روزنامههای شرق، ایران، اعتماد، شهروند، فرهیختگان، ابتکار، همدلی، آرمان، آفتاب یزد، افکار، بانی فیلم، تجارت، جام جم، روزان، و مردمسالاری از جمله روزنامههایی هستند که در شماره شنبه خود به مناسبت درگذشت داوود رشیدی عکس یک خود را به عکس یا طرحی از چهره این بازیگر سرشناس سینما و تئاتر اختصاص دادهاند.
روزنامههای جوان، جمهوری اسلامی، خراسان، وطن امروز، دنیای اقتصاد و شمار دیگری از روزنامهها نیز خبر درگذشت داوود رشیدی را در یکی از ستونهای صفحه یک خود چاپ کردهاند و البته برخی از روزنامهها چون کیهان و رسالت در صفحه یک اشارهای به درگذشت این هنرمند نکردهاند.
روزنامه اعتماد با تیتر «بدرود آقای تئاتر» نوشته است: «داوود رشیدی، از طلایهداران نسل خاطرهساز سینما، تئاتر و تلویزیون درگذشت»، و روزنامه شرق هم با تیتر «او تکیهگاه بود» نوشته است: داوود رشیدی از میان رفت؛ اما مگر میشود خاطره بازی درخشان او را در «فرار از تله» جلال مقدم فراموش کرد؟ یا فیلمهای «کندو» و «هیولای درون»، «خانه عنکبوت» و «کمالالملک» و «بیبی چلچله» و «گلهای داوودی» را؟ داوود رشیدی در نقش «مفتش ششانگشتی» در سریال تکرارناپذیر «هزاردستان» بیبدیل بود؛ با چهرهای بیاحساس که با وجود خندههای مرموز، جماعتی را زیر نفوذ خود داشت. جسم خاکی او رفت مثل هر انسانی از این جهان؛ اما هنر او هیچوقت از بین نمیرود و نخواهد رفت.»
روزنامه شهروند با تیتر «آمدم، دیدم، رفتم»، گفتوگوی منتشر نشدهای با داوود رشیدی را چاپ کرده و از قول این هنرمند خطاب به مردم نوشته است: «شما من را به این جایگاه رساندید و به نظرم هیچ چیز بهتر از عشقی که مردم به هنرمندشان دارند، نیست.»
«آمدم، دیدم، رفتم» البته تیتر مشترک برخی دیگر از روزنامههای شنبه هم برای انتشار خبر درگذشت داوود رشیدی است.
روزنامه همدلی نوشته است که با درگذشت داوود رشیدی «سینمای ایران دیگر پنج ستاره نیست» و روزنامه روزان با تیتر «خداحافظ ششانگشتی» به این هنرمند ادای احترام کرده است.
روزنامه ایران هم با تیتر «خاموشی ستاره ماندگار» پیامهای تسلیت مقامهای سیاسی از جمله حسن روحانی را منتشر کرده است.
روزنامه فرهیختگان با تیتر «سفر به خیر استاد» در کنار عکس داوود رشیدی در صفحه یک خود با اشاره به این که مکان مراسم «خداحافظی با داوود رشیدی، تالار وحدت» است، نوشته که «هنردوستان ساعت ۹ صبح یکشنبه هفتم شهریور با او وداع میکنند».
روزنامه شرق از «صف آرایی مخالفان کنسرت در برابر دولت» گزارش داده و نوشته است: «حامیان علم الهدی به خیابان آمدند.»
به نوشته این روزنامه «شورای هماهنگی نیروهای حزبالله، روز چهارشنبه اعلام کرده بود بعد از نماز جمعه، تجمع بزرگ مدافعین حرم رضوی در صیانت از هویت معنوی مشهدالرضا و دفاع از علمدار انقلابی شهر، حجتالاسلام علمالهدی، در مشهد برگزار میشود» و حالا «آن طور که از اخبار بر میآید، شعارهای این راهپیمایی را حمید استاد مسئول حزبالله مشهد، خوانده و بیانیه آن را حسین اللهکرم قرائت کرده است».
شرق همچنین خبر داده که شرکتکنندگان در تجمع مشهد شعار میدادهاند: «غارتگر بیتالمال مرگت باد ننگت باد. وزیر ارشاد ما خجالت خجالت. مدافعان حرم با داعشی میجنگند، منحرفان مجلس با این حرم میجنگند. پای شیطان از مشهد باید شود بریده، کنسرت لهوولعب باید شود برچیده. حریم قدس مشهد جای لهوولعب نیست، در سایه این گنبد جای لهوولعب نیست.»
به نوشته این روزنامه، در بیانیه «تجمع مدافعین حرم رضوی» نیز آمده است: «در عین ناباوری در ایام ولادت تا زیارت مخصوص امام رضا شنیدیم که نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی، منکر وجود حریم برای امام رضا شده است. از این رو ما راهپیمایان ضمن انزجار از این مواضع، خواستار اخراج علی مطهری از مجلس شورای اسلامی میباشیم.»
شرق البته این را هم نوشته که احمد علم الهدی امام جمعه مشهد بار دیگر در خطبههای نماز جمعه این شهر با اشاره به اینکه دولت مراقب باشد آرم «ولنگار فرهنگی» بر پیشانیاش نخورد، گفته است: «اینکه هر وقتی در هر عرصهای یک عده افرادی که خودشان متولی فرهنگ هستند، مدافع لاابالیگری باشند، با خون شهدا تناقض دارد.»
روزنامه آرمان از «تجمع کفن پوشان برای لغو کنسرت ناظریها» در شهر تفت استان یزد خبر داده و نوشته است: «شهرام ناظری، شامگاه پنجشنبه چهارم شهریور با وجود تجمع مخالفان برگزاری کنسرت و بروز شایعات مختلف در فضای مجازی، در شهرستان تفت روی صحنه رفت و به اجرای برنامه پرداخت»، هرچند «کنسرت این خواننده موسیقی ایرانی که قرار بود ساعت ۲۰ پنجشنبه آغاز شود، به دلیل تجمع مخالفانی که بعضی از آنها کفنپوش هم بودند، با تأخیر و حاشیههای زیاد برگزار شد».
به نوشته این روزنامه، تجمعکنندگان «مقابل سالن کنسرت، نماز اقامه کردند و دعای کمیل خواندند تا از این طریق اعتراض خود را به برگزارکنندگان کنسرت منعکس کنند» و این در حالی بود که «فراخوانهای تلگرامی و دیگر شایعات فضای مجازی، جو ملتهبی را بر شهر تفت حاکم کرد که تا خبر لغو این کنسرت هم پیش رفت» اما «عجیبتر از همه تصاویری از برگزاری دعای کمیل توسط جمعیتی انبوه در شبکههای اجتماعی منتشر شد که مربوط به سال گذشته و محلی دیگر بود و ربطی به آن چه در مقابل سالن قدس میگذشت، نداشت».
روزنامه آرمان همزمان از نامه سه هزار تن از هنرمندان موسیقی به حسن روحانی خبر داده و نوشته است: امضاکنندگان این نامه ضمن انتقاد از صحبتهای علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از موضعگیری رئیسجمهور در برابر قانونشکنیها استقبال کردند و خطاب به رئیس دولت یازدهم نوشتهاند: «خوشحالیم که سرانجام نسبت به اظهارنظر غیرقانونی وزیر ارشاد منصوبتان، در باب پذیرش ممنوعیت کنسرت موسیقی در شهر مشهد، واکنش نشان دادید؛ واکنشی هرچند دیر، هرچند شفاهی و هرچند درجمع و موقعیتی غیرمرتبط. این دیر بهتر از هرگز بود، اما بههوش باشید که بسیار ممکن است دیرها به وضعیتهایی منتهی شوند که راهحلشان از جنس هرگز و هیچ وقت باشد و شما که اختیارات ریاست اجرایی کشور رادارید به خوبی میدانید که مسئولیت عواقب دیر و زودها برعهده آنان است که اختیار دارند».
در بخش دیگری از نامه چهرههای فعال در حوزه موسیقی نسبت به احتمال «تضعیف حاکمیت قانون ملی» و «عادی کردن ملوکالطوایفی» هشدار داده شده است.
روزنامه آرمان با تأکید بر این که «موسیقیدانان، سالهاست با هر شکلی از محدودیت کنار آمدهاند؛ اما موسیقی برای بسیاری به مسئلهای حاد بدل شده» نوشته است: «در سه سالی که از عمر دولت تدبیر و امید میگذرد، دلواپسان موسیقی را مستمسکی ساختهاند تا ساز مخالفت خود با دولت منتخب ملت را با آن کوک کنند. روزی همخوانیزنان در کنسرتها را علم میکنند و روز دیگر، اجازه حضور نوازندگان زن در کنسرتها را نمیدهند! اما چند صباحی میشود که عرصه فرهنگ به شکلی فدرالی بدل شده است.»
این روزنامه یادآوری کرده است که «قصه کنسرت و برگزاری آن از مشهد آغاز شد که امروز دامنهاش به شهرهای دیگر نیز کشیده شده است. در این میان، وزیر ارشاد در معرکه لغو کنسرتها، حق را به حریف داد و دروازه را خالی کرد، اقدامی که حتی گلایه رئیس جمهور را نیز برانگیخت و با عتاب وخطاب، وزیر را به تبعیت از قانون ملزم کرد».
روزنامه اعتماد در تیتر یک خود از تهدید وزیر نفت به افشاگری خبر داده و از قول بیژن نامدار زنگنه نوشته است: «برخی تلاش دارند در کشور سرمایهگذاری نشود، اگر لازم باشد نام شان و این که از کجا دستور میگیرند را اعلام میکنم.»
به گزارش این روزنامه، وزیر نفت با بیان موارد متعدد «فساد مالی» و «بیانضباطی و تخلف» در این وزارتخانه طی دولت سابق، گفته است: «همین عامل سبب شد تا امروز وزارت نفت بیش از ۵۰ میلیارد دلار بدهکار باشد که حاصل پرداختیهای بیحساب و کتاب در فاصله زمانی کوتاه گذشته بوده است؛ چرا که در گذشته بدون هیچ اصولی به پیمانکاران بهای کاری را که انجام ندادهاند پرداخت میکردند. مثلاً به پیمانکاری که ۶۰ درصد در پروژهاش پیشرفت داشت ۹۰ درصد پرداختی انجام شده بود؛ این باعث میشد انگیزهای برای ادامه کار نداشته باشد و همین بیانضباطیها باعث شد برخی پولها را بخورند و از شرایط تحریم استفاده کنند».
بیژن نامدار زنگنه دربارهٔ «پرونده نفتکشها» هم گفته است: «این ماجرا در نتیجه تحریم بوده است؛ یک فرد یونانی قرار بود نفتکشها را برای ما و به نام خودش خریداری کند که پولها را تحویل گرفته اما مشکلاتی در تحویل تعدادی از نفتکشها بروز کرده اما وی پول ما را هم پس نداده است» و حالا «گرچه فرد یونانی سرمایهگذار مدعی شده گناهی نداشته و در زمان خرید نفتکشها در لیست تحریمهای آمریکا قرار داشته است اما بالاخره بخشی از پولها را برده و مرتکب تخلف شده بود».
روزنامه ایران اظهارات محمود علوی وزیر اطلاعات را دربارهٔ «جلوگیری از پیوستن ۱۵۰۰ جوان ایرانی به داعش» مورد توجه قرار داده و نوشته است: «بیش از هزار و ۵۰۰ جوان ایرانی که قصد پیوستن به داعش را داشتند شناسایی، دعوت و گاهی آنان را فراخواندیم و بر اساس موضع قرآن و رسول اکرم با آنان صحبت کردیم و از پیوستن آنان به داعش جلوگیری کردیم».
به نوشته این روزنامه نزدیک به دولت، محمود علوی این اظهارات را در جریان سفر به قم بیان کرده و گفته است: «ما هر چه جلوتر میرویم توطئهها بیشتر شده و تا جایی رسیدیم که از اینکه در طول ماه یک تیم تروریستی کشف میکردیم، حالا به کشف تیمهای تروریستی در طول یک هفته رسیدهایم» و حتی «وزارت اطلاعات و سپاه در چند عملیات تیم ابوعایشه کردی یکی از سرکردههای تروریستی به هلاکت رسید و همه امکاناتشان ضبط شد.»
روزنامه وطن امروز، نزدیک به جبهه پایداری، در تیتر یک خود با عنوان «حقوقهای نجومی برای عملیات تروریستی» نوشته است: «وزیر اطاعات از سرمایهگذاری هنگفت سعودیها در تشکیل ۱۲ گروه ۱۰ نفره برای خرابکاری در ایران خبر داد.»
این روزنامه نوشته است: محمود علوی، وزیر اطلاعات در جلسه شورای اداری استان قم با اشاره به اینکه «یکی از تشکلهای اطلاعاتی سعودی ۱۲ تیم ۱۰ نفره را تشکیل داده» گفت: این سرویس برای هر عملیات ۵۰۰ هزار دلار اختصاص داده و ماهانه برای هر فرد ۲ الی ۳ هزار دلار را در نظر گرفته و در صورت کشته شدن این افراد ۱۰ هزار دلار به خانواده آنها پرداخت میکند».
روزنامه همدلی اما از قول علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، دربارهٔ وضعیت رابطه تهران- ریاض، نوشته است: «راه گفت و گوی ایران و عربستان باز است» و جز اسرائیل «ما باب گفتوگو را با هیچ کشوری» را نمیبندیم، و «حتی با آمریکا نیز گفتوگو کردهایم» اما «در حال حاضر میان ایران و عربستان هیچ گفتوگویی وجود ندارد».
به نوشته این روزنامه، علی شمخانی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی روسیا الیوم ضمن «برشمردن اقدامات عربستان سعودی طی سالهای گذشته» گفته است: «با وجود این اقدامها ما خویشتنداری کردهایم زیرا راهبرد ما این گونه نیست که در چنین دامهایی که طرف ثالث برای ما گسترده است بیفتیم؛ طرفی که مصالح آنها در حدوث درگیری میان ماست.»
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، بخش دیگری از اظهارات علی شمخانی را مورد توجه قرار داده و از قول وی نوشته است: «آمریکاییها به روح برجام التزامی ندارند» و «ترسی از پیامدهای برهم زدن برجام نداریم».
این روزنامه همچنین خبر داده که علی شمخانی در پاسخ به این پرسش که «چرا جنگنده بمب افکنهای روسی از پایگاه همدان استفاده کردند و چرا به یکباره این همکاری پایان یافت» گفته است: «عملیات اخیر با همکاری مستشاران نظامی ایران، حمایت هوایی روسیه و مشارکت مؤثر ارتش سوریه در عرصه زمینی صورت گرفت. این عملیات، نیازمند آن بود که برخی از توانمندیهای ایران برای برهه زمانی مشخص و محدودی به کار گرفته شود. به کارگیری این توانمندیها در پایگاه همدان انجام شد و پایان یافت.»
دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی با تأکید بر این که «این نوع همکاری نظامی میان ایران و روسیه بر اساس تحولات میدانی سوریه بوده» گفته است: «از سرگیری این نوع از همکاری در آینده نیز به تحولات میدانی در سوریه بستگی دارد، از این رو ممکن است بار دیگر در این زمینه با روسیه همکاری صورت گیرد».
روزنامه جوان همچنین از قول علی شمخانی نوشته است: «رابطه ایران و روسیه در موضوعات مختلف یک رابطه راهبردی است، روسیه در دوره پوتین یعنی روسیه جدید، هویتی مستقل و شکل متفاوتی با روسیه ماقبل پوتین دارد.»
روزنامه ایران گزارشی دارد دربارهٔ «اهدای کبد و کلیه آخرین سرباز بازمانده پادگان ۰۵ کرمان از حادثه گردنه لای رز در نی ریز» و نوشته است: «اعضای بدن وحید حلاج سرباز ۲۴ ساله پنجشنبه گذشته در بیمارستان نمازی شیراز اهدا شد.»
وحید حلاج در جریان واژگونی اتوبوس سربازان پادگان ۰۵ کرمان که دستکم ۱۳ کشته برجا گذاشته بود دچار ضربه مغزی شده و به کما رفته بود و حالا مادرش محبوبه روزیطلب به روزنامه ایران گفته است: «وحید ۶۳ روز در آی سی یو بیمارستان شهید رجایی» بستری بود و «هنگام تصادف دچار ضربه مغزی شده بود تا این که بامداد سهشنبه هفته گذشته دچار ایست قلبی شد و در نهایت با تلاش تیم پزشکی مجدداً احیا شد. قرار بود صبح همان روز وحید را به اتاق عمل ببرند اما پزشکش اعلام کرد که وحید دچار مرگ مغزی شده» و با تصمیم اهدا «صبح پنجشنبه کلیهها و کبد سرباز ۲۴ ساله شیرازی در بیمارستان نمازی شیراز» به بیماران نیازمند پیوند اهدا شد.