معاون دانشگاه افسری سپاه پاسداران گزارشها در این مورد که این نیروی نظامی در دیگر کشورها پایگاه آموزشی دارد را تکذیب کرد.
سردار احمد مهربان در مصاحبهای که روز سهشنبه، دهم مردادماه، در خبرگزاری تسنیم منتشر شد، در عین حال پذیرفت که «نیروهای داوطلب و مردمی» در کشورهای منطقه مانند حشدالشعبی در عراق تحت نظر مربیان سپاه ایران آموزش دیده و میبینند.
او در این مصاحبه دلیل تکذیب داشتن پایگاه سپاه پاسداران در دیگر کشورها را «ادعای اخیر رسانههای اسرائیلی» عنوان کرد، اما نگفت کدام رسانه در اسرائیل این خبر را منتشر کرده است.
این مقام سپاه پاسداران در این باره گفت: «درباره ادعای اخیر رسانههای اسرائیلی مبنی بر این که ایران در برخی کشورهای منطقه پایگاه آموزشی دارد، نیروی قدس هم مراکز آموزشی در سایر کشورها ندارد و حتی در سوریه هم از پادگانهای آنجا برای انجام امور مستشاری استفاده میکنند.»
در مقام یکی از دو حامی بزرگ حکومت بشار اسد، جمهوری اسلامی از ابتدای جنگ داخلی سوریه در این کشور در قالب نیروهایی حضور داشته است که خود حتی پس از شش سال و اندی همچنان نیروی «مستشاری» مینامد.
مقصود از نیروی مستشاری، نیروهای نظامی است که نقش مشاوره و آموزش به نیروهای ارتش سوریه را بر عهده دارند و خود مستقیما در جنگ ورود نمیکنند.
این در حالی است که بهویژه در یک سال گذشته بارها خبر مرگ نیروهای ایرانی یا نیروهای افغان وابسته به سپاه پاسداران در رسانههای کشور منتشر شده و مراسم تشییع و ختم در چندین شهر ایران برای این نیروهای کشتهشده برگزار شده است.
در این ارتباط، گزارش ها حاکی از آن است که بیش از دو هزار تن تحت عنوان «مدافعان حرم» در سوریه کشته شده اند.
کمک تهران به حکومت بشار اسد بارها از سوی شماری از کشورهای منطقه و نیز غرب مورد انتقاد قرار گرفته است. با این همه، جمهوری اسلامی این انتقادها را رد کرده است.
خبرگزاری تسنیم میگوید، دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین در سال ۱۳۶۵ با پنج دانشکده تخصصی و با مأموریت تربیت نیروهای کادر مورد نیاز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأسیس شد.