سخنگوی وزارت خارجه ایران تلویحا گزارشهای اخیر از شلیک سه راکت به دست نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به داخل خاک پاکستان را تائید کرده و گفت که «گاهی تنشهایی» در مرز دو کشور رخ میدهد.
بهرام قاسمی، سخنگوی این وزارتخانه، روز چهارشنبه، ۲۱ تیرماه، در پاسخ به سوال خبرگزاری کار ایران، ایلنا، در این باره اعلام کرد: «من تاکید میکنم؛ گاهی تنشهایی در مرز ایران و پاکستان رخ میدهد.»
آقای قاسمی تاکید کرد که دو کشور به زودی کمیسیون مشترکی را درباره موضوعات مرزی تشکیل خواهند داد.
وزارت دفاع پاکستان پیشتر اعلام کرده بود که سپاه پاسداران ایران روز شنبه، ۱۷ تیرماه، سه راکت به سوی مناطق مرزی در استان بلوچستان این کشور شلیک کرده است.
بر اساس گزارشها، شلیک این راکتها تلفات جانی به دنبال نداشت.
در خردادماه نیز مقامهای محلی در استان بلوچستان پاکستان اعلام کرده بودند که پرتاب خمپاره از سوی نیروهای ایرانی به منطقهای در غرب این استان به کشته شدن یک غیرنظامی پاکستانی منجر شده است.
یک ماه پیش از این حمله در عصر چهارشنبه، ششم اردیبهشت، در درگیری بین نیروهای هنگ مرزی میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان با افراد مسلح ۹ مرزبان ایرانی کشته شدند.
پس از آن حملات لفظی مقامات نظامی ایران به پاکستان به دلیل، به گفته آنان، حضور نیروهای مسلح مخالف جمهوری اسلامی در خاک این کشور خبرساز شد.
در همین زمینه محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۱۸ اردیبهشت، پاکستان را متهم کرد که به «مأمن تروریستها» تبدیل شده و تلویحا تهدید کرد در صورت ادامه این وضع، ایران به این پایگاهها در خاک پاکستان حمله خواهد کرد.
پس از این سخنان، وزارت خارجه پاکستان سفیر ایران را احضار کرد.
پیش از آن نیز حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در نامهای به محمد نواز شریف، نخست وزیر پاکستان، از تکرار حملات مسلحانه از داخل این کشور به ایران ابراز تاسف کرده بود.
آقای روحانی در فروردینماه ۹۵ در سفر به پاکستان تاکید کرده بود که موافقتنامه امنیتی که پیش از این بین دو کشور امضا شده «باید عملیاتی و اجرایی شود» تا ایران بتواند امنیت مرزهای خود در استان سیستان و بلوچستان را «بهتر» تامین کند.
نخست وزیر پاکستان نیز سال ۹۴ در سفر به تهران و دیدار با رئیس جمهوری ایران از «مصمم بودن» این کشور برای همکاری با ایران در مقابله با گروه جیشالعدل از گروههای مسلح مخالف جمهوری اسلامی سخن گفته بود.
مقامهای نظامی و امنیتی ایران در سالهای گذشته نیز از پاکستان به دلیل آن چه «تعلل» در تامین امنیت مرزهای مشترک میخوانند، انتقاد کردهاند.