دبیر شورای نگهبان در مخالفت با پیشنهاد حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، شیشهای شدن صندوقهای اخذ رای را «برخلاف محرمانه و محفوظ بودن آرای مردم» دانست، اما در عین حال گفت که باید در این زمینه بررسی بیشتری انجام شود.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، شامگاه پنجشنبه، ۲۵ تیر، در یک برنامه تلویزیونی همچنین با اشاره به گزارشهای «نگرانکننده» تاکید کرد که عدهای در کشور هستند که میخواهند به مجلس خبرگان رهبری «رنگ سیاسی بدهند».
آقای جنتی روز پنجشنبه تصریح کرد: «شیشهای بودن صندوق انتخابات برخلاف محرمانه و محفوظ بودن آرای مردم است، بنابراین صندوقهای اخذ آرا نمیتواند شیشهای باشد.»
وی در مورد نظر خود توضیح بیشتری نداد، اما در عین حال گفت که باید در این زمینه بررسی بیشتری انجام شود.
دبیر شورای نگهبان همچنین تاکید کرد که از نظر این شورا «مقدمات برگزاری الکترونیکی انتخابات مجلس فراهم نیست».
حسن روحانی، رئیس جمهور، روز شنبه، ۹ خرداد، خواستار استفاده از صندوقهای «پلاستیکی شفاف» برای اخذ رای در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری شد.
سه روز پس از این درخواست نیز عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، از «هماهنگی» دولت با شورای نگهبان برای برگزاری الکترونیکی انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در کلان شهرها خبر داد.
دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود درباره انتخابات پیش روی مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: «گزارشاتی به شورای نگهبان میرسد که... برای ما نگرانیهایی را ایجاد کرده است.»
وی اضافه کرد: «به نظر میرسد عدهای میخواهند رنگ سیاسی به خبرگان بدهند، در حالی که خبرگان رهبری هیچ بعد سیاسی ندارند و وظیفه آنها تعیین رهبر است.»
اين چندمين بار است که آقای جنتی درباره ترکيب آينده مجلس خبرگان رهبری هشدار میدهد. وی پیش از این نیز بارها هشدار داده است که «برخی به فکر قبضه کردن مجلس خبرگان رهبری هستند».
از سوی دیگر، ابوالقاسم خزعلی، عضو مجلس خبرگان رهبری، به صراحت گفته است که «برنامههای هاشمی برای مجلس خبرگان عملی نخواهد شد».
در همین حال احمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، روز جمعه، ۲۴ بهمن ۹۳، گفت که اصلاحطلبان موفق به تشکیل یک اقلیت قدرتمند در دوره بعدی این مجلس نخواهند شد و این مجلس به گفته او «ولایی» خواهد ماند.
اکبر هاشمی رفسنجانی گفته است که «برنامه خاصی» برای حضور در هیئت رئیسه آینده مجلس خبرگان رهبری ندارد، اما احتمال نامزدی خود برای این انتخابات را رد نکرده است.
دبیر شورای نگهبان همچنین با تاکید بر این که این شورا تحت تاثیر فشارها قرار نمیگیرد افزود: «بیشترین فشارها در دوره ششم مجلس شورای اسلامی به این شورا وارد شد.»
آقای جنتی همچنین خبر داد که با آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، درباره طرح استانی شدن انتخابات مجلس «صحبتهایی شده بود»، اما وی «مقید» بود که نظری ندهد تا «این طرح سیر قانونی خودش را طی کند».
وی کاهش مشارکت مردم در انتخابات را از جمله «مشکلات» این طرح ذکر کرد.
مجلس شورای اسلامی دوم ارديبهشتماه کليات طرح استانی شدن انتخابات مجلس را تصويب کرد، اما شورای نگهبان این طرحرا دارای «ايرادات متعددی» دانسته و آن را رد کرد.