لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۴

مطهری: معنی ندارد چون نظر ولی فقیه است، کسی حرف نزند


علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، می‌گوید که اگر کسی نظری مخالف نظر رهبر جمهوری اسلامی داشته باشد باید بتواند حرفش را بیان کند. همچنین به گفته این نماینده از سال ۸۸ «فضا خیلی بسته شد».

آقای مطهری در مصاحبه‌ای با ویژه‌نامه نوروزی هفته‌نامه مثلث گفت: «این معنی ندارد که چون نظر ولی فقیه است دیگر کسی نتواند حرف بزند.»

در این مصاحبه که در وب‌سایت جام‌نیوز بازنشر شده، وی تصریح کرد: «زمان حضرت امیر هم ایشان صحبت می‌کرد یک عده بلند می‌شدند اعتراض می‌کردند. باید انتقاد در کشور عادی شود، اتفاقا جایگاه نظام و رهبری با این روش بالا می‌رود.»

آقای مطهری پیش از این نیز بار‌ها خواستار امکان مطرح شدن انتقاد‌ها از رهبر جمهوری اسلامی شده است.

از جمله وی در آذرماه سال ۹۳ در دانشگاه مشهد گفته بود که هیچ اشکالی ندارد که کسی برخی نظرات رهبر جمهوری اسلامی را قبول نداشته باشد.

وی تاکید کرده بود که «عده‌ای از اطرافیان می‌خواهند القا کنند که یک بتی بسازیم و همه دور او بچرخیم، در حالی که این طور نیست».

در واکنش به این سخنان، احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، گفته بود: «مقابله با ولی فقیه و رویارویی با او، مبارزه و رویارویی با شخص پیغمبر است، حتی اگر برخوردکننده مسلمان و شیعه و معتقد به وحی و امامت و نبوت باشد.»

«مطبوعات می‌ترسند به خیلی از مسائل وارد شوند»

آقای مطهری در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت که در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق ایران، وضع آزادی بیان بهتر بود و راحت‌‌تر می‌شد از رئیس جمهور انتقاد کرد.

وی اضافه کرد: «تحمل آقای احمدی‌نژاد نسبت به انتقاد خوب و قابل قبول بود.»

این نماینده مجلس فضای آزادی بیان تا سال ۸۸را «قابل قبول» دانست و گفت که از سال ۸۸فضا «خیلی بسته شد» و این شرایط تا امروز نیز ادامه دارد.

به گفته آقای مطهری، فضای آزادی بیان در دولت حسن روحانی نیز «بسته» است و «خوب نیست».

وی اضافه کرد: «مطبوعات می‌ترسند به خیلی از مسائل وارد شوند... قرار بر چنین اتفاقی نبود که کسی نتواند اظهارنظر کند.»

آقای مطهری روز پنج‌شنبه، ۹ دی ۹۳، نیز گفته بود که «فضای آزادی بیان» در دولت حسن روحانی نسبت به دولت سابق محدود‌تر و «خودسانسوری» رسانه‌‌ها بیشتر شده است.

وی دلیل افزایش «خودسانسوری» در کشور را ترس رسانه‌ ها از توقیف و لغو امتیاز و همچنین «افزایش فشار» به دولت حسن روحانی نسبت به دولت قبل دانسته بود.

«وزارت ارشاد باید ایستادگی کند»

آقای مطهری در این مصاحبه همچنین در واکنش به سخنان احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، درباره موسیقی گفت: «نمی‌توانیم برای یک منطقه خاص قانون خاص در نظر بگیریم. کشور ما که حکومت فدرالی ندارد.»

وی اضافه کرد: «اگر موسقی مصداق غنا نباشد هیچ فرقی نمی‌کند در تهران نواخته شود یا مشهد. نباید بیش از آن چه اسلام محدودیت ایجاد کرده، محدودیت ایجاد کنیم... به نظرم وزارت ارشاد باید اینجا ایستادگی کند.»

احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، هشتم اسفند ۹۳ برگزاری کنسرت موسیقی را «مطرب‌بازی و ولنگاری» دانسته و گفته بود که چون تمام شهر مشهد حرم امام هشتم شیعیان است، برگزاری کنسرت در این شهر «مطرب‌بازی» در حرم او به حساب می‌آید.

«روحانیت باید استقلال خود را حفظ کند و دولتی نشود»

آقای مطهری در این مصاحبه همچنین گفت: «شهید مطهری تأکید دارد که روحانیت باید استقلال خود را حفظ کند و دولتی نشود. روحانیت شیعه در طول تاریخ مستقل بوده ... و نباید دولتی شود.»

در سال‌های گذشته دخالت حکومت جمهوری اسلامی در امور حوزه‌های علمیه موجب انتقاد برخی از مراجع تقلید منتقد حکومت شده است.

از جمله پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، آیت‌الله بیات زنجانی، از مراجع تقلید قم، در پیامی ابراز امیدواری کرد که دولت آقای روحانی «حافظ استقلال حوزه، به ویژه نهاد مرجعیت، از روزمرگی قدرت و سیاست باشد».

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نیز شامگاه چهارشنبه، ۶ اسفند ۹۳، در جمع تعدادی از روحانیون در شهر قم گفته بود که «اگر حوزه‌های علمیه استقلال خویش را از دست دهند دیگر نمی‌توانند انتظار مردم و جامعه را برآورده کنند».

این در حالی است که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سال ۸۹ در سفری به شهر قم بدون بر زبان آوردن نامى، از کسانى که به گفته او به نام استقلال در پى قطع کردن رابطه حوزه و نظام جمهوری اسلامی هستند انتقاد کرده بود.

XS
SM
MD
LG