لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۵

اژه‌ای: هاشمی رفسنجانی بحث تقلب در انتخابات ۸۸ را مطرح کرد


در ادامه حمله به رهبران و معترضان جنبش سبز در یک هفته گذشته به مناسبت «سالگرد ۹ دی»، عده‌ای از مقامات نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی این بار اکبر هاشمی رفسنجانی را هدف انتقاد شدید گرفتند، از جمله یکی از این مقامات آقای رفسنجانی را به راه انداختن «بحث تقلب» متهم کرد.

رئیس قوه قضائیه ایران نامه هشدار اکبر هاشمی رفسنجانی به رهبر جمهوری اسلامی در سال ۸۸ را نشانه «بصیرت» نداشتن او دانست و معاون اول این قوه نیز گفت که آقای هاشمی رفسنجانی اولین کسی بود که بحث احتمال تقلب در انتخابات ریاست جمهوری دهم را مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، صادق ‌لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، شامگاه پنج‌شنبه، نهم دی‌ماه، در یک سخنرانی در آمل گفت: «مسئولی که در دل فتنه نامه بی‌سلام به رهبر انقلاب می‌فرستد بصیرت را درک نکرده است.»

رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: «گناه بزرگ فتنه‌گران ایجاد هزینه برای نظام است.»

اکبر هاشمی رفسنجانی در خردادماه سال ۸۸، تنها چند روز پیش از برگزارى انتخابات ریاست جمهورى، در نامه‌ ای سرگشاده‌اى به رهبر جمهوری اسلامی که بدون سلام شروع می شد ضمن اعتراض به اتهام‌هاى وارده از سوى محمود احمدى‌نژاد به وى و اعضاى خانواده‌اش از آیت‌الله خامنه‌ای خواست تا سلامت انتخابات را تضمین کند.

رهبر جمهوری اسلامی به صورت رسمی هرگز به این نامه پاسخ نداد.

اما برخی از نزدیکان او این نامه را یکی از زمینه‌های شکل‌گیری اعتراض‌ها به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ دانسته و آقای هاشمی رفسنجانی را «رأس فتنه» خطاب کرده‌اند.

در همین حال محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران، روز پنج‌شنبه با اشاره به مواضع رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۸۸ گفت که به دلیل «مواضع زاویه‌دار آقای هاشمی رفسنجانی با ولایت فقیه» باید از او فاصله بگیریم.

در همان روز غلامحسین محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضائیه، در یک سخنرانی اعلام کرد که آقای هاشمی رفسنجانی اولین کسی بود که چندین ماه قبل از انتخابات «از تریبون رسمی بحث احتمال تقلب در انتخابات را مطرح کرد».

آقای هاشمی ‌رفسنجانی روز چهارم اردیبهشت‌ماه ۸۸ گفته بود: «مسئولان باید سلامت انتخابات را برای جامعه تضمین کنند تا مردم با خیال راحت پای صندوق‌های رأی حضور داشته‌ باشند و این اطمینان دادن یک ضرورت است.»

برخی از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی، اکبر هاشمی رفسنجانی و مهدی و فائزه، فرزندانش را به برنامه‌ریزی اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات سال ۸۸ متهم کرده‌اند.

در همین حال مصطفی تاجزاده، عضو زندانی جبهه مشارکت، روز پنجم شهریور ۹۳ در نامه‌ای از «ضرب و شتم خود توسط بازجویان» برای «اعتراف‌ علیه» اکبر هاشمی رفسنجانی، میرحسین موسوی و محمد خاتمی خبر داده و نوشته بود که بازجویان از او خواسته‌اند اعتراف کند که هاشمی رفسنجانی درصدد تحقق انقلاب مخملی بوده است.

در همین حال مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، از روز یک‌شنبه ۱۸ مرداد، برای سپری کردن حکم ده سال زندان خود، در زندان اوین به سر می‌برد. فائزه هاشمی نیز پس از انتخابات سال ۸۸ شش ماه زندانی شد.

سخنان مقامات قوه قضائیه ایران به مناسبت راهپیمایی حکومتی روز نهم دی بیان شده است.

در حالی که مهدی کروبی و میرحسین موسوی، رهبران جنبش سبز، در حصر هستند و طرفداران آنان نیز امکان برگزاری مراسم سخنرانی یا تجمع را ندارند، نهادهای حکومتی هر ساله به مناسبت راهپیمایی ۹ دی و در مناسبت‌های دیگر شدیدا به آنان حمله می کنند.

واکنش به نامه به رئیس جمهوری آمریکا

رئیس قوه قضائیه ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «امروز منافقینِ دیروز با جمعی از ضد انقلاب ها برای رئیس جمهور آمریکا نامه می نویسند که باز هم این ملت را تحریم کنید؛ یعنی خباثت خائنان داخلی با دشمنی دشمنان بیرونی توأم شده است.»

به گزارش خبرگزاری میزان، صادق لاریجانی تاکید کرد که «امروز جمهوری اسلامی ایران از هر زمان دیگری در منطقه مقتدرتر است و مسلمانانی که تحت ظلم هستند، پناه آنها جمهوری اسلامی هستند».

گروهی از فعالان سیاسی و مدنی ایرانی خارج از کشور روز یک‌شنبه، پنجم دی‌ماه، در نامه‌ای به دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری منتخب آمریکا، توافق اتمی وین را یک «توافق فاجعه‌بار» خوانده و خواستار آن شدند که دولت جدید آمریکا «تحریم‌های موجود علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و امپراتوری مالی آیت‌الله خامنه‌ای را گسترش دهد.»

این نامه بازتاب‌های زیادی داشت و شماری از کاربران شبکه های اجتماعی اینترنتی، این اقدام را به معنای «تشویق جنگ» علیه ایران دانستند، اما در مقابل برخی از نویسندگان این نامه اعلام کرده‌اند که این نامه با هدف جلوگیری از جنگ نوشته شده است.

در همین حال ۳۱۷ فعال سیاسی و مدنی نیز این اقدام را «قطعا عملی ضد ملی و شرم‌آور» خوانده‌اند.

در مقابل احمد باطبی، یکی از امضاکنندگان نامه سی نفره، در واکنش به بیانیه این ۳۱۷ نفر اعلام کرده که نامه به آقای ترامپ، نامه به یک نفر نیست بلکه نامه به نهاد ریاست ‌جمهوری آمریکاست.

وی تاکید کرد که در نامه به رئیس جمهوری آمریکا «حرفی از لغو برجام، حمله به ایران، تحریم فله‌ای ملت، مشابه آن چه که در دوران اوباما به مردم ایران تحمیل شد، وجود ندارد».

XS
SM
MD
LG