وزیر آموزش و پرورش ایران خبر داد که این وزارتخانه در «اتاق فکر» خود مقابله با تفکر «سلفیگری» را به عنوان «اولویتدارترین» موضوع انتخاب کرده و برنامهریزیهایی نیز در این زمینه کرده است که «در حال اجرا است».
مقامات جمهوری اسلامی در سالهای گذشته عربستان سعودی را متهم کردهاند که پایگاه پرورش تفکر «سلفیگری» بوده است.
علیاصغر فانی، وزیر آمورش و پرورش در دولت حسن روحانی، در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، که روز سهشنبه، ۱۹ مرداد، منتشر شد اعلام کرد که پس از برگزاری چندین جلسه در «اتاق فکر» وزارت آموزش و پرورش، «اولویتدارترین» موضوع از بین موضوعات پیشنهاد شده انتخاب شده است.
وی اضافه کرد: «روی موضوعسلفیگری و تاثیرات این طرز تفکر در قشر جوان کار شده و برنامهریزیهایی ذیل این خروجی انجام شده و در حال اجراست و در برنامههای ما دیده شده است.»
آقای فانی توضیح بیشتری درباره جزئیات برنامههای وزارت آموزش و پرورش برای مقابله با تفکر«سلفی گری» نداده و اعلام نکرده است که این برنامهها در کل کشور اجرا می شود یا تنها در برخی از استانها.
سخنان وزیر آموزش و پرورش در حالی بیان شده است که پیش از این مقامات جمهوری اسلامی تنها درباره رواج تفکر «سلفیگری» در استانهای سنینشین ایران هشدار داده بودند.
در همین حال ورود آموزش و پرورش به این مقوله میتواند نشانه آن باشد که حکومت جمهوری اسلامی سلفیگری و رواج آن در میان مردم را مسئلهای ریشهای میداند.
«سلفیگری» در ادبیات سیاسی بیشتر متوجه افراد و گروههایی است که خواهان بازگشت به آموزههای دینی پیامبر اسلام و شریعت اسلامی هستند و دیگر مذاهب اسلامی مانند شیعه را کفر میدانند.
هشدارهای مقامات جمهوری اسلامی درباره تفکر «سلفیگری» پس از قدرت گرفتن گروه حکومت اسلامی (داعش) افزایش یافته و آنان به نوبه خود این گروه و گروههای مشابه را « تکفیری» میخوانند.
در آذرماه ۱۳۹۳ کنگرهای دو روزه تحت عنوان «خطر جریانهای تکفیری» به ریاست ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه، با حضور «۳۱۵ روحانی سنی و شیعه» در ایران برگزار شده بود.
در این کنگره سید ابراهیم امین، رئیس دفتر حزبالله لبنان، خواستار تشکیل «شورای علمای اسلامی علیه افراطیگری» شده بود.
جمهوری اسلامی همچنین گروههای سیاسی و یا مسلح مخالف خود در استانهای سنینشین ایران را به داشتن تفکر «سلفی» و همچنین وابستگی به گروههای «تکفیری» متهم میکند.
در همین حال وزارت اطلاعات ایران اعضای گروه «جهاد و توحید» که بر اساس گزارشها ۲۰ نفر از متهمان به عضویت در آن روز سهشنبه، ۱۲مردادماه، اعدام شدند را به داشتن «عقايد سلفيت تكفيری» متهم کرده است.
اکثر این افراد اتهامهای مطرح شده از سوی مقامهای جمهوری اسلامی را رد کرده و در فیلمهایی ویدیویی و نوشتههایی که از آنان منتشر شده اعلام کردهاند که مدتها در «سلول انفرادی» و «تحت شکنجه» بودهاند.