لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۴۱

توصیه روحانی به وزارت کشور برای برگزاری انتخابات «بدون شائبه»


رئیس جمهوری ایران روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت از وزارت کشور، استانداران و فرمانداران خواست که «کاملا از آرای مردم حراست» کرده و «انتخاباتی بدون هر گونه ‌شائبه را در امنیت کامل برگزار کنند».

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، حسن روحانی روز چهارشنبه، پنجم اسفند، انتخابات روز جمعه را «اولین آزمایش بزرگ سیاسی» دولت یازدهم برشمرده و ابراز امیدواری کرد که نتیجه انتخابات «موجب افزایش نشاط در جامعه و پایه‌ای برای تحرک کشور» شود.

وی تاکید کرد: «توصیه من به وزارت کشور، ستادهای تبلیغاتی و استانداری‌ها و فرمانداری‌ها در سراسر کشور این است که کاملاً از آرای مردم به عنوان حق آنها و یک امانت حراست کنند.»

رئیس جمهوری ایران از همه عوامل اجرایی و نظارتی انتخابات خواست که «دست به دست هم داده و انتخاباتی بدون هر گونه ‌شائبه را در امنیت کامل برگزار کنند».

آقای روحانی روز سه‌‌شنبه، ۱۳ بهمن، نیز از همه دستگاه‌ها خواسته بود به گونه‌ای عمل کنند که «شائبه مهندسی شدن انتخابات در ذهن کسی خطور نکند».

پیش از برگزاری انتخابات، موضوع رد صلاحیت تعداد زیادی از نامزدها به موضوع مناقشه میان دولت حسن روحانی و نهادهایی نظیر شورای نگهبان تبدیل شد.

در همین حال اعتراض آقای روحانی به رد صلاحیت‌های گسترده، واکنش شدید نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان، تعدادی از امامان جمعه از جمله در تهران، مشهد و اصفهان، فراکسیون روحانیت مجلس و نمایندگان عضو جبهه پایداری در مجلس را به دنبال داشت.

در روزهای گذشته نیز برخی از شخصیت‌های سیاسی و وب‌سایت‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان، از احتمال تکرار اتفاقات روز رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ ابراز نگرانی کرده‌اند.

از جمله علی‌محمد دستغیب، از مراجع تقلید حامی جنبش سبز، روز یک‌شنبه، دوم اسفندماه، در نامه‌ای از رئیس جمهوری ایران خواسته است تا «امین رای» مردم باشد و اجازه ندهد آن چه در «سال ۸۸ انجام گرفت» تکرار شود.

وی در این نامه تاکید کرد: «مبادا گروهی به هر عنوان به صندوق‌ها دست بزنند، و یا رأی‌ها با شناسنامه‌های جعلی انداخته شود و یا به صلاحدید شورایی بعضی خارج و بعضی داخل گردند، و یا تعرفه‌ها کمیاب شود، هم‌چنان که اینها در سال ۸۸ انجام گرفت و آن چه نباید بشود شد.»

در همین حال وب‌سایت پایش «احتمال قطع شدن شبکه اجتماعی تلگرام در ایران در دو روز آخر هفته» را مطرح کرده است.

در روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ پیام کوتاه تلفن همراه قطع شد.

آقای روحانی روز چهارشنبه در بخش دیگری از سخنان خود از عده‌ای انتقاد کرد که به گفته او در ایام تبلیغات انتخابات «اخلاق اسلامی را کنار گذاشته‌اند».

وی اضافه کرد: «فحاشی، تهمت و توهین هرگز در شأن ملت و مملکت ایران نیست و ارزش ندارد که بخواهیم به خاطر جابه‌جایی یک کرسی در مجلس دولت و نظام را تضعیف کنیم.»

رئیس جمهوری ایران تاکید کرد که «ملت ایران با رأی خود به بداخلاقان نشان خواهند داد که تهمت، بددهنی، بی‌اخلاقی و شکاف در کشور را نمی‌پذیرند».

آقای روحانی ساعاتی پیش از این سخنان خود در هیئت دولت، در سخنانی در فرودگاه مهرآباد تهران نیز «انگلیسی» خواندن فهرست‌ انتخاباتی اصلاح‌طلبان را به مثابه «کوچک کردن» ملت ایران دانسته بود.

در روزهای گذشته و همچنین امروز تعدادی زیادی از چهره‌های اصولگرا صراحتا یا تلویحا و به شکل هماهنگ ابراز عقیده کرده‌اند که بریتانیا و آمریکا در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به نفع اصلاح‌طلبان و افراد نزدیک به آقای هاشمی رفسنجانی «دخالت» می‌کنند.

در این زمینه حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، محمدرضا مدرسی یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان، از افرادی که به گفته آنان «انگلیس از آنها حمایت کرده» خواسته‌اند که از این کشور اعلام «تبری» کنند.

در همین زمینه غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، و مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران، نیز از دولت و وزارت خارجه خواسته‌اند که «پاسخ دندان‌شکن به انگلیس بدهند».

این در حالی است که دولت بریتانیا دست‌کم آشکارا هیچ موضعی در زمینه انتخابات مجلسین ایران و له یا علیه هیچ نامزدی نگرفته و بیانیه‌ای صادر نکرده و مقامات جمهوری اسلامی هم تاکنون هیچ آدرسی از موضع‌گیری پنهانی این دولت نداده‌اند.

XS
SM
MD
LG