لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۵۵

معرفی مقصران تصادف قم: از لاستیک چینی تا معاینه فنی پولی


پس از انتشار اخباری درباره موافقت رهبر جمهوری اسلامی با ارجاع پرونده حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد به شورای عالی امنیت ملی در رسانه‌های غیررسمی، روزنامه‌های بهار و آرمان در شماره پنج‌شنبه خبر «ارجاع پرونده حصر موسوی و کروبی به شورای عالی امنیت ملی» را منتشر کرده‌اند.

روزنامه ایران در تیتر یک شماره بیست و یکم شهریورماه خبر داده است که «شانگهای گذرگاه دیپلماسی روحانی» است و رئیس جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه در نخستین سفر رسمی خود راهی قرقیزستان، محل برگزاری اجلاس شانگهای می‌شود، و «در بیشکک با سران روسیه و چین مذاکره ویژه خواهد داشت».

روزنامه‌های جمهوری اسلامی و جام جم خبر داده‌اند که «لاستیک چینی» مقصر تصادف دو اتوبوس و کشته شدن دست‌کم ۴۵ تن در برگزار قم معرفی شده است. روزنامه جام جم همچنین از «تردد ﺍتوبوس‌های مسافری با معاینه فنی‌های پولی» خبر داده و نوشته است: «ﺍز هر چهار ﺍتوبوس مسافربری بین شهری، سه ﺍتوبوس در تست ترمز مردود شده ﺍست.»

روزنامه‌های شرق و کیهان از قول حسین ساجدی‌نیا، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، خبر داده است که «گشت ﺍرشاد با قوت ﺍدﺍمه می‌یابد».

روزنامه کیهان از قول فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ از درگیری مسلحانه میان ماموران نیروی انتظامی تهران بزرگ و «اراذل و اوباش» خبر داده و نوشته است: «در جریان دستگیری‌ها و درگیری مسلحانه که بین نیروهای پلیس و اراذل و اوباش رخ داد تعدادی از آنها مجروح و به بیمارستان منتقل شدند».

روزنامه مردمسالاری از رفع پلمب خانه سینما خبر داده و نوشته که «سرانجام کلید در قفل خانه سینما می‌چرخد».

روزنامه آرمان ضمن انتشار خبر «تشکیل کمیته ‌بازنگری دانشجویان اخراجی و استادان بازنشسته» از قول جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم نوشته است: «با تفکیک جنسیتی، مخالفم.»

جعفر توفیقی همچنین گفته است: «تصمیم رئیس جمهور بر این است که من را به عنوان گزینه وزارت علوم به مجلس معرفی کند.»

«ارجاع پرونده حصر موسوی و کروبی به شورای عالی امنیت ملی»

روزنامه‌های بهار و آرمان در شماره پنج‌شنبه خبر «ارجاع پرونده حصر موسوی و کروبی به شورای عالی امنیت ملی» را منتشر کرده‌اند.

به نوشته روزنامه بهار، «محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی، در فیس‌بوک خود نوشته است که شنیده شد مقامات عالی نظام موافقت خود را با ارجاع پرونده موسوی و کروبی به شورای‌عالی امنیت ملی اعلام کرده‌اند تا این شورا با دبیر جدید به موضوع آنها ورود ماهوی داشته باشد».

این روزنامه همچنین از قول محمدتقی کروبی نوشته است: «انتخاب علی شمخانی به‌عنوان فردی لایق و توانمند که در دوران جنگ سابقه ارزشمندی داشته و همواره در کنار مردم و کشور بوده هم جای تقدیر و تشکر دارد و هم امیدی برای رفع حصر موسوی و کروبی» ایجاد کرده است.

میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد، و مهدی کروبی از ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ تاکنون در «حصر» قرار گرفته‌اند.

معرفی مقصران تصادف قم؛ از لاستیک چینی تا معاینه فنی پولی

روزنامه‌های جمهوری اسلامی و جام جم خبر داده‌اند که «لاستیک چینی» مقصر تصادف دو اتوبوس و مرگ دست‌کم ۴۵ تن در بزرگراه قم معرفی شده است.

روزنامه جام جم همچنین از «تردد ﺍتوبوس‌های مسافری با معاینه فنی‌های پولی» خبر داده و نوشته است: «ﺍز هر چهار ﺍتوبوس مسافربری بین شهری، سه ﺍتوبوس در تست ترمز مردود شده ﺍست.»

روزنامه جام جم در شماره پنج‌شنبه نوشته است: «در حالی که برخی منابع خبری از بی‌کیفیتی لاستیک اتوبوس حادثه‌ساز تصادف جاده قم که ساخت چین بوده سخن می‌گویند، مقامات صنفی از سهل‌انگاری‌های صورت گرفته در رواج و مصرف این لاستیک‌ها گلایه‌ها دارند.»

به نوشته این روزنامه، هنوز دلیل دقیق حادثه تصادف مرگبار دو اتوبوس در جاده قم از سوی کارشناسان فنی روشن نشده است، اما «تقریبا همه ناظران ترکیدن لاستیک جلوی اتوبوس را آغازگر این حادثه می‌دانند و ترکیدن لاستیک باعث خارج شدن کنترل اتوبوس از دست راننده، عبور از گاردریل وسط اتوبان، برخورد با اتوبوس دوم، بروز آتش‌سوزی و در نهایت مرگ تاسف‌بار شماری از هموطنان شد».

روزنامه جام جم با تاکید بر این که «برخی مقام‌های صنفی چینی و بی‌کیفیت بودن لاستیک اتوبوس حادثه‌ساز را علت بروز این تصادف می دانند» نوشته است: «آنها با اشاره به نبود نظارت بر واردات لاستیک‌های بی‌کیفیت، اما ارزان چینی و به دست آوردن سهم قابل توجهی از بازار لاستیک ایران، خواستار حذف این لاستیک‌ها از بازار شده‌اند».

این روزنامه تاکید کرده است که «چون لاستیک‌های چینی تا ۶۰ درصد ارزان‌تر از لاستیک‌های ایرانی، کره‌ای، آلمانی و دیگر برندهای معتبر است، مردم به دلیل ضعف بنیه مالی مجبور به استفاده از آنها هستند، در حالی که این لاستیک‌ها عمر بسیار پایینی نسبت به لاستیک‌های مرغوب دارند که گاه به شش ماه هم نمی‌رسد و آثار سائیدگی و فرسایش روی آن آشکار می‌شود و میزان ترکیدگی این لاستیک‌ها نیز بسیار بالاست».

به گفته مقامات صنفی، در ساخت لاستیک‌های چینی از مواد نامرغوب و ناکافی استفاده می‌شود و همین امر مقاومت لاستیک در برابر گرمای شدید و اصطکاک جاده و همچنین وزن زیاد خودرو و سرنشین یا بار آن را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

روزنامه جام جم همچنین از قول احمدرضا عامری، رئیس اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسافربری، نوشته است: «دولت قبلی، از آذر سال ۸۹ که قانون هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کرد از راننده‌ها خواست با دولت همکاری قوی داشته باشند و دولت هم بابت این همکاری، لاستیک و روغن با قیمت مناسب در اختیار آنها قرار می‌دهد، اما هیچ لاستیک و روغنی از زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به راننده‌های حمل ونقل عمومی برون شهری اختصاص نیافت».

احمدرضا عامری نیز با تاکید بر این که «لاستیک چینی» از عوامل تصادف دو اتوبوس در اتوبان قم و کشته شدن دست‌کم ۴۵ تن از شهروندان شد، گفته است: «مگر لاستیک‌های چینی از سوی شرکت‌های تعاونی وارد شده است؟ مگر ما لاستیک چینی را وارد کرده‌ایم که الان مقصر باشیم؟» او همچنین گفته است: «همه می دانند لاستیک‌های چینی را چه کسانی وارد می‌کنند.»

روزنامه جم جم همچنین از قول کارشناسان «خواب‌آلودگی، خستگی، مسافرت‌های متعدد و پشت سر هم و بدون استراحت رانندگان، حتی اعتیاد برخی از آنها» را از جمله علل تصادف‌های خونین وسایل نقلیه عمومی در سال‌های اخیر عنوان کرده است.

این روزنامه همچنین گزارشی درباره «تردد ﺍتوبوس‌های مسافری با معاینه فنی‌های پولی» منتشر کرده و نوشته است: «ﺍز هر چهار ﺍتوبوس مسافربری بین شهری، سه ﺍتوبوس در تست ترمز مردود شده ﺍست.»

فرمانده نیروی انتظامی تهران: گشت ﺍرشاد با قوت ﺍدﺍمه می‌یابد

روزنامه‌های شرق و کیهان از قول حسین ساجدی‌نیا، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، خبر داده است که «گشت ﺍرشاد با قوت ﺍدﺍمه می‌یابد».

به نوشته روزنامه شرق، حسین ساجدی‌نیا فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران از ادامه فعالیت گشت‌های عفاف ‌و حجاب در سطح پایتخت خبر داد و گفت: «طرح‌های امنیت اخلاقی در پایتخت تعطیل نشده است و گشت‌های عفاف ‌و حجاب نیز در سطح شهر فعال هستند.»

این روزنامه از قول حسین ساجدی‌نیا نوشته است: «ما دستگیری در این مورد نداریم و بنایمان بر تذکر است، اما افرادی که دارای وضعیت حجاب نامناسبی هستند به مراکز پلیس منتقل و پس از صحبت با کارشناسان از مرکز پلیس خارج می‌شوند.»

به گزارش روزنامه شرق، حسین ساجدی‌نیا «بازرسی از ۱۳۰۰ کارگاه و فروشگاه پوشاک پایتخت» را بخشی دیگر از اقدام نیروی انتظامی پایتخت عنوان کرده و نوشته است: «طی سه روز گذشته از هزار و ۳۰۰ کارگاه و فروشگاه پوشاک در سطح پایتخت بازدید کرده‌ایم، به تعدادی از این مراکز تذکر و اخطار پلمب داده شده و فروشگاه‌هایی که اقدام به فروش کالای قاچاق با تصاویر نامناسب می‌کردند، پلمب شده و به مراجع قضایی معرفی شدند».

روزنامه کیهان نیز نوشته است که حسین ساجدی‌نیا فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ روز چهارشنبه از «دستگیری ۵۷ اراذل و اوباش، فعالیت گشت‌های عفاف و حجاب در سطح شهر و آماده‌باش پلیس در هفته اول مهر» خبر داد.

به نوشته این روزنامه، حسین ساجدی‌نیا با اشاره به «اجرای چهارمین مرحله اجرای طرح جمع‌آوری اراذل و اوباش در پایتخت» گفت: «ماموران پلیس طی ۲۴ ساعت گذشته موفق به شناسایی و دستگیری ۵۷ نفر از اراذل و اوباش با حکم قضایی شدند.»

روزنامه کیهان همچنین از قول فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ نوشته است: «در جریان دستگیری‌ها و درگیری مسلحانه که بین نیروهای پلیس و اراذل و اوباش رخ داد تعدادی از آنها مجروح و به بیمارستان منتقل شدند.»
XS
SM
MD
LG