجشنبه خود گزارش داده است که «تفکیک جنسیتی به کانکسهای شهرداری هم رسید و دوچرخههای شهرداری همچنان برای زنان ممنوع است».
غزل حضرتی گزارشنویس روزنامه اعتماد با اشاره به این که «دوچرخههای نارنجی و سبز در کنار کانکسهای نارنجی در گوشه و کنار خیابانهای شلوغ» تهران چند وقتی است نگاه هر بینندهای را به خود جلب میکند، نوشته است که «ردیف دوچرخههای نویی که مجهز به کلاه و تجهیزات ایمنی هستند خیلی هم نتوانستند در ایجاد فرهنگ دوچرخهسواری تاثیرگذار باشند» چرا که اجاره این دوچرخهها به زنان ممنوع است.
گزارشنویس اعتماد نوشته است: «سراغ کانکسدار و متولی دوچرخهها که میروید با انواع و اقسام شرایط ثبتنام مواجه میشوید، شرایطی که حرفی از جنسیت نزده و وقتی متوجه تفکیک جنسیتیاش میشوید که آماده ثبتنام شدهاید و با جملهای دچار حس یخزدگی میشوید: به زنان دوچرخه نمیدهیم.»
به نوشته این روزنامه، درحالی که شرایط عضویت و استفاده از این دوچرخهها «برای همه افراد بالای ۱۸ سال آزاد است»، اما «هرگز جنسیت مونث در میان این "افراد" نبوده و زنان خودشان باید بدانند در این تسهیلات شهری سهمی ندارند، و فقط زمانی زنان میتوانند از این تسهیلات بهره ببرند که همراه با مردی به کانکس مراجعه کنند و در واقع کسی که دوچرخه را میدهد چشمانش را ببندد و خلاف کند و دوچرخهای را به نام مردی، به زنی تحویل دهد».
گزارشنویس روزنامه اعتماد نوشته است که تنها راهنمایی مسئول کانکس دوچرخههای شهرداری به زنان و دختران این است که «که «همراه با برادر، همسر یا پدرتان یا هر مرد دیگری بیایید ثبتنام کنید، بعد خودتان از دوچرخه استفاده کنید».
غزل حضرتی در گزارش روزنامه اعتماد نوشته است: «در شرایط ثبتنام برای دریافت دوچرخههای شهرداری «نوشتهاند حداقل سن ۱۵ سال است، و تصور این که پسربچهای ۱۵ ساله میتواند صاحب چند ساعته دوچرخهای شود و زنی هرچند ساله نمیتواند، تصوری تلخ است، آن قدر که زنان با همه مصیبتهایش ترجیح میدهند با دوچرخه خود در خیابانها ظاهر شوند».