لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۳۵

دعوت نمایندگان اصلاح‌طلب به «کمپین انصراف» با هدف فهرست انتخاباتی واحد


در پی اعتراض‌ها به نامزدی تعدادی از اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در انتخابات شوراها، ۱۲ نماینده اصلاح‌طلب مجلس در نامه‌ای سرگشاده خواستار راه‌اندازی «کمپین انصراف» و کناره‌گیری برخی از نامزدهای اصلاح‌طلب به نفع دیگران با هدف ارائه فهرست واحد شدند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، محمدعلی وکیلی، الیاس حضرتی، عبدالکریم حسین‌زاده، محمدجواد فتحی، حمیده زرآبادی، فاطمه حسینی، پروانه مافی و فاطمه سعیدی از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.

این نمایندگان مجلس با اشاره به «پیروی از خرد جمعی و کار تشکیلاتی» اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و مجلس دهم اعلام کردند که پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات شوراها در تهران و شهرهای بزرگ تنها با ارائه فهرست واحد ممکن است.

در این بیانیه تاکید شده است که «در این شرایط بی‌بدیل هر حرکتی که انسجام تشکیلاتی و یکپارچگی جریان اصلاح‌طلبی را برهم بزند و یا خدشه‌دار سازد، قطعا اقدامی نابخشودنی خواهد بود».

نویسندگان این نامه از نامزدهای اصلاح‌طلب خواستند تا با هدف «تقویت حرکت جمعی» و رسیدن به فهرست واحد «با حضور در کمپین انصراف مسیر را برای به بار نشستن دوباره حماسه امید مهیا سازند».

در این بیانیه تاکید شده که «بی‌شک گذشت تصمیم‌سازان و پیشگامی آنان برای حضور در کمپین مذکور، تاثیرات سیاسی و فرهنگی دو چندانی داشته و اسباب پیروی سایرین را میسر کرده و همگی اثبات خواهند کرد که فضیلت انصراف در راستای اتحاد و کار جمعی بی شک بالاتر از ماندن و دستیابی به پیروزی فردی است».

اشاره این نمایندگان مجلس به «تصمیم‌سازان» می تواند شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان باشد که تعدادی از اعضای آن از جمله علی صوفی، وزیر تعاون و محسن مهرعلیزاده رئیس سازمان تربیت بدنی در دولت محمد خاتمی، نامزد انتخابات شوراها شده‌اند.

در همین حال عبدالکریم حسین زاده، عضو فراکسیون امید مجلس، در نامه ای به محمدرضا عارف، رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، خواستار آن شد که اعضای این شورا در انتخابات شوراها نامزد نشوند یا در صورت نامزدی از عضویت در شورای اصلاح‌طلبان استعفا دهند.

در انتخابات مجلس دهم شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان درباره فهرست نامزدهای مورد حمایت این گروه تصمیم‌گیری می کرد.

محسن هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، داریوش قنبری، نماینده مجلس هفتم، مرتضی الویری شهردار منتخب، محمود علیزاده طباطبایی و ابراهیم اصغرزاده، دو عضو شورای شهر اول تهران، از جمله نامزدهای اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای شهر تهران هستند.

اکثر اعضای اصلاح‌طلب شورای شهر چهارم تهران نیز در انتخابات نامزد شده‌اند.

در مقابل، در اردوگاه اصولگرایان، به نسبت اصلاح‌طلبان، چهره‌های شاخص کمتری نامزد شده‌اند.

حسین الله‌کرم، چهره شاخص گروه حزب‌الله و همچنین اکثر اعضای اصولگرای شورای شهر چهارم تهران از جمله نامزدهای این گروه هستند.

اصلاح‌طلبان در اولین دوره انتخابات شورای شهر تهران و اکثر شهرهای بزرگ پیروز شدند. درگیری‌های برخی از اعضای شورای شهر اول با مرتضی الویری، شهردار منتخب شورای شهر، در نهایت به استعفای وی منجر شد.

پس از آقای الویری، محمدحسن ملک مدنی به عنوان شهردار تهران انتخاب شد و درگیری‌های برخی از اعضای شورای شهر و وی، درنهایت منجر به انحلال شورای شهر شد.

درانتخابات شورای شهر دوم اصولگرایان با عنوان ائتلاف «آبادگران» همه کرسی‌های شورای شهر تهران را تصاحب کردند و در شورای سوم نیز اکثریت را داشتند.

در شورای شهر چهارم تهران، اصلاح‌طلبان در ابتدا اکثریت را داشتند، اما فاطمه راستگو و احمد دنیامالی که از ائتلاف اصلاح‌طلبان به شورا راه یافته بودند به محسن هاشمی، منتخب اصلاح‌طلبان برای شهرداری تهران، رای ندادند و محمدباقر قالیباف بار دیگر شهردار تهران شد.

بر اساس اعلام وزارت کشور، ۲۸۷ هزار و ۴۲۵ نفر در انتخابات شوراها ثبت ‌نام کرده‌اند که بیانگر افزایش ۱۴ درصدی نسبت به دوره قبل است. از این میان ۱۷ هزار و ۸۷۵ نامزد، یعنی ۶.۳ درصد نامزدها زن هستند.

XS
SM
MD
LG