لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۰۹

هشدار وزیر سابق در مورد احتمال افزایش دو برابری قیمت دارو در ایران


مرضیه وحید دستجردی، وزیر سابق بهداشت در دولت محمود احمدی‌نژاد
مرضیه وحید دستجردی، وزیر سابق بهداشت در دولت محمود احمدی‌نژاد
وزیر سابق بهداشت و درمان جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه، ۱۰ اردیبهشت، ضمن هشدار در مورد عواقب مبادله‌ای شدن ارز دارو پیش‌بینی کرد که قیمت دارو در ایران «حداقل دو تا ۲.۵ برابر» شود. او از مجلس کشور خواست که جلو مبادله‌ای شدن این کالا را بگیرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران،‌ ایسنا، مرضیه وحید دستجردی، وزیر سابق بهداشت، بار دیگر در حوزه دارو و درمان به دولت محمود احمدی‌‌نژاد تاخته و هشدار داده است که در صورت مبادله‌ای شدن ارز دارو «قیمت دارو حداقل دو تا ۲.۵ برابر افزایش می‌یابد».

هفته گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی تأیید کرد که از این پس هیچ یک از کالاهای وارداتی از جمله دارو، برنج، روغن، کره، شکر، و گوشت مرغ ارز مرجع دریافت نخواهند کرد.

اختصاص ارز مرجع دولتی با نرخ ۱۲۲۶ تومان به منظور اطمینان از واردات کالاهای اساسی به مقدار لازم و پایین نگاه داشتن قیمت این کالاها صورت می‌گیرد.

در همین حال حذف دارو و تجهیزات پزشکی از دریافت ارز مرجع در حالی انجام می‌شود که این بخش در چند ماه اخیر با مشکلات زیادی روبه‌رو بوده و آذرماه سال جاری اتحادیه واردکنندگان دارو در ایران اعلام کرد مبلغی که بانک مرکزی برای واردات دارو اختصاص داده «تنها حدود یک‌سوم ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی» را شامل می‌شود.

خانم وحید دستجردی که اصلا یکی از دلایل برکناری‌اش در دی‌ماه سال گذشته انتقاد از برنامه دولت محمود احمدی‌نژاد در حوزه دارو گزارش شد روز سه‌شنبه با استناد به قانون برنامه پنجم توسعه گفته است که سهم مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت در کشور باید به «۳۰ درصد» برسد.

این در حالی است که به گفته این وزیر سابق هم‌اکنون سهم مردم از این هزینه‌ها به «۶۵ تا ۷۰ درصد» می‌رسد و در صورت مبادله‌ای شدن ارز دارو این سهم به «بیش از ۹۰ درصد» نیز خواهد رسید.

مرضیه وحید دستجردی گفت: «وقتی عنوان می‌شود کالاهای اساسی ارز مرجع دریافت می‌کنند، چه طور برخی از مسئولان در وزارت بهداشت جرات می‌کنند بگویند دارو با ارز غیرمرجع تهیه خواهد شد.»

خانم دستجردی همچنین از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران خواست که نگذارند «با مبادله‌ای شدن ارز دارو به مردم اجحاف شود».

گزارش‌ها حاکی از آن است که بازار دارو در ایران روزهایی بحرانی را طی می‌کند و فهرست داروهای نایاب در کشور مدام گسترش می‌یابد. از جمله این داروهای نایاب می‌توان به داروهای مربوط به بیماری‌های تالاسمی، هموفیلی، هپاتیت ب، انواع سرطان‌ها و نیز داروی بیهوشی اشاره کرد.
XS
SM
MD
LG