دولت آمریکا و اتحادیه اروپا از مصوبه جدید دولت اسرائیل برای غصب سرزمینهای فلسطینی بیشتر در کرانه باختری انتقاد کردند.
الیزابت ترودو، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه، ۲۴ آبان، گفت، پیشبرد این طرح در دولت اسرائیل در مورد املاک شخصی فلسطینیها موجب «نگرانی عمیق» واشینگتن است.
خانم ترودو ابراز نگرانی کرد که این اگر مصوبه به قانون مبدل شود، «دهها یهودینشین دیگر در عمق کرانه باختری برپا شود و این گامی بیسابقه و نگرانکننده است که با موضع پیشین اسرائیل در مورد مخالفت با خانهسازی در املاک خصوصی فلسطینی ها هم در تضاد است».
الیزابت ترودو گفت: «مشاور ارشد حقوقی دولت اسرائیل نیز از این مصوبه ابراز نگرانی کرده است.»
اتحادیه اروپا نیز روز سهشنبه، ۲۵ آبان، با محکوم کردن مصوبه یاد شده در کمیته وزارتی اسرائیل آن را «نابودی راهکار دو دولت» نامید و اسرائیل را به لغو آن فرا خواند.
کمیته وزارتی اسرائیل روز یکشنبه، ۲۳ آبان، تصویب کرد که شهرکها و خانههایی که اسرائیلی ها در املاک خصوصی غصب شده فلسطینی ها برپا کردهاند، باید به موجودیت خود ادامه دهد.
مصوبه یاد شده باید به تصویب پارلمان برسد و دیوان عالی اسرائیل نیز آن را تایید کند.
پیشنهاد تصویب این قانون در کمیته وزارتی اسرائیل از سوی حزب راستگرای خانه یهود به رهبری نفتالی بنت داده شده بود.
مصوبه کمیته وزارتی اسرائیل به خاطر سرنوشت یهودینشین «امونا» تایید شد و می گوید این یهودینشین و نقاط دیگر برپا شده بروی زمین های فلسطینی باید به حیات خود ادامه دهد.
این در حالی است که دیوان عالی اسرائیل حکم روشن داده که زمین هایی که یهودینشین «امونا» بر آن برپا شده، غصبی و جزء املاک خصوصی فلسطینیها است.
اما مصوبه کمیته وزارتی می گوید، فلسطینی هایی که زمین هایشان گرفته شده، «یا باید غرامت مالی بگیرند یا قطعه زمین دیگری را که اسرائیل به آنها پیشنهاد می کند، قبول کنند».
نفتالی بنت یکی از مهم ترین مهره های دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو است.
آقای بنت که وزیر آموزش و پرورش است، یک روز بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته بود، «بهترین فرصت» در اختیار اسرائیل قرار گرفته تا خود را «از ایده تشکیل کشور فلسطین خلاص کرده و ساختوسازها را بیشتر کند».
به گزارش رویترز، نفتالی بنت گفته است که نتانیاهو باید دولت جدید آمریکا را به قبول منویات اسرائیل وادار کند.
به گفته آقای بنت، روی کار آمدن ترامپ این فرصت را به اسرائیل می دهد که تغییرات مورد نظر خود در مورد خاورمیانه را عملی کند.
فلسطینی ها: «مصوبه ضد اذان آتش تازه ای را روشن می کند»
کمیته وزارتی دولت اسرائیل روز یکشنبه همچنین پیشنویس لایحه ای را به تصویب رساند که پخش اذان از گلدسته مساجد در بیت المقدس را ممنوع می کند.
اگر این مصوبه وزارتی به قانون مبدل شود، تاکید خواهد داشت که پخش اذان از بلندگو ممنوع است هر چند که می تواند در خود مساجد تلاوت شود.
آقای نتانیاهو در جلسه کمیته وزارتی گفته بود، مدت های مدید است که اسرائیلی های بسیاری مراجعه کرده و می گویند زندگی شان از صدای بلندگوهای مساجد «تباه» شده است.
فلسطینی های سنی روزی پنج بار اذان را از بلندگوهای مساجد پخش می کنند و موعظه های خطبا نیز هر غروب و روزهای آدینه از این مساجد در بیت المقدس طنینافکن می شود.
به گفته آقای نتانیاهو، «در سال ۲۰۱۶ راههای مدرنتری برای بیدار کردن مسلمانان جهت انجام نماز و فرا خواندن آنها به مسجد وجود دارد».