در حالی که اکبر هاشمی رفسنجانی چنین اظهار نظر کرده است که نامزدهای اصولگرا نمیتوانند در رقابت با حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ پیروز شوند، حزب موتلفه اسلامی مصطفی میرسلیم، وزیر اسبق ارشاد، را به عنوان نامزد نهایی خود برای این انتخابات معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، روز پنجشنبه، نهم دیماه، اعلام کرد که این حزب تصمیم گرفته با «ظرفیت کامل» وارد انتخابات ریاست جمهوری و شوراها شده و برای انتخابات ریاست جمهوری یک نامزد حزبی معرفی کند.
وی در نشست دبیران استانها و شهرستانهای حزب موتلفه اسلامی اعلام کرد که اگر ائتلافی بین «نیروهای انقلاب» شکل بگیرد، این حزب تلاش خواهد کرد از آقای میرسلیم دفاعکند «تا او به عنوان نامزد موتلفه اسلامی در فرآیند ائتلاف مورد قبول قرار گیرد».
آقای حبیبی اضافه کرد: «اگر نیروهای انقلاب در انتخابات ۹۶ با یک نامزد وارد میدان انتخابات بشوند احتمال پیروزیشان بالاست، اما اگر به عنوان مثال با دو کاندیدا به عرصه انتخابات ورود پیدا کنند، احتمال شکستشان بالاست.»
به گفته دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، این حزب هشت نفر را بررسی کرده اما چهار نفر از آنها اعلام کرده اند «نمیتوانند» نامزد شوند و در بررسی چهار نفر دیگر مصطفی میرسلیم «با یک رای قابل توجه» انتخاب شده است.
وی همچنین گفت که افراد و شخصیت های خارج از حزب نیز درباره انتخاب آقای میرسلیم به عنوان نامزد انتخابات «توصیه های زیادی میکردند».
آقای حبیبی اشارهای به نام هشت نامزدی که از سوی این حزب بررسی شدهاند نکرد.
اعضای حزب موتلفه اسلامی پیش از این اعلام کرده بودند که مصطفی میرسلیم، وزیر سابق ارشاد، یا اسدالله بادامچیان، نایب رئیس این حزب، را به عنوان نامزدهای مورد نظر خود به شورای هماهنگی اصولگرایان معرفی خواهند کرد.
مصطفی میرسلیم در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی وزیر ارشاد و پیش از آن نیز در دوره ریاست جمهوری آیت الله خامنه ای، رئیس نهاد ریاست جمهوری بود.
برخی رسانهها از سعید جلیلی، محمدرضا باهنر، محمدباقر قالیباف، غلامعلی حداد عادل، عزتالله ضرغامی و احمد توکلی به عنوان رقبای احتمالی آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ نام بردهاند.
محمدرضا باهنر، احمد توکلی و عزتالله ضرغامی اعلام کردهاند که تصمیمی برای نامزدی در انتخابات آینده ندارد. محمدباقر قالیباف نیز نامزد شدن خود را به معرفی نامزد واحد از سوی اصولگرایان مشروط کرده است.
غلامعلی حداد عادل در این باره اظهار نظر نکرده و سعید جلیلی نیز نامزدی خود در این انتخابات را تأیید یا تکذیب نکرده و گفته است: «چیزی که تداوم نظام را تثبیت میکند این است که حرکت همواره باید رو به جلو باشد.»
ناصر ایمانی، از چهرههای اصولگرا، روز یکشنبه، پنجم دی، در مصاحبه با وبسایت انتخاب گفته بود که اگر گروهی برای هماهنگی اصولگرایان تشکیل نشود «به طور طبیعی با تعدد کاندیدای اصولگرا مواجهه خواهیم بود. تا آرای آقای روحانی شکسته شود و انتخابات به دوره دوم کشیده بشود».
تعدادی از گروههای اصلاح طلب اعلام کردهاند که از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده حمایت خواهند کرد و مصطفی تاجزاده، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، پیشبینی کرده که آقای روحانی در انتخابات سال ۹۶ «قطعاً» پیروز میشود.
در همین حال اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، درمصاحبه با شماره روز پنجشنبه روزنامه شرق گفت که به تازگی با حسن روحانی صحبت کرده و او «مصمم» است در انتخابات سال ۹۶ نامزد شود.
آقای هاشمی رفسنجانی پیش بینی کرد که حسن روحانی «کاملا شانس» پیروزی دارد و احتمال رد صلاحیت او هم «بعید است».
وی تاکید کرد که در بین «اصولگراها و تندروها» کسی نمی تواند در مقابل آقای روحانی پیروز شود و «حتی اگر همه جمع شوند، باز در اقلیت هستند».
پیش از این برخی از چهرههای اصلاح طلب از جمله مرتضی الویری ضمن تاکید بر حمایت از حسن روحانی اعلام کرده اند که اصلاحطلبان به دلایلی مانند احتمال نامزد نشدن، رد صلاحیت و رأی نیاوردن آقای روحانی، باید در کنار او «نامزد پوششی» معرفی کنند.
به گفته آقای الویری، هدف از معرفی «نامزد پوششی» رقابت با آقای روحانی نیست، بلکه برای خالی نبودن دست این جریان سیاسی در «بزنگاه» احتمالی است.
با این حال محمدرضا عارف و برخی دیگر از چهره های شاخص اصلاحطلب اعلام کرده اند که این گروه «با یک نامزد واحد» در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد.