یک روز پیش از برگزاری دادگاه بابک زنجانی، یک نماینده مجلس میزان قراردادهای او با وزارت نفت را بالای چهار میلیارد دلار اعلام و وزارت نفت در دولت سابق را متهم کرد که «۱۲ کشتی میعانات نفتی و گازی را بدون ضمانتهای لازم در اختیار وی گذاشته» است.
امیرعباس سلطانی، نماینده مجلس، روز جمعه، ۱۰ مهر، در مصاحبهای با باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی، همچنین با استناد به گفتههای پیشین بابک زنجانی در کمیسیون انرژی مجلس، رستم قاسمی، وزیر نفت در دولت محمود احمدینژاد، را متهم کرد که به همراه پنج عضو دیگر کابینه احمدینژاد، او را «تائید کرده بودند».
به گفته آقای سلطانی، بابک زنجانی در جلسه کمیسیون انرژی مجلس گفته است: «وزیر سابق، آقای رستم قاسمی، من را به محلی دعوت کرد، در آن روز وزیر نفت با چهار وزیر دیگر و به همراه رئیس کل بانک مرکزی جلسهای داشت و پس از پایان آن جلسه، بیرون آمد و به من که پشت در اتاق جلسه بودم گفت: شما میتوانید یک قرارداد نفتی ببندید.»
وی با تاکید بر این که بابک زنجانی «تنها ویترین» بود گفت که «افراد هدایتکننده او در دستگاههای زیادی نفوذ دارند که خیلیهایشان هنوز در مسند کارها نشستهاند».
آقای سلطانی پیش از این نیز بارها وزیر اطلاعات، وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و وزیر نفت دولت محمود احمدینژاد را متهم کرده بود که در پرونده بابک زنجانی «درگیر» بودهاند.
در همین زمینه غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه ایران، روز ۱۴ مهر ۹۳ از «تحقیق» از سه وزیر و رئیس بانک مرکزی دولت محمود احمدینژاد در رابطه با پرونده بابک زنجانی خبر داده بود.
با این حال در آبانماه ۹۳ گزارشهایی از احضار آقای سلطانی به دادستانی تهران به دلیل گفتههایش درباره پرونده بابک زنجانی منتشر شد و آقای سلطانی نیز این گزارشها را تایید کرد.
آقای سلطانی در بخش دیگری از مصاحبه روز جمعه خود بابک زنجانی را متهم کرد کهسه میلیون دلار به قائم مقام بانک مرکزی تاجیکستان «رشوه» داده تا یک «فیش جعلی» درباره پرداخت بدهیهایش به بانک مرکزی ایران صادر کند.
این نماینده مجلس همچنین از یک بانک به نام «بانک ارزش»، شرکت هواپیمایی، شرکتهای اتوبوسرانی و تاکسیرانی و کارخانه آلومینیومسازی به عنوان اموال بابک زنجانی در تاجیکستان نام برده است.
وی همچنین گفت که بابک زنجانی در ترکیه «۴۰ هواپیما» دارد و «در کشورهایی چون امارات و مالزی هم صاحب بانک است».
امیرعباس سلطانی پیش از این نیز با اشاره به نوار سخنان پیشین بابک زنجانی در کمیسیون انرژی مجلس گفته بود که او «۲۵ میلیارد یورو» در «بانکهای ژاپن پسانداز کرده» است.
در همین حال بابک زنجانی در نامهای خطاب به رئیس جمهوری ایران که در مردادماه نوشته و اخیر منتشر شده است از مالکیت خود بر یک بانک سخن گفته بود.
گفتههای آقای بابک زنجانی در حالی است که بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، او را متهم کرده که با همکاری چند وزیر و رئیس کل بانک مرکزی در دولت گذشته، دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار دریافت و به «حساب بانک جعلی» خود در مالزی واریز کرده که در نهایت این پول «از بین رفته» است.
در همین رابطه، روزنامه «شرق» روز ۲۷ شهریور ۹۳ نوشته بود که «یک بانکدار مرتبط با بابک زنجانی در مالزی» به نام «حسین کنگانینژاد» مشهور به «حسیننژادی» روز هفتم مرداد ۹۲ در یک پارکینگ در شهر کوآلالامپور به قتل رسیده است.
گزارش این روزنامه چندی بعد با اظهارات علی شمس اردکانی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، کاملتر شد که اظهار داشت: «بانکی که او در مالزی معرفی کرده بود یک بانک تک ویترینی بود که توسط یک ایرانی - بحرینی تاسیس شده و اداره میشد... به محض برملا شدن مسائل بابک زنجانی او را در یک حادثه مرموز در پارکینگ مجتمع مسکونیاش در کوآلالامپور ترور شده یافتند.»
به گفته مقامات قوه قضائیه ایران، قرار است نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی روز ۱۱ مهر در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی برگزار شود.