لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۳۴

مشاور روحانی مخالفان تفاهم لوزان را به سودجویی از تحریم‌ها متهم کرد


مشاور ارشد رئیس جمهوری ایران دلیل مخالفت «بسیاری از فعالین سیاسی» با تفاهم لوزان و نام بردن از این تفاهم با عنوان «باخت بزرگ» را به خطر افتادن «منافع» آنها یا منافع «هم‌مسلکی‌های‌شان» از تحریم‌های غرب علیه ایران دانست.

اکبر ترکان، مشاور ارشد حسن روحانی، روز شنبه، ۲۲ فروردین، در مصاحبه‌ای با وب‌‌سایت حزب تازه‌تاسیس «ندای ایرانیان» در همین باره گفت که «راه خوردن‌شان بسته شده است، صدای‌شان را برای مسئله هسته‌ای بالا برده‌اند».

وی تاکید کرد: «چه کسی است که نداند برداشتن هر تحریمی یعنی کوتاه شدن دست قاچاق و اختلاس از اقتصاد و بازار ایران.»

به گفته آقای ترکان، «بیشتر» اظهار نظر‌های فعالان سیاسی داخل ایران در مخالفت با تفاهم لوزان «برای به دست آوردن امتیاز است».

وی تصریح کرد: «بسیاری از همین فعالین سیاسی... به دلیل منافعی که تا امروز خودشان یا هم‌مسلکی‌های‌شان از شرایط سخت تحریم‌ها می‌‌بردند توافق هسته‌ای را یک باخت بزرگ تلقی می‌کنند.»

با وجود حمایت بسیاری از مسئولان نظام جمهوری اسلامی از جمله فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران از تفاهم اتمی لوزان، برخی از نمایندگان مجلس ایران از جمله اعضای جبهه پایداری و همچنین حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان، شدیدا از این تفاهم انتقاد کرده‌اند.

حسین شریعتمداری تا آنجا پیش رفت که پیشنهاد برهم زدن تفاهم لوزان را نیز مطرح کرده است.

در همین حال آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز روز پنج‌شنبه از تیم مذاکره‌کننده اتمی ایران خواست که با دعوت از افراد شاخص مخالفِ تفاهم لوزان حرف‌های آنان را نیز بشنوند.

وی پیش از این نیز در روز اول فروردین از دولت و طرفدارانش خواسته بود که به کسانی که به گفته او «ابراز دغدغه و دلواپسی می‌کنند» اهانت نکنند و افزوده بود که «تحقیر مخالفان از سوی مسئولان خلاف تدبیر و حکمت است».

اکبر ترکان با اشاره به این سخنان رهبر جمهوری اسلامی در عین حال گفت که «هوچی‌گری و سوء استفاده» فعالان سیاسی «نقد دلسوزانه» نیست.

وی تاکید کرد: «یک جریان خاص دارد از بحث هسته‌‌ای بهره‌‌برداری سیاسی می‌کند، چون متوجه شدند که اگر ایران با آمریکا بر سر مناقشه مهم هسته‌‌ای به تفاهم برسد ممکن است... شرایط سوء استفاده فراهم نیاید.»

مشاور ارشد رئیس جمهوری ایران همچنین گفت که بر سر ادعای پیشین خود در «مسئله پول‌های کثیف و سوء استفاده فعالین سیاسی از جایگاه خود» باقی است.

آقای ترکان روز شنبه، ۱۶ اسفند ۹۳، گفته بود که محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، یک «جریان برنامه‌‌ریزی‌شده» با خود داشت و افراد این جریان می‌خواهند با پول‌های کثیف «در آوردگاه‌های سیاسی سال ۹۴ شرکت کنند».

پیش از این سخنان آقای ترکان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، روز شنبه، دوم اسفند ۹۳، گفته بود که بخشی از پول‌های مربوط به قاچاق مواد مخدر «در حوزه سیاست وارد می‌شود و در قالب کمک در انتخابات و تصمیم‌سازی‌ها مصرف می‌شود».

وی در عین حال روز پنج‌شنبه، ۱۴ اسفند ۹۳، اعلام کرد که در سخنان پيشينش نگفته است که «انتخابات کنونی دچار مشکل است»، بلکه تذکر داده که «دارند گان پول‌های کثيف می‌خواهند برای خود حاشيه امن ايجاد کنند».

آقای ترکان در سخنان روز شنبه خود گفت: «وزیر کشور همه این مسائل را به طور خاص حاضر است با نمایندگان در میان بگذارد. اتفاقا در جلسه‌ای با برخی از آنها هم در میان گذاشته است.»

وی اضافه کرد: «اتفاقا فعالین سیاسی هم خودشان به خوبی می‌دانند منظور دولت چه کسانی و با چه میزان تخلف، مانند دریافت پول قاچاق، رشوه و پولشویی بوده است.»

آقای ترکان تاکید کرد: «این که ما بگوییم دولت دارد علیه مخالفان اتهام سیاسی می‌زند خنده‌دار است. کدام انسان عاقلی باور می‌کند هزینه یک تا چند میلیاردی یک کاندیدای انتخابات مجلس... آن هم با سابقه نامشخص فقط برای راه رضای خدا باشد.»

گفته‌های آقای ترکان در حالی است که سخنان وزیر کشور ایران درباره «ورود پول‌های کثيف به سياست» اعتراض رئیس و تعدادی از نمایندگان مجلس را به دنبال داشته و ۳۰ نماینده با امضای نامه‌‌ای خواستار احضار او به مجلس برای توضیح درباره گفته‌هایش شده‌اند.

آقای رحمانی فضلی نیز برای حضور در مجلس و ارائه توضیحات به نمایندگان اعلام آمادگی کرده است.

XS
SM
MD
LG