لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۲

روزنامه وابسته به سپاه: اهدای جایزه ساخاروف به پناهی و ستوده خطرناک است


روزنامه فرهیختگان تیتر یک شماره شنبه خود را به سه سالگی «اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها» اختصاص داده و ضمن مقایسه شاخص‌های اقتصادی سال ۸۹ با سال‌های ۹۱ و ۹۲ نوشته است که نتیجه «سه سال هدفمندی یارانه‌ها، ۳۰ درصد افزایش تورم و بیکاری» است.

همزمان روزنامه وطن امروز، نزدیک به اصولگرایان منتقد دولت یازدهم، از «طرح حذف یارانه‌ها» خبر داده است.

روزنامه کیهان در شماره شنبه خود گزارش داده است که «مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۸۶ رای مثبت در برابر ۳۶ رای منفی و ۶۱ رای ممتنع، ایران را به خاطر نقض حقوق بشر محکوم کرد.»

این روزنامه ضمن اعتراض به صدور این قطعنامه نوشته است که پس از توافق هسته‌ای ژنو، اکنون غرب «با استفاده از بهانه‌های دیگری چون نقض حقوق‌ بشر به دنبال مخدوش کردن چهره جمهوری اسلامی ایران در دنیا است».

روزنامه‌های جوان، سیاست روز و کیهان در شماره شنبه خود دور تازه‌ای از حملات به دولت روحانی و همچنین جعفر پناهی و نسرین ستوده را آغاز کرده‌اند.

روزنامه جوان در سرمقاله شماره شنبه خود نوشته است که «اهدای جایزه ساخاروف به پناهی و ستوده» و «رسیدن ۵۰ هزار یورو وجه نقد به دست دو تن از مخالفان نظام، می‌تواند خطری جدی برای برهم زدن آرامش ایران باشد».

روزنامه جهان صنعت گزارشی از بازار میوه و خشکبار شب یلدا منتشر کرده و نوشته است: «قصه گرانی‌ها بلندتر از یلدا» است.

نتیجه سه سال اجرای هدفمندی یارانه‌ها؛ افزایش بیش از ۳۰ درصدی شاخص فلاکت

روزنامه فرهیختگان تیتر یک شماره شنبه خود را به سه سالگی «اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها» اختصاص داده و ضمن مقایسه شاخص‌های اقتصادی سال ۸۹ با سال‌های ۹۱ و ۹۲ نوشته است که نتیجه «سه سال هدفمندی یارانه‌ها، ۳۰ درصد افزایش تورم و بیکاری» است.

به نوشته این روزنامه، «تورم در تولید» از ۹٫۸ درصد در آذر ۱۳۸۹ به ۳۸٫۸ درصد در آبان ۹۲ رسیده است، و «تورم در مصرف» نیز از ۱۰٫۱ درصد در آذر ۱۳۸۹ به ۴۰ درصد در آبان ۱۳۹۲ افزایش یافته است.

روزنامه فرهیختگان با تاکید بر این که نرخ «رشد اقتصادی با احتساب نفت» در زمان آغاز اجرای طرح هدفمندی یارانه در ۳۰ آذر سال ۸۹ معادل ۶٫۵ درصد بود، نوشته است که پس از سه سال اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها نرخ رشد اقتصادی با ۱۲٫۳ درصد کاهش به «منفی ۵٫۸ درصد» رسیده است.

این روزنامه همچنین نوشته است که بر اساس آمارهای رسمی نرخ بیکاری در آغاز طرح هدفمندی یارانه‌ها ۱۲٫۱ درصد بود، در سال ۹۰ به ۱۲٫۳ درصد رسید، پس از آن در سال ۹۱ به ۱۲٫۲ درصد رسید و در تابستان سال جاری به ۱۰٫۴ درصد رسید، اما این مقدار کاهش بیکاری در مقابل افزایش نرخ تورم قابل توجه نیست، چرا که از نگاه اقتصاددانان شاخص فلاکت اقتصادی طی سه سال اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها افزایش یافته است.

به گزارش روزنامه فرهیختگان، شاخص فلاکت اقتصادی که مجموع نرخ تورم و نرخ بیکاری است، آذرماه سال ۸۹ همزمان با آغاز اجرای هدفمندی یارانه‌ها ۲۲٫۲ درصد بود، اما پس از سه سال اجرای این طرح به «۵۰٫۴ درصد» افزایش یافته است.

این روزنامه یادآوری کرده است که یکی از اهداف اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها «کاهش مصرف انرژی» عنوان می‌شد، اما اکنون با گذشت سه سال از اجرای این طرح «میزان مصرف انرژی به جای کاهش با افزایش مواجه شده» و همچنین «مصرف بنزین به بیش از ۷۰ میلیون لیتر در روز» افزایش یافته است.

حسین راغفر، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا، به روزنامه فرهیختگان گفته است: «یارانه نقدی نباید ادامه پیدا کند» و دولت باید در نخستین گام «ارائه کالا و خدمات به جای پرداخت یارانه نقدی» و «کمک به مسکن گروه‌های بسیار محروم» را جایگزین پرداخت یارانه نقدی کند، چرا که «فاجعه بزرگ امروز اقتصاد ایران ناشی از شوک تزریق حجم بزرگی از نقدینگی» است.

یحیی آل ‎اسحاق رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز تاکید کرده است که «قانون هدفمندی یارانه‌ها، در اجرا منحرف شد».

سعید لیلاز روزنامه‌نگار و کارشناس اقتصادی نیز به روزنامه فرهیختگان گفته است: «هدفمندی انجام نشد» و آن چه اجرا شد نوعی از «هدفمندی کورکورانه» بود.

این روزنامه‌نگار ضمن اشاره به این که در دولت یازدهم باید «هم قانون و روش اجرای هدفمندی یارانه‌ها اصلاح شود» تاکید کرده است که «اجرای هدفمندی یارانه‌ها بدون ایجاد فضای آرام سیاسی و اجتماعی، امکان‌پذیر نیست».

روزنامه فرهیختگان نوشته است که با گذشت سه سال از روزی که محمود احمدی‌نژاد در ۳۰ آذر ۱۳۸۹ خبر آغاز طرح هدفمندی یارانه‌ها را اعلام کرد، اکنون باید دید که دولت حسن روحانی، دولت یازدهم «با داشته‌های فعلی چگونه ریل هدفمندی یارانه‌ها را به مسیری هدایت خواهد کرد».

همزمان روزنامه وطن امروز، نزدیک به اصولگرایان منتقد دولت یازدهم، از «طرح حذف یارانه‌ها» خبر داده است.

این روزنامه با اشاره به این که «اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها ۳ ساله شد» نوشته است: «محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی حسن روحانی، روز جمعه در سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه به تشریح برنامه‌های اقتصادی دولت پرداخت و باز هم از سبد کالایی سخن گفت».

به نوشته این روزنامه، محمدباقر نوبخت تاکید کرده است که «در سال جاری دو سبد کالایی و در سال آینده در هر فصل یک سبد کالایی به اقشار هدف داده خواهد شد».

روزنامه وطن امروز نوشته است: «این سخنان محمدباقر نوبخت نشان می‌دهد که دولت برای پرداخت سبد کالایی که به تعبیری همان یارانه غیرنقدی است، حداقل ۶ دهک‌ها را حذف کرده است و این موضوع می‌تواند مبنای حذف دهک‌ها برای پرداخت یارانه نقدی سال آینده باشد».

حمله کیهان به قطعنامه سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در ایران

روزنامه کیهان در شماره شنبه خود گزارش داده است که «مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۸۶ رای مثبت در برابر ۳۶ رای منفی و ۶۱ رای ممتنع، ایران را به خاطر نقض حقوق بشر، محکوم کرد».

این روزنامه که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر می‌شود از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان «قطعنامه ضد ایرانی» نام برده، اما نوشته است که یک ماه پیش نیز همین قطعنامه «در ۱۹ نوامبر ۲۰۱۳ و در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل با ۸۳ رای مثبت، ۳۶ رای منفی و ۶۲ رای ممتنع به تصویب رسیده بود».

به نوشته کیهان، «در حالی که قطعنامه ضد ایرانی مجمع عمومی سازمان ملل متحد از آن چه نقض‌های جدی حقوق‌ بشر در ایران خوانده می‌شود، انتقاد کرده است، اما به قول‌های داده شده توسط حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران نیز اشاره کرده از جمله رفع تبعیض علیه زنان و قومیت‌ها و بهبود وضعیت آزادی بیان و اندیشه» است.

این روزنامه همچنین از قول منصور حقیقت‌پور نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نوشته است: «طی سالیان گذشته غرب با بهانه قرار دادن قصد ایران برای تولید بمب هسته‌ای، تحریم‌های بسیاری را اتخاذ کرد و اکنون که تهران در مسیر حل برنامه‌های هسته‌ای خود با ۵+۱ است، با استفاده از بهانه‌های دیگری چون نقض حقوق ‌بشر به دنبال مخدوش کردن چهره جمهوری اسلامی ایران در دنیا است».

روزنامه وابسته به سپاه: اهدای جایزه ساخاروف به پناهی و ستوده خطرناک است

روزنامه‌های جوان، سیاست روز و کیهان در شماره شنبه خود دور تازه‌ای از حملات به دولت روحانی و همچنین جعفر پناهی و نسیرین ستوده را آغاز کرده‌اند.

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در سرمقاله شماره شنبه خود نوشته است: «چه کسی پاسخگوی کمک مالی به نیروهای برانداز است.»

این روزنامه با اشاره به این که «در حاشیه دیدار هیئت پارلمان اروپا به تهران با نسرین ستوده و جعفر پناهی، دوتن از محکومان فتنه ۸۸ افتاد و طی آن جایزه "ساخاروف" از سوی هیئت پارلمان اروپا به این دو تن اهدا شد»، اهدا جایزه ساخاروف به جعفر پناهی و نسرین ستوده را «نقض آشکار قوانین و توهین مسلم به دستگاه دیپلماسی ایران» توصیف کرده است.

روزنامه جوان یادآوری کرده است که در «سال ۲۰۱۲ در روز اعطای این جایزه در پارلمان اروپا به دلیل اقدامات ساختارشکنانه ستوده و پناهی، مقامات ایران اجازه خروج از مرزها را به آنان نداند تا با خالی ماندن صندلی این دو نفر در سالن محل برگزاری، برنامه اتحادیه اروپا برای دخالت در امور داخلی ایران ناموفق باقی بماند».

این روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران با اشاره به این که «جایزه ساخاروف، جایزه‌ای است که در کنار آن ۵۰ هزار یورو نیز به صورت نقدی به ستوده و پناهی اعطا شده است» و اکنون «رسیدن این میزان وجه نقد به دست دو تن از مخالفان نظام، خود می‌تواند خطری جدی برای برهم زدن آرامش ایران باشد».

روزنامه سیاست روز نیز با تیتر یک «راحت بخوابید، ما هم خوابیم»، نوشته است: «حواس مسئولان به دیدار هیئت اروپایی و محکومین فتنه» نبود.

روزنامه کیهان نیز از «پاسکاری وزارت خارجه و مجلس» خبر داده و از قول علاء‌الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم نوشته است که «نه تنها مجلس از این دیدار خبر نداشته بلکه مخالفت جدی خود را با این کار اعلام کرده بود».

این روزنامه همچنین از قول زهره طبیب‌زاده نوری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نوشته است: «اگر وزارت امور خارجه در جریان بوده باشد این وزارتخانه مقصر و در غیر این صورت وزارت اطلاعات و دستگاه‌های امنیتی مسئول خواهند بود.»

قصه گرانی‌ها بلندتر از یلداست

روزنامه جهان صنعت گزارشی درباره بازار میوه و خشکبار شب یلدا منتشر کرده و نوشته است: «قصه گرانی‌ها بلندتر از یلدا» ست.

این روزنامه با اشاره به این که «یلدا همیشه یادآور خاطراتی است که طعم گس ازگیل و خرمالو، صدای لرزان مادربزرگ با نوای حافظ‌خوانی و آهنگ قاشق‌زنی باستانی را تداعی می‌کند» نوشته است: «چند سالی است این یلدای خوش خاطره با هجوم سرمای گرانی همراه است با این همه مثل سال‌ها بلکه قرن‌ها که هیچ سختی نتوانست آن را از فرهنگ ایران حذف کند با سفره‌ای مختصر و ساده‌تر هم که شده برگزار می‌شود.»

روزنامه جهان صنعت در این گزارش به استناد اظهارات خریداران غرفه میوه بازار تجریش نوشته است: «بازار شب یلدا هیچ وقت به این گرانی نبود. با هندوانه کیلویی ۱۲۰۰ تومان و خرمالوی ۵۰۰۰ تومانی و آجیل ۶۰ هزار تومانی چطور می‌شود یلدا گرفت.»

به نوشته این روزنامه، در بازارهای میوه‌وتره‌بار تهران نیز «کاملا واضح است که قیمت میوه در آذرماه به نسبت بی‌ثباتی قیمت در مدت مشابه سال گذشته تفاوت و افزایش چندانی نداشته است، به‌ طوری که با مقایسه قیمت‌های برخی اقلام فصلی در آذرماه ۹۱ و ۹۲ چنین برمی‌آید که قیمت میوه در میادین تره‌بار و سایر مغازه‌های شهر تهران به تفکیک مناطق شمال، مرکز و جنوب شهر، تفاوتی حدود یک‌هزار تومان داشته و امسال نیز این تفاوت قیمت در میادین و مغازه‌ها دیده می‌شود».

روزنامه جهان صنعت با اشاره به این که «قیمت هندوانه و انار شب یلدا نیز در مناطق مختلف شهر متفاوت است» نوشته است: «هندوانه از کیلویی ۵۰۰ تومان در میادین میوه و تره‌بار تا ۱۸۰۰ تومان در مغازه‌ها عرضه می‌شود، و انار نیز از قیمت۲۰۰- تومان تا ۴۵۰۰ تومان در مناطق مختلف شهر به فروش می‌رسد.»

این روزنامه از «تداوم گرانی پسته» خبر داده و از قول یک فروشنده آجیل و خشکبار نوشته است: «تورم اصلی‌ترین عامل گرانی خشکبار در تهران است.»

به نوشته جهان صنعت، قیمت پسته حداقل هر کیلو ۳۵ هزار و ۸۰۰ تومان است و «پسته درجه یک تا قیمت ۵۶ هزار تومان هم در بازار دیده می‌شود».
XS
SM
MD
LG