لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۵۸

افزایش تلاش برای برقراری آتش‌بس در غزه؛ ۳۱۶ کشته در غزه


در دوازدهمین روز از بحران جنگی اسرائیل و غزه که خونین‌ترین روز آن نیز بود، تلاش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای برقراری آتش‌بس بین طرفین این نزاع شدت گرفت.

روز شنبه، ۲۸ تیر، از یک سو دبیرکل سازمان ملل و از سوی دیگر وزیر امور خارجه فرانسه به منطقه رفتند تا طرف‌ها را به خاتمه حملات متقابل تشویق کنند.

بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، و لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، در سفرهای جداگانه خود به منطقه، راهکار پایان دادن به حملات جنگی را که به تلفات و آسیب بسیاری در طرف فلسطینی منجر شده بررسی می‌کنند.

سخنگویان آقای بان اعلام کردند نظر به وضعیت جنگی، وی به غزه نخواهد رفت.

برخی رسانه‌های دنیای عرب نیز از احتمال حضور جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، در منطقه در ساعات آتی یا روز یک‌شنبه، ۲۹ تیر، خبر داده‌اند.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، نیز روز جمعه در گفت‌وگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، ضمن «دفاع از حق اسرائیل برای تامین امنیت شهروندان خود»، آسیب‌های وارده به غیرنظامیان در غزه را مایه نگرانی خواند.

همزمان، لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، که به منطقه رسیده در دیدار با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر، و نیز در گفت‌وگو با محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی، اسرائیل و شبه نظامیان را به آتش‌بس فوری فراخواند.

کوشش‌های جهانی برای خاتمه این بحران در حالی است که پیشنهاد آتش‌بس ارائه شده از سوی مصر هفته گذشته از سوی اسرائیل پذیرفته شد، اما شبه نظامیان فلسطینی آن را رد کرده و گفتند، این پیشنهاد به کمترین خواسته‌های فلسطینی‌ها بی‌اعتنایی کرده است.

وزیر امور خارجه مصر در روزهای گذشته حماس را به شکست این تلاش‌ها متهم کرد و گفت اگر حماس این پیشنهاد را پذیرفته بود، دست‌کم جان همه فلسطینی‌هایی که از آغاز عملیات زمینی ارتش اسرائیل در غزه کشته شدند، حفظ می‌شد.

در همین حال خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش داد که دولت مصر هیچ قصدی برای بازنگری در طرح صلح پیشنهادی خود با هدف ایجاد تغییراتی که حماس را به قبول آن تشویق کند ندارد.

سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر، روز شنبه در نشست خبری اعلام کرد که پیشنهاد آتش‌بس تنظیم شده از سوی مصر «نیازهای دو طرف را دربر می‌گرفت» و لذا، نیازی به تغییر ندارد.

اینها در حالی است که روز جمعه به خونین‌ترین روز در طول بحران جاری مبدل شد؛ در شبانه‌روز نخست از حضور نیروهای پیاده نظام اسرائیلی در غزه، شصت و پنج فلسطینی، شامل ۹ کودک و نوجوان، کشته شدند.

رادیو اسرائیل اعلام کرد پروازهای عملیاتی جنگنده‌های این کشور بر فراز غزه، در ساعات میان جمعه شب تا بامداد شنبه پانزده کشته دیگر داشت و از جمله موجب مرگ یک کودک شش ساله شد.

در حملات هوایی عصر جمعه نیز هشت نفر و از جمله سه تن از اعضای یک خانواده در منطقه «خان یونس» در جنوب باریکه غزه کشته شدند.

گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید که نظامیان اسرائیلی شنبه در دومین روز حضور زمینی خود در غزه، با شبه نظامیان حماس به نبرد تن به تن پرداختند.

به گزارش رویترز، اسرائیل می‌گوید، هدف از عملیات زمینی این کشور، انهدام ده‌ها و شاید صدها تونلی است که شبه نظامیان برای کارهای تروریستی در میان غزه یا نزدیکی‌های اسرائیل حفر کرده‌اند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت بهداشت و درمان دولت فلسطینی در تازه‌ترین آمار از کشته‌های طرف فلسطینی اعلام کرد تا بامداد شنبه، ۲۸ تیر، شمار کشته‌ها به ۳۱۶ نفر و تعداد مجروحان به مرز دو هزار و دویست و هشتاد نفر نزدیک شد.

در طرف اسرائیلی تنها یک سرباز در نخستین ساعات حضور نیروهای پیاده نظام در شمال غزه، بر اثر انفجار مین با یک تانک اسرائیلی کشته شد. یک مرد اسرائیلی نیز که داوطلبانه هدیه میان سربازان در یک گذرگاه مرزی با غزه توزیع می‌کرد، سه‌شنبه گذشته بر اثر اصابت خمپاره کشته شد؛ سه نظامی اسرائیلی نیز روز شنبه زخمی شدند.

بیش از یک هزار و یکصد راکتی که شاخه‌های نظامی حماس، جهاد اسلامی فلسطین و تشکل‌های مسلح دیگر به سوی شهرهای اسرائیل شلیک کرده‌اند تلفاتی نداشته است، اما نظر به حفظ توان حمله راکتی شبه نظامیان با وجود حملات سنگین هوایی اسرائیل به آنها، وجهه اسرائیل را خدشه‌دار کرده است.

اسرائیل تاکید دارد که سامانه دفاعی «گنبد آهنین» راکت‌هایی را که خطر اصابت آن به نقاط مسکونی می‌رود، در آسمان شکار و منهدم کرده است.

حماس مسئولیت اکثر حملات راکتی دوازده روز اخیر را پذیرفته است.

XS
SM
MD
LG